Dobro veče
Re: Dobro veče
Gde u Nemackoj, od Minhena do Hamburga imas skoro ko od Beograda do Minhena 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Frankfurt.
Šta je tu opasnije od dvogodišnjeg deteta koje upadne u ludi mod na zadnjem sedištu?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Trebace ti vise za gorivo. Imas oko 1.400kmOgi napisao: 04 Feb 2018, 14:03 Pravim kalkulaciju, koliko me kosta put u jednom smeru do Nemacke racunajuci samo vinjete/putarinu kroz HU, A I DE ? Za gorivo racunam 100e po smeru. Problem je sto moram da spavam usput a to je jos 100e u jednom smeru. Ispada da mi samo za jedan smer treba ~250e samo da dodjem.![]()
Brzine idu u H-a !!!

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Prvo sto sam naucio je cuvena daj mi sibicu da zapalim cigarupedja napisao:Ja sam sabijao ruski u školi. Mislim da nikada ništa manje od 5 nisam dobio.shandu90 napisao: 04 Feb 2018, 11:40 Ja tako sa ruskim. Jako mi je zao, mnogo lep jezik.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sada znam kako se kaže pas, da, ne, crvena zvezda

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
-
- Banned
Ja racunao grubo 1300km (po GMAPS ima 1330 do tog predgradja gde bi trebalo da odemo) x 7 l/100km x 1,2e . Gorivo koje bih "poneo" odavde nisam racunao.
- Day Walker
aham, onda ok. 
S tim da racunaj da je gorivo skuplje od 1.2e
Inace je put vrlo zahtevan, pogotovu ako te uhvati neka guzva.
Drugar mi zivi tamo, a za 10 dana dolazi kolima, pa cu ga bas pitati koliki su mu bili putni troskovi.

S tim da racunaj da je gorivo skuplje od 1.2e
Inace je put vrlo zahtevan, pogotovu ako te uhvati neka guzva.
Drugar mi zivi tamo, a za 10 dana dolazi kolima, pa cu ga bas pitati koliki su mu bili putni troskovi.
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
Sto zahtevan ako je samo auto put ? Jedino sto je dug, naravno. Jedino sto moze da napravi problem su guzve na granicama, toga se plasim.
Za gorivo sam uzeo 1.2 jer vidim da je u DE malo skuplje a u HU I A je ispod 1.1.
Za gorivo sam uzeo 1.2 jer vidim da je u DE malo skuplje a u HU I A je ispod 1.1.
Pazi, nemacka gramatika je pickin dim za srpsku.kragujevac napisao: 04 Feb 2018, 11:49 Nemački ima komplikovanu i ne tako logičnu gramatiku, najvažnije je da se prvo ona nauči. Fond reči se kasnije vremenom "sam" povećava. Ja sam imao ludu sreću što su i moja učiteljica u osnovnoj i profesorka u srednjoj školi znale za to. Bukvalno su nam "udrilovali" gramatiku za tih osam godina školskog "učenja" jezika.
Savlada se 10X lakse i brze nego srpska. Tamo nema Nepostojano A , pretvaranje LuO itd. Gramatika je veoma jasna i logicna, samo se treba malo potruditi.
A recnik se obogacuje veoma lako, samo treba mnogo piva

- Day Walker
KAze da je prilicno zamorno, bez obzira na AP.Ogi napisao: 04 Feb 2018, 14:28 Sto zahtevan ako je samo auto put ? Jedino sto je dug, naravno. Jedino sto moze da napravi problem su guzve na granicama, toga se plasim.
Ako su 2 vozaca, onda je dosta lakse.
Brzine idu u H-a !!!

- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ma Ogi ja bi uranio i vozio to u cugu, a za tih 100e kupi detetu Lego u nemačkoj
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Ogi, to u cugu.
Inace u DE ti je SuperPlus 1.46 eur litar, imas i obican Super, takozvani E5 za 1.34 eur.
To je cena u gradu kada je najjevtinije.
Na autobanu ti nije ispod 1.45 do 1.7. Jos ako si pun i opalis ga 150 kmh, ne racunaj 7 potrosnju.
U AT ako sidjes sa AP ti je oko 1.25, kako mi pokazuje aplikacija.
Inace u DE ti je SuperPlus 1.46 eur litar, imas i obican Super, takozvani E5 za 1.34 eur.
To je cena u gradu kada je najjevtinije.
Na autobanu ti nije ispod 1.45 do 1.7. Jos ako si pun i opalis ga 150 kmh, ne racunaj 7 potrosnju.
U AT ako sidjes sa AP ti je oko 1.25, kako mi pokazuje aplikacija.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
U poredjenju sa srpskom je u svakom slucaju laksa, ali jako malo Srba mora da uci srpsku gramatiku, tako da ona nije reper za poredjenje "tezine" u procesu ucenja. A da je nemacka gramatika jasna i logicna, taj utisak nisam stekao.member napisao: 04 Feb 2018, 14:30 Pazi, nemacka gramatika je pickin dim za srpsku.
Savlada se 10X lakse i brze nego srpska. Tamo nema Nepostojano A , pretvaranje LuO itd. Gramatika je veoma jasna i logicna, samo se treba malo potruditi.
A recnik se obogacuje veoma lako, samo treba mnogo piva
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Meni je još svaka učiteljica stranog jezika rekla da ima nemački jako zajebanu ili bolje nelogičnu gramatiku, tako da nešto ima na tome, i puno je izuzetaka pa i ti izuzeci imaju izuzetke i tako dalje.
Inače ja sam Nemački nešto kao učio u srednjoj, ali sam toliko mrzeo profesoricu da sam se naučio bukvalno ništa. Išao sam i na neke tečajeve i slično i sad sam na nivo da baš gladan ne bih bio, prodali me ne bi, pisanje razumem skoro sve, kad govore isto poprlično ali neke složene reči baš mi i ne idu. I žao mi je za to, jer bi mi bilo mnogo lakše da znam tečno Nemački iako je ružan jezik da ružniji skoro pa ne može da bude.
Inače ja sam Nemački nešto kao učio u srednjoj, ali sam toliko mrzeo profesoricu da sam se naučio bukvalno ništa. Išao sam i na neke tečajeve i slično i sad sam na nivo da baš gladan ne bih bio, prodali me ne bi, pisanje razumem skoro sve, kad govore isto poprlično ali neke složene reči baš mi i ne idu. I žao mi je za to, jer bi mi bilo mnogo lakše da znam tečno Nemački iako je ružan jezik da ružniji skoro pa ne može da bude.
Pa ne mora da uci gramatiku jer radi odgovrajuce poslove gde nikog nije briga da li zna uopste da govori, a tek za gramatiku ih nije briga.
To je opste poznata stvar.
E sad, sto se tice logike gramatike....ja sam dobio strani jezik u 4.osnovne a to je bilo pocetkom 90ih,a nastavnica nam je bila neka stara baba za koju sam oduvek mislio da Hitlerova cerka.
Skoro svi su imali jedva ocenu 3,tek poneko je imao 4, a u celoj skoli ne znam jel bilo mozda 10djaka koji su imali 5. Ja sam bio u toj ekipi.
A tek u srednjoj, tu je Svabica obarala redovno. Ja sam dolazio samo na kontorolne, dobijem 4 ili 5 , i vise me nije mogla videti.
To je opste poznata stvar.
E sad, sto se tice logike gramatike....ja sam dobio strani jezik u 4.osnovne a to je bilo pocetkom 90ih,a nastavnica nam je bila neka stara baba za koju sam oduvek mislio da Hitlerova cerka.
Skoro svi su imali jedva ocenu 3,tek poneko je imao 4, a u celoj skoli ne znam jel bilo mozda 10djaka koji su imali 5. Ja sam bio u toj ekipi.
A tek u srednjoj, tu je Svabica obarala redovno. Ja sam dolazio samo na kontorolne, dobijem 4 ili 5 , i vise me nije mogla videti.