Stigla zima...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Stigla zima...
Ma jok, ja sam u pitanju.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Svaka ti čast što si okačio i klip gde si ti zajebao. Odlično si prošao što nije bilo drugih kola u blizini. A ovo ostalo, koja seča.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Definitivno previše brzo kada ima ovoliko mekog snega na asfaltu. Napune se šare na gumi (bez obzira koja je) i onda imaš ovakvo lelujanje. Nešto slično akvaplaningu po kiši. Uspori malo. Tako se vrlo lako izgubi kontrola.
Zr i Ns zahebali i Crni Vrh.
t

t
-
- Banned
Znam, kriv sam, podlegao sam pritisku I popizdeo I iznervirao se jer nisam mogao nikako da dodjem na odrediste a vec sam kasnio.
Inace pri toj brzini uopste nisam imao osecaj nestabilnosti, vracao sam klip deset puta da vidim gde sam pogresio (osim sto sam vozio prebrzo) I ocigledno zadnje gume nisu mogle da savladaju nanos snega prilikom prelaska u drugu traku odnosno zeleo sam da predjem postepeno, ne brzo I zadrzao sam se predugo na tom snegu.
Inace I na AP sve vreme sam vozio do 100 I uvek prilikom promene trake minimalni nanosi bukvalno usporavaju auto, tu se oseti mala nestabilnost. Promena trake je najzajebanija po ovakvom vremenu, to sam danas naucio.
Zaista sreca, da je bio neko tu mogao sam da napravim sranje mada da je neko bio tu ne bih ni krenuo u levu traku.
Inace pri toj brzini uopste nisam imao osecaj nestabilnosti, vracao sam klip deset puta da vidim gde sam pogresio (osim sto sam vozio prebrzo) I ocigledno zadnje gume nisu mogle da savladaju nanos snega prilikom prelaska u drugu traku odnosno zeleo sam da predjem postepeno, ne brzo I zadrzao sam se predugo na tom snegu.
Inace I na AP sve vreme sam vozio do 100 I uvek prilikom promene trake minimalni nanosi bukvalno usporavaju auto, tu se oseti mala nestabilnost. Promena trake je najzajebanija po ovakvom vremenu, to sam danas naucio.
Zaista sreca, da je bio neko tu mogao sam da napravim sranje mada da je neko bio tu ne bih ni krenuo u levu traku.
Poslednja izmena od Ogi u 15 Dec 2018, 22:28, izmenjeno 2 puta ukupno.
ti si car Ogi, bar te nije strah snega i voziš ko što treba, a ne tamo neko milenje i slicno...
maniaxxx napisao: 15 Dec 2018, 22:26 ti si car Ogi, bar te nije strah snega i voziš ko što treba, a ne tamo neko milenje i slicno..., da zajebano je samo menjane smera, inače ide ovako BP, a i put je ociscen, ovo bi moglo i sa letnjim gumama![]()
-
- Banned
Ma pusti, bas sam mogao sranje da napravim.
Ja sam uvek zeleo da na nekom sigurnom mestu vezbam kontru, da vidim kako to funkcionise jer jedno je procitati sta treba a drugo je to uraditi u praksi. I danas kada mi se desilo, pojma nemam sta sam radio, nesto sam instinktivno motao volan i popustio gas, ne znam da li je to uticalo da povratim trakciju.
Ja sam uvek zeleo da na nekom sigurnom mestu vezbam kontru, da vidim kako to funkcionise jer jedno je procitati sta treba a drugo je to uraditi u praksi. I danas kada mi se desilo, pojma nemam sta sam radio, nesto sam instinktivno motao volan i popustio gas, ne znam da li je to uticalo da povratim trakciju.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Pa i ja Kiom 100 kmh vozim Ogi, ali kad menjam traku spustim za 30-40 kmh
Corsom 60 max i znoji mi se dupe
Corsom 60 max i znoji mi se dupe
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ala sam se danas nalopatao... Opet sam parkirao Punta gde i sinoć (na sigurno) ali avaj, sad je sneg toliko napadalo da više nisam mogao proći onako sa zaletom kroz "cjelac" pa je radila lopata. Toliku dužinu/količinu snega nisam očistio ima 20 godina, ali bezbednost Puntića nema cenu...
Usput sam iskopao i dvojicu drugih komšija da mogu izaći. 
Inače, na mesto gde se često parkiram stao jedan komšija sa Fokusom a baja sa grtalicom ni manje ni više nego dva puna "tovara" snega mu nabio, jedan na auto, drugi iza auta (a ispred na blizo još imao nekog Pežoa 207), nije čovek mogao izaći sat vremena, pa sam mu pomogao da nekako iskopa auto i uz malo guranja jedva je izašao.

