Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Grčka

Post od ljubitelj »

Saša napisao:Ljubitelju, nešto si dobro izmešao, Uranopolis je na početku trećeg prsta, a Kalamitsi na vrhu drugog (a Asprovalta opet skroz iza leđa Uranopolisa, daleko u totalno drugom pravcu). Prečica od Svete Gore do Kalamitsija može ići jedino vodom/morem, a inače postoji sasvim lep put/pravac duž obale Sitonije, nema potrebe za bilo kakvim prečicama. :)
Da se podsetim evo gledam google maps, put ide Uranopulis-Jerisos-Gomati-Pirgadikia-pa dalje na Ormos Panagias- Vurvuru i na kraju Kalamici. Sada je vidim deonica do Gomatija kao neki bolji put, valjda su tokom godina popravili i asfaltirali. Imam neke starije originalne grcke auto karte gde se jasno vidi koji je rang tog pravca bio, greska je sto sam verovao Grcima da je put korektan pa sam tek naknadno nabavio vrlo detaljne auto karte krupnog razmera. Greska, skolarina placena :loool:

Ne razumem kako bi ti vozio jedino morem da skratis put, valjda je jasno da sam pisao o voznji kolima :) Neka crvena prasina, suvo, +40C, nigde vode, lepi se na tebe i na auto...makadam prodjes sa 30 na sat ostane jos 200m prasine iza tebe.

Kao sto sam napisao moglo je da se ide od Jerisosa na Stavros (ne Asprovalta to sam pomesao, ali blizu je) pa oko jezera Volvi na Solun i dalje vec znas. Sto izadje kilmoetarski dosta duze, pa onda jeste precica ova gore navedena trasa.

Ne znam da li su izgradili taj sasvim lep put duz obale koji pominjes od treceg prsta i stignes direktno na drugi.
Ja sam znam da sam dobro zapamtio mnoge grcke puteve kao sve drugo samo ne dobre ali zato lepe divlje predele.
Nije isto kada vozis mali gradski auto po takvim lokalnim putevima i vozis auto koji vuce kamp prikolicu od 5,5metara i 1,100kg.
Drasticno razlicit je utisak sta je lep i dobar put, dok ne probas tesko poverovati koliko moze razliciti utisak voznje da bude samo zbog puta.
A ja sam izvozao jedno 2,000km puteva sa prikolicom po severnoj Grckoj, lokalnih. Nisam vozio juznije od Larise ali jesam po brdovitim delovima.Cenim da je to solidno iskustvo.
I to poredim sa iskustvima sa lokalnih puteva isto sa prikolicom u nekim drugim zemljama, recimo lokalnim putevima u Austriji.

Samo kazem da sam put sa videa koji si okacio sreo puno puta u Grckoj, neki gori i tezi za voznju tako da meni taj video ne izgleda nista posebno za grcki lokal.

Jesu zapadno od Soluna u zaledju putevi asfaltni ali su jako uzani (4-5m sirine samo), strmi, neobelezeni, ili jednom recju daleko od mog pojma dobar.

Slicno put ka Meteorima od Kozana, stari put, je prepun serpentina, uspona, uzan, ide preko prevoja. A glavna magistrala. Ibarska je raj za dosta grckih puteva, mislim na deo recimo od Kraljeva ka jugu gde nema puno naseljenih mesta sto je slicno grckim.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ljubitelj napisao: Da se podsetim evo gledam google maps, put ide Uranopulis-Jerisos-Gomati-Pirgadikia-pa dalje na Ormos Panagias- Vurvuru i na kraju Kalamici. Sada je vidim deonica do Gomatija kao neki bolji put, valjda su tokom godina popravili i asfaltirali.
Prošao je Google car tom deonicom, na street view izgleda normalan put.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Day Walker napisao:
bane valjevo napisao:Za sve koji planiraju Lefkadu, pod obavezbo posetitw plazu Avali. Raj na zemlji.
Propustio sam tu, tacnije nisam ni znao za nju.
Ne znam sta da ti kažem, prelepa je. Mada, evo, ima par likova koji govore da Lefkada nije ništa posebno.... Jbga, mozda grešim...

Nego, zarakijao sam se sa nekim Belgijancima, pa odoh malo da prilegnem, pa ako uspem, postavljam slike sutra...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Slika
Bez filtera sa njima bi još bolje izgledalo, i sa manje ljudi Slika

Sent from my D6503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jesi li brodicem ili kolima stigao do nje?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovo na slici kao da je u CG :mrgreen:
Poslednja izmena od grujicd u 04 Avg 2016, 14:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Jedino ako se CG prolepsala 20x :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ima i u CG takvih uvala, samo možda nije ta tirkizna boja u plićaku. Ali vidi ti tu gužvu na slici, to je Budva u sred sezone. Meni je bar greota od tolike grčke ići tamo gde jedni drugima sede na glavi.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Svuda generalno gledajući ima primetno više turista nego prethodnih godina. Na svakoj iole lepšoj i izvikanijoj plaži je slična situacija. Pa evo čak i ovde kod mene na plaži Sikija gde smo se znali obradovati kad nekog vidimo ima baš dosta kupača. Neki dan smo bili na Klimatariji, jutros u Kalamitsiju - svuda ista slika. Možda zato što je avgust i špic sezone, mada ne verujem jer su nam komšije pored nas rekle da su i oni to primetili. Prošle godine su bili u istom periodu (maltene u isti dan) i nije bilo ovako. Verovatno se odrazila situacija u Turskoj, Tunisu i Egiptu na povećane gužve. No, ovo je i dalje daleko od onog što sam doživljavao ranije u CG - idem na plažu i razmišljam hoću li imati uopšte gde da prostrem peškir, jedni drugima sede na glavama...
Poslednja izmena od Saša u 04 Avg 2016, 15:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Podseća malo na Trsteno ovako iz daljine.

t
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Guzva je u jutarnjim casovima, kasnije se rascisti. Bar je takvo moje iskustvo.
Inace bas lepa uvalica. Prijatna atmosfera (ako zanemarimo neke Makedonce koji su mi skakali po zivcima..cigani prljavi)

Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Evo malo posledica grckog offroada.:-D

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Mazda moreTA videti nece :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I ne mora, SX4 je kao stvoren za grčke plaže. Ove ogrebotine može sa ponosom da nosi, bio je u avanturi za koju je i namenjen. :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Iskreno ja bih svisnuo od tuge! :(
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori