Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Re: Dobro veče

Post od Woodoo »

shandu90 napisao: 20 Feb 2018, 21:13 To citanje znakova dobro dodje u normalnim zemljama, gde je sve umrezeno. Ovde majmuni svaki drugi znak izvrljaju, okrenu... Moze da olaksa posao jedino zbog pretrpanosti informacijama.
Veruj mi da je i ovde extra korisno, bukvalno ne moze da se desi da ne primetim znak ogranicenja. Za putovanja magistralnim putevima odlicna opcija. Za grad je mratv ugao majka. Ostale opcije su ok, isprobavao sam ih ali nisam nijednu koristio dugo, jednostavno mi ubijaju dinamiku voznje.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Citanje znakova obavlja kamera i generalno nije losa stvar.
Kod mene na Astri je glupo uradjeno pa imam izbor ili da kamera cita znakove ili da radi kao kamera za dugo svetlo.
Ja sam odabrao ovo drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Gabau napisao: 20 Feb 2018, 22:19 Na sluzbenoj mazdi 3 upozorenje za auto u mrtvi ugao zvucno se aktivira samo ako se ukljuci zmigavac.
Interesantan podatak, do sada nikada nisam uključivao žmigavac kad mi je neko bio u mrtvom uglu, tako da i ne znam da li bi kod mene "pištao" u slučaju da je neko tamo a ja krenem u preticanje. Baš ću da probam u garaži .
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Citanje znakova je najbolja nova opcija sto sam imao na autu. Nezamenljivo - posebno kada se vozis po nepoznatim putevima. U Holandiji npr znakovi za ogranicenje brzine se nalaze na svakih 500m kod oznake puta pa je malo lakse ako se ne vidi / zapamti, ali ja generalno vidim (zapamtim) manje od 50 % takvih znakova Sistem na BMWu je radio prilicno dobro, dobro je citao privremene znakove, naravno ne idealno, ali dobro... Sto ne treba mesati sa navigacijom koja to isto daje, ali ne i privremena ogranicenja ili ako su promenjena...

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

maniaxxx napisao:

U SLO javljaju sneg za četvrtak....dobrodošao ako dolaziš
Pomerio sam za sledeci vikend, valjda ce se do tada prolepsati. To je vec pocetak marta :zbunjen:
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Prolepsace se, preci ce iz mokrog u suvi sneg tako da ne pokvasis cipele :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Kada smo vec kod toga ja sam ovaj vikend u Austriji, i vec godinama nosim lance i nikada ih ne koristim, a sada mi se ne kupuju novi lanci (za privremeni auto), koliko je obavezno imati ih? Ne idem na neku visinu, i prilicno su protocni putevi tamo gde idem. U zakonu kaze da nisu obavezni - osim ako ne stoji znak :)
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Mislim da je bolje da ih nemas uopste nego da kupujes one varijante od 20-30 evra. Drugar je pre neki dan dosao sa Tare, prvi put ih montirao i oba su mu pukla na prvo proklizavanje, na svu srecu nije upropastio krila.
Ako vec hoces da kupujes gledaj Thule CB-12 ili König sto je zapravo ista stvar u drugom pakovanju.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Pa o tome bas i ja razmisljam, posebno sa mojim iskustvom sa njima :) (odnosno bez istog) Vozio sam auto cesto po jako dubokom snegu (po raznim planinama) bez njih bez ikakavih vecih problema...
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Mozda je do drugara, svake lance mozes da pokidas ako ne znas sta radis, a pogotovu ako ne dotegnes kako valja.
U prethodnom autu sam imao lance placene upravo tako nesto izmedju 20 i 30e , (10godina svake zime montirao po vise puta)
imao sa njima minimalno 50 voznji, neke cak i kilometrima dugacke i eno ih jos zivi nepokidani.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Slažem se sa ovim, ćale ih je više puta stavljao baš te od 20e ,i nikad problema , ali bitno je da se postave dobro i dotegnu dobro.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Jace kocenje po suvom, da zahvate suvog asfalta ispod, ili udarac u rupu prilikom kocenja I mogu vrlo lako puci.

Ja sam hteo da uzmem da probam one zimske carape, jel imao neko iskustva sa tim?

Ako nista drugog sto mi je mrsko montirati lance, patnja za sve pare kada moras po bljuzgi I ledu da montiras, plus se usvinjis do lakata, makar ja se usvinjim :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Nisam bio prisutan pa ne mogu da tvrdim.

Ja nisam hteo da rizikujem posto ih zimi koristim cesto, uzeo sam König, daju 10 godina garancije, mislim da sam ih oko 7000rsd platio. Montirao nekoliko puta do sad, nisam imao problema nikakvih.
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Ivan napisao: 21 Feb 2018, 11:01 Ja sam hteo da uzmem da probam one zimske carape, jel imao neko iskustva sa tim?
Ok su za led, dok za cist sneg su u rangu zimske gume.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja sam sad uzeo čarape, ali nikad nisam stavljao ni lance ni čarape
Nikad nisam imao potrebe, a ne verujem ni da bih u budućnosti imao
Odgovori