A dok sam ga gurao on je malo jače dodao gas i istresao mi na cipelu punu kantu čađi iz tog dizelaša. Jeb'lo ga diz'lo...
Kao da zna šta najviše "volim"... 

Inače, na mesto gde se često parkiram stao jedan komšija sa Fokusom a baja sa grtalicom ni manje ni više nego dva puna "tovara" snega mu nabio, jedan na auto, drugi iza auta (a ispred na blizo još imao nekog Pežoa 207), nije čovek mogao izaći sat vremena, pa sam mu pomogao da nekako iskopa auto i uz malo guranja jedva je izašao.

A dok sam ga gurao on je malo jače dodao gas i istresao mi na cipelu punu kantu čađi iz tog dizelaša. Jeb'lo ga diz'lo...

Poslednja izmena od Saša u 15 Dec 2018, 22:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
- Banned
Sve si u pravu. Imao sam srece I smatram ovo velikim I znacajnim iskustvom koje ce mi pomoci da postanem bolji vozac. 

Onda bolje da se ne vozis samnom po snegu, ozbiljno.
Znam da imam šanse da napravim pičvajz jednom ali mene jednostavno nije ni najmanje strah snega, možda jer sam odmah kad sam napravio izpit vozio po snegu i uvek lovim svaku šansu da idem na sneg, ali meni je vožnja po snegu onako najnormalnija i tako i vozim, znači normalno, više me je "strah" kiše nego snega
Znam da imam šanse da napravim pičvajz jednom ali mene jednostavno nije ni najmanje strah snega, možda jer sam odmah kad sam napravio izpit vozio po snegu i uvek lovim svaku šansu da idem na sneg, ali meni je vožnja po snegu onako najnormalnija i tako i vozim, znači normalno, više me je "strah" kiše nego snega
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ako napaga sneg ja Corsom lagamo magistralom na posao. Ekstrem nestabilan auto po snegu
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Po recima instruktora, kad naglo pustis gas, auto se nagne napred i time povecavas trakciju na prednjim gumama. Kontra se radi cim pocne da seta zadnjica i ispravljas volan istog trenutka cim pocne da se vraca.Ogi napisao: nesto sam instinktivno motao volan i popustio gas, ne znam da li je to uticalo da povratim trakciju.
Inace, danas provozao malo 207 do Beograda i u povratku kod Zaklopace(ko ne zna, tu su krivine, ceste su magle i niza je temperatura), dva debila preticu cisternu na punoj pred krivinu, sneg naravno veje i dalje. Kocim, video samo kombi i cim se ovaj sklonio vidim zadriglog kako prati ovoga. Stvarno treba uvesti test inteligencije nekima.
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Kod prednjeg pogona, kad "cimnes " volan ( greška broj jedan ), zadnji deo ima tendenciju da ide po svoje, zato je dobro da DODAS gas, da te "izvuce" sa snagom, zato i vozim po snegu jednu brzinu nize nego obicno, znaci u nekim obrtajima da moze avto odmah da ima snagu ako je potrebno. Koristna je i upotreba rucne kocnice ako je imas ( da nije elektronsko sranje ) i ako znas sta radis, jer inace mozes da zajebes stvar totalno.
Inace najbolja "skola" je prazan parking i plesni kurs ako imas mogucnosti. I naravno sto vise prakse i meka ruka i noga...
Inace najbolja "skola" je prazan parking i plesni kurs ako imas mogucnosti. I naravno sto vise prakse i meka ruka i noga...