ddanijell napisao: 24 Okt 2017, 21:36
@maniaxxx
sa 10 godina iskustva sa autom od 170ks mogu samo da kazem da silno gresis kada kazes da se letnja na 6c ponasa ok i da nema potrebe za zimskom.
Svaki put kada sam sa letnje u novembru presao na zimsku sam bio pozitivno iznenadjen koliko zimska dobro drzi na nizim temperaturama.
Sa letnjom kada padne spoljna temp ispod 7-8c sam mogao da slajfujem gumom trecom brzinom (samo na naglo dodavanje gasa u toku voznje).
Stavim zimski set i problem nestane.
Da ne bude zabune ne pricam o kocenju ili zanosenju, pricam o prostom davanju gasa u patos gde zbog velikog obrtnog momenta kod tdi se to jako lepo
oseti kakav je koji pneumatik i to mi je bilo dovoljno da znam da i kod kocenja ima istu razliku u prianjanju uz podlogu.
Moj savet, uzmi all season i prepakuj na postojece felne, pred leto vrati letnje dok ih ne potrosis (ne znam u kakvom su ti stanju),
a na kraju allseason ti ostaju za iducu zimu opet i eventualno leto (ako potrosis letnje).
Inace ne slazem se sa tobom za prognozu da li ce biti ovakva ili onakva zima ali ok nije ni bitno za pricu
Neču da počinjem opet temu o zimskim gumama i ponašanju letnih kad su niske temperature bez snega ( znači 99% zime ), stvarno neču. Imam dosta iskustva i pameti da znam kako se koja guma ponaša, kraj krajeva sam probao ogromno različitih guma i dimenzija i stojim iza toga šta pišem. Ali svako ima svoje mišljenje, ja lično ne bih stavio zimske nikad, da nisam na prošlom poslu morao da imam avto spreman u svakom vremenu i svaki dan. Sad mi to nije potrebno i za tvoju informaciju u zadnje dve zime po snegu sam se vozio sa svojim avtom tačno dva puta, i to oba puta na Rogli kad sam namerno išao na sneg.
Allseason u mojoj dimenziji koštaju preko 120 evra komad, i NE DAM te pare nikako, onda radije kupim zimske gume. Problem je nastao samo u tome, što nigde nema felgi 16 cola za moj avto, osim jednih za 500 evra(

) i nekih čeličana sumnjivog porekla. Nove se mi ne kupuju jer jednostavno ne znam ni koliko ču imati avto ( padaju obklade da neče videti sledeču zimu kod mene

), niti se mi ne daju tolike pare.
Sad trenutno su opcije sledeče.
- vozim postoječe letne gume i na proleče kupim nove letne,
-kupim sad nove letne i vozim njih,
-nekim čudom nađem zimske gume u 17 cola koje ne koštaju milijon i vozim njih, na proleče kupujem nove letne,
-nađem 16 cola felge i kupim nove zimske za njih i na proleče kupim nove letne
-prodam avto jer mi je dopizdilo da nema ništa za njega, ko da vozim jebenu exotiku od milijon evra ( nema ništa za normalne pare da se razumemo ).
Za sad sam najviše na prve dve i na poslednjoj opciji ali ubiče me moja ako prodam avto opet