Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Dobro veče

Post od passenger »

Kod mene u firmi ima novi Mini countryman koji svako od radnika moze da koristi. Bukvalno svako, od čistačice do direktora.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pool car. Može i kod mene svako, ako ima potrebe i odobrenje nekog od menadžera. Mi imamo Punto, Corsu i Combo. Zato ja kradem auto od šefa, :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni ukradoše najboljeg, Clia :(

Ja sam među retkima, u Srbiji, koji je vratio službeni automobil, tj. ne koristim ga više u privatne svrhe :D

TT

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ovde se javis na recepciji I dobijes kljuc. Moja firma sklapa te Minije, moguće je da smo dobili po smesnoj ceni, pa ih boli uvo I daju svima po potrebi :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Nesto sumnjam da plate od 500 ili 600k ti menadzeri primaju na klasican nacin. Teskp da ce neko na toliku zaradu placati sve nase dazbine, iako su one znacajno manje za te ogromne plate.
Verujem da su u pitanju neke agencije, firme, itd..
Tako da na to pre mozete gledati kao na bruto platu.

Sent from my Z00D using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

trojanac napisao: 11 Mar 2018, 21:28 Pa nije bolje ni u stranim internacionalnim kompanijama gde imaš nekoliko direktora stranaca koji tuku 5-6 puta veću platu od menadžera, a ovi imaju opet 10-15 puta više od radnika koji rade za minimalac. O benificijama da ne govorim. Ne znam da li je tako i u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji ili negde drugde.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
U celom svetu je tako ili slicno. Varijacije su u mnozitelju a principi su isti.
Takodje, treba imati u vidu i da Srbija spada u nerazvijene zemlje pa shodno tome i stranci imaju polozaj u odnosu na lokalno stanovnistvo (nas) kao sto je u slicnim drugim nermazvijenim zemljama (Azije i Afrike) sa kojima se mozemo porediti po stanju trzista rada.
Plate rastu kada raste traznja za radnom snagom na trzsitu, tj kada je manjak ponude radnika. To se i kod nas primecuje u trzistnom delu privrede, za one koji rade za drzavu plate su i dalje van kontrole i van dostupnosti tih radnih mesta na trzistu.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

ljubitelj napisao:
trojanac napisao: 11 Mar 2018, 21:28 Pa nije bolje ni u stranim internacionalnim kompanijama gde imaš nekoliko direktora stranaca koji tuku 5-6 puta veću platu od menadžera, a ovi imaju opet 10-15 puta više od radnika koji rade za minimalac. O benificijama da ne govorim. Ne znam da li je tako i u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji ili negde drugde.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Plate rastu kada raste traznja za radnom snagom na trzsitu, tj kada je manjak ponude radnika. To se i kod nas primecuje u trzistnom delu privrede, za one koji rade za drzavu plate su i dalje van kontrole i van dostupnosti tih radnih mesta na trzistu.
Slično je izjavio i direktor Gomexa,korektne firme koja dobro posluje. I radnici ih ne napuštaju. Bar ne masovno kao kod sve više firmi u Srbiji.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Jel zna neko gde mogu u Beogradu da nadjem srafove sa "americkim" navojem? 1/4", 3/8" i tome slicno? Znam da ima na AliExp ali mi se ne ceka toliko.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A da pozoves neke servise za amerikance (Jeep, Chrysler...)? Oni bi morali da ih imaju... Za neke manje kolicine...
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Nije nista vezano za automobile. Nego pravim nesto za fotografiju, to bi trebalo da ima u nekim radnjama sa srafovskom robom, ali gde god da sam gledao nisu imali jer se to ovde retko koristi.
Nasao sam neku firmu koja moze da mi nareze, ali sam se nadao da negde mogu da nadjem gotovo.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Što će ovo da bude cool kad otvore iduće godine.
http://www.motorworld.de/en/home/muenchen/
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

igor_harris napisao: 12 Mar 2018, 10:51 Jel zna neko gde mogu u Beogradu da nadjem srafove sa "americkim" navojem? 1/4", 3/8" i tome slicno? Znam da ima na AliExp ali mi se ne ceka toliko.
Vodoinstalateri?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ne treba mu cev, već šraf. :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Moraju cevi da spoje sa nečim. ;)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Cevi se spajaju mufom, kolenom ili račvom. ;)
Odgovori