Koliko troši?
Re: Koliko troši?
To što Uroš navodi, za Punta, realna potrošnja je 6-6,4 (otprilike i to za čoveka koji ume štedljivo da vozi).
To što navodi može biti i posledica netačne kilometraže, manjih točkova (sa niskim gumama) i sl.
Često sam išao sa vlasnicima dizela u Grčku, pa je kod njih potrošnja koju Uroš navodi. Zato sam zaista pitao jel dizel u pitanju. I to manji dizel troši nešto preko 5, a veći kao 2000 kubika i 7 litara.
Neću više da trolujem, ali za mene je netačno, greškom, ili namerno ali netačno. Palio-gasio ventile ili cilindre, sve jedno.
To što navodi može biti i posledica netačne kilometraže, manjih točkova (sa niskim gumama) i sl.
Često sam išao sa vlasnicima dizela u Grčku, pa je kod njih potrošnja koju Uroš navodi. Zato sam zaista pitao jel dizel u pitanju. I to manji dizel troši nešto preko 5, a veći kao 2000 kubika i 7 litara.
Neću više da trolujem, ali za mene je netačno, greškom, ili namerno ali netačno. Palio-gasio ventile ili cilindre, sve jedno.
Vožnja po Sitoniji je najštedljivija moguća vožnja. Škoda do Soluna i nazad može manje do 4.
Sve pohvale za Hondu, ali kao celokupan paket, nije samo veoma ekonomičan motor zaslužan, nego veoma lagan auto, sa dvoje ljudi, ne preterano opterećen uz laganu vožnju. Po nekom mom shvatanju, potrošnja uopšte nije neočekivana.
Punto bi takvom vožnjom trošio slično.
Sve pohvale za Hondu, ali kao celokupan paket, nije samo veoma ekonomičan motor zaslužan, nego veoma lagan auto, sa dvoje ljudi, ne preterano opterećen uz laganu vožnju. Po nekom mom shvatanju, potrošnja uopšte nije neočekivana.
Punto bi takvom vožnjom trošio slično.
Realno bi i Fabia njegova u tom rezimu cickanja trosila oko 5 lit./100 km.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
kako misliš za tebe netačno, pa napisao ti je koliko mu troši a šta tu ima da tebi bude netačno?Era napisao:To što Uroš navodi, za Punta, realna potrošnja je 6-6,4 (otprilike i to za čoveka koji ume štedljivo da vozi).

evo moj auto sa 140KS dok ne krenem da se penjem od UE troši ispod 6l, dok se popnem gore izađe na 6
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Da, ali ti od BG do Zlatibora, nećeš da voziš prosek 120, nego 60-70.
Netačno, može da bude, da recimo tebi za isti put pokaže dužinski 1000km, a njemu 1100km.
Vidiš ga mu brzinomer laže 7-8km/h pri 118. Drugo, koliko sam razumeo, procenio je koliko je ostalo goriva u rezervoaru.
I to što navodiš da će tvoja Honda da troši do Zlatibora 6, tu će punto da malo pređe 5.
Ime ove teme, trebalo bi da glasi BAJKE I MITOVI O POTROŠNJI GORIVA

Netačno, može da bude, da recimo tebi za isti put pokaže dužinski 1000km, a njemu 1100km.
Vidiš ga mu brzinomer laže 7-8km/h pri 118. Drugo, koliko sam razumeo, procenio je koliko je ostalo goriva u rezervoaru.
I to što navodiš da će tvoja Honda da troši do Zlatibora 6, tu će punto da malo pređe 5.

Era , novi bubnjar Partibrejkersa.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I tvoj brzinomer laze samo ti to nisi otkrio. To je sasvim normalno odstupanje brzinomera i odstupanje nastaje u samom brzinomeru a ne u procesu merenja.Era napisao:Da, ali ti od BG do Zlatibora, nećeš da voziš prosek 120, nego 60-70.
Već sam rekao da je odstupanje odometra oko 0.4% bilo, odnosno oko 3km na 770, u odnosu na Nokijin Here Drive+.
Odakle ti da mi je prosek bio 120? Mislim da to sa ovim autom nije ni moguće na ovom putu do Grčke. 70km.h je solidno jak prosek BG Zlatibor, meni obično bude ~55km.h na toj deonici.
Ne znam koliki mi je bio prosek ali siguran sam da je dobro ispod 100. Verovatno oko 75 uzevši u obzir kolike su brzine potrebne da sa Fabijom napravim BG Nis prosek jedva trocifren.
Autoputa ima recimo 1200km, i ti si naveo da tu voziš prosečno oko 120, ako sam razumeo. Ne mislim na stvarni prosek (koji je nebitan, zbog stajanja i sl).
Vožnja po Sitoniji možda može da se uhvati 5,5 (možda).
Moj brzinomer laže 5km/h pri 120.
Možda si imao povoljan vetar na autoputu, i u odlasku i povratku. Tu može potrošnja da varira više od pola litra.
Možda su ti manji točkovi. Možda nisi dobro procenio količinu preostaloga goriva.
Možda svega po malo.
Realno si mogao da prođeš sa 6L na 100 u tim uslovima vožnje uz jako pažljivu - nežnu vožnju i to bi verovatno bio respektabilan rezultat.
Ne zameri, nije ovo samo tebi upućeno, nego ovoj bajkovitoj temi.
Vožnja po Sitoniji možda može da se uhvati 5,5 (možda).
Moj brzinomer laže 5km/h pri 120.
Možda si imao povoljan vetar na autoputu, i u odlasku i povratku. Tu može potrošnja da varira više od pola litra.
Možda su ti manji točkovi. Možda nisi dobro procenio količinu preostaloga goriva.
Možda svega po malo.
Realno si mogao da prođeš sa 6L na 100 u tim uslovima vožnje uz jako pažljivu - nežnu vožnju i to bi verovatno bio respektabilan rezultat.
Ne zameri, nije ovo samo tebi upućeno, nego ovoj bajkovitoj temi.
Tolika rasprava a covek nije napunio do vrha kad je stigao, onda bi imao realnu potrosnju.
Znaci pun na startu i opet pun kad se vrati.
TT
Znaci pun na startu i opet pun kad se vrati.
TT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Podseća me malo na mene... 
Bravo Masaivan.
Uroše, idi na pumpu i natoči opet do vrha, pa tu količinu dodaj na ono ukupno potrošeno gorivo. To je ono što ti fali u potrošnji (koja je ovako zaista nerealna). 

Bravo Masaivan.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Meni se od prvog vagona čini da jedno sipanje fali.
TT
TT
Beograd (Zmaj) - Zagreb (naplatna rampa). Oko pola sata čekanja na granici. Nis Ultra D.

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Koliko benzinac u tom tenku trosi ako dizel toliko trosi? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...