Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Dobro veče

Post od stefanan »

Gde u Nemackoj, od Minhena do Hamburga imas skoro ko od Beograda do Minhena :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Frankfurt.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

passenger napisao: 03 Feb 2018, 13:56
nidza napisao: 03 Feb 2018, 08:34Mene smara da koristim telefon u vožnji, blutut mi je odličan. Još
pazi se, blutut može bude poprilično opasan, pokazuju istraživanja.

Kod mene na Kii zvoni, prikazuje mi na displeju na radiju, stisnem dugme na volanu.
Šta je tu opasnije od dvogodišnjeg deteta koje upadne u ludi mod na zadnjem sedištu?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ogi napisao: 04 Feb 2018, 14:03 Pravim kalkulaciju, koliko me kosta put u jednom smeru do Nemacke racunajuci samo vinjete/putarinu kroz HU, A I DE ? Za gorivo racunam 100e po smeru. Problem je sto moram da spavam usput a to je jos 100e u jednom smeru. Ispada da mi samo za jedan smer treba ~250e samo da dodjem. :uplakan:
Trebace ti vise za gorivo. Imas oko 1.400km
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

pedja napisao:
shandu90 napisao: 04 Feb 2018, 11:40 Ja tako sa ruskim. Jako mi je zao, mnogo lep jezik.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ja sam sabijao ruski u školi. Mislim da nikada ništa manje od 5 nisam dobio.
Sada znam kako se kaže pas, da, ne, crvena zvezda :D
Prvo sto sam naucio je cuvena daj mi sibicu da zapalim cigaru :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ja racunao grubo 1300km (po GMAPS ima 1330 do tog predgradja gde bi trebalo da odemo) x 7 l/100km x 1,2e . Gorivo koje bih "poneo" odavde nisam racunao.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

aham, onda ok. :)
S tim da racunaj da je gorivo skuplje od 1.2e
Inace je put vrlo zahtevan, pogotovu ako te uhvati neka guzva.
Drugar mi zivi tamo, a za 10 dana dolazi kolima, pa cu ga bas pitati koliki su mu bili putni troskovi.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Sto zahtevan ako je samo auto put ? Jedino sto je dug, naravno. Jedino sto moze da napravi problem su guzve na granicama, toga se plasim.

Za gorivo sam uzeo 1.2 jer vidim da je u DE malo skuplje a u HU I A je ispod 1.1.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

kragujevac napisao: 04 Feb 2018, 11:49 Nemački ima komplikovanu i ne tako logičnu gramatiku, najvažnije je da se prvo ona nauči. Fond reči se kasnije vremenom "sam" povećava. Ja sam imao ludu sreću što su i moja učiteljica u osnovnoj i profesorka u srednjoj školi znale za to. Bukvalno su nam "udrilovali" gramatiku za tih osam godina školskog "učenja" jezika.
Pazi, nemacka gramatika je pickin dim za srpsku.
Savlada se 10X lakse i brze nego srpska. Tamo nema Nepostojano A , pretvaranje LuO itd. Gramatika je veoma jasna i logicna, samo se treba malo potruditi.
A recnik se obogacuje veoma lako, samo treba mnogo piva :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ogi napisao: 04 Feb 2018, 14:28 Sto zahtevan ako je samo auto put ? Jedino sto je dug, naravno. Jedino sto moze da napravi problem su guzve na granicama, toga se plasim.

Za gorivo sam uzeo 1.2 jer vidim da je u DE malo skuplje a u HU I A je ispod 1.1.
KAze da je prilicno zamorno, bez obzira na AP.
Ako su 2 vozaca, onda je dosta lakse.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Ma Ogi ja bi uranio i vozio to u cugu, a za tih 100e kupi detetu Lego u nemačkoj :D

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ogi, to u cugu.

Inace u DE ti je SuperPlus 1.46 eur litar, imas i obican Super, takozvani E5 za 1.34 eur.

To je cena u gradu kada je najjevtinije.

Na autobanu ti nije ispod 1.45 do 1.7. Jos ako si pun i opalis ga 150 kmh, ne racunaj 7 potrosnju.

U AT ako sidjes sa AP ti je oko 1.25, kako mi pokazuje aplikacija.

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

member napisao: 04 Feb 2018, 14:30 Pazi, nemacka gramatika je pickin dim za srpsku.
Savlada se 10X lakse i brze nego srpska. Tamo nema Nepostojano A , pretvaranje LuO itd. Gramatika je veoma jasna i logicna, samo se treba malo potruditi.
A recnik se obogacuje veoma lako, samo treba mnogo piva :)
U poredjenju sa srpskom je u svakom slucaju laksa, ali jako malo Srba mora da uci srpsku gramatiku, tako da ona nije reper za poredjenje "tezine" u procesu ucenja. A da je nemacka gramatika jasna i logicna, taj utisak nisam stekao.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Meni je još svaka učiteljica stranog jezika rekla da ima nemački jako zajebanu ili bolje nelogičnu gramatiku, tako da nešto ima na tome, i puno je izuzetaka pa i ti izuzeci imaju izuzetke i tako dalje.

Inače ja sam Nemački nešto kao učio u srednjoj, ali sam toliko mrzeo profesoricu da sam se naučio bukvalno ništa. Išao sam i na neke tečajeve i slično i sad sam na nivo da baš gladan ne bih bio, prodali me ne bi, pisanje razumem skoro sve, kad govore isto poprlično ali neke složene reči baš mi i ne idu. I žao mi je za to, jer bi mi bilo mnogo lakše da znam tečno Nemački iako je ružan jezik da ružniji skoro pa ne može da bude.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Pa ne mora da uci gramatiku jer radi odgovrajuce poslove gde nikog nije briga da li zna uopste da govori, a tek za gramatiku ih nije briga.
To je opste poznata stvar.
E sad, sto se tice logike gramatike....ja sam dobio strani jezik u 4.osnovne a to je bilo pocetkom 90ih,a nastavnica nam je bila neka stara baba za koju sam oduvek mislio da Hitlerova cerka.
Skoro svi su imali jedva ocenu 3,tek poneko je imao 4, a u celoj skoli ne znam jel bilo mozda 10djaka koji su imali 5. Ja sam bio u toj ekipi.
A tek u srednjoj, tu je Svabica obarala redovno. Ja sam dolazio samo na kontorolne, dobijem 4 ili 5 , i vise me nije mogla videti.
Odgovori