Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Ne brže od života!

Post od Kuzmanovic »

Najjaci su ovi na dnevniku. Oni misle da je najverovatnije vozilo sa stranim tablicama i to na osnovu velicine tablice. Ali najverovatnije. :glavomuzid:

Ovde debelo nesto smrdi. Bas nijedna sigurnosna kamera (ili kamera za nadzor) iz ulica koje vode do Brankovog mosta nije snimila problematican automobil. Nemoguce da strucnjaci za ovakve slucajeve jos nisu uspeli da rese ovo, a imamo ih sigurno. Ili je u pitanju neko "vazan" ili stranac koga stiti drzava ili neki diplomata.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Citam sad na Blicu, ne znam zasto svi potezu ovu kameru za zutu traku na mostu? Koliko ja znam ona se aktivira samo kada neko vozi zutom trakom, ovako ne belezi nikakav snimak, kao kamere za nadzor na primer. Tako da ona i nije mogla da usnimi Mini jer je on vozio van zute trake.

Navodno su tablice italijanske ili svajcarske.

- Te tablice, italijanske ili švajcarske, kraće su od evropskih, ali i naših. Sigurni smo da je reč o stranim registarskim oznakama, kao i da je krov na crvenom “kantrimenu”, najverovatnije crn – navodi izvor blizak istrazi.

Kako pišu Večernje novosti, u ovom trenutku je više od 150 policajaca angažovano u istrazi oko rasvetljavanja smrti Luke Jovanovića. Od proizvođača ovog vozila, posredstvom biroa Interpola, zatraženi su podaci o kupcima crvenog “kantrimena”, pregledaju se snimci kamera iz Beograda tri meseca unazad, sa naplatnih rampi, ali i graničnih prelaza…
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naravno da pominju kameru za žutu traku prvo jer ne znaju, a drugo jer jeste glupost da imaš kameru kojoj je jedini cilj da pošalje uplatnicu, a da ne može da pomogne u ovom slučaju.

Nek radi sve kao i sada, samo nek se doda memorija da snimke beleži recimo 48h, finansijski ta nadogradnja nije skupa ni za jednu od ovih kamera, ali....
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Gresis. Mislim da ta "kamera" uopste nije kamera, vec pre foto-aparat. Mislim na tom principu radi. Dakle ne snima vec pravi digitalnu fotografiju.

Sad moze biti da nije tako, ali onaj model koji sam ja gledao (ne pitaj imam obavezu da nabavim saobracajnu kameru kao deo tehnickog uslova za izdavanje upotrebne dozvole objekta :uf: ) radi upravo tako. Dakle ima senzor po zadatom parametru (lokacija ili brzina), laserski daljinometar kojim odredjuje zum i fokus i posle toga "okine" i dobije fotku, koju sutne na FTP ili gde vec treba, za dalju obradu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Koliko se sećam kada su kretale te kamere sa radom upravo je bila priča da one ne slikaju nego snimaju, a da su 4 slike koje se dobiju sa kaznom zapravo isečci iz "filma", zato ni nemaju blic već im je trebalo dobro ulično osvetljenje itd
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

OK ako je tako. Imaju obe vrste, a ove koje sam naveo su jevtinije i icm nemaju nikakav snimak te veceri, mislio da je u pitanju navedeni princip. E sada moze biti i to to je bila noc, pa kao sto ti rece treba im dooobro osvetljenje da bi radile.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

H4wkeye napisao: Navodno su tablice italijanske ili svajcarske.

- Te tablice, italijanske ili švajcarske, kraće su od evropskih, ali i naših. Sigurni smo da je reč o stranim registarskim oznakama, kao i da je krov na crvenom “kantrimenu”, najverovatnije crn – navodi izvor blizak istrazi.
Zar nase tablice nisu dimenzionisane kao i evropske, da ne kazem po evropskom standardu?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tamo važe i stare.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

I meni se cini da kamera ne salje automatski nego snima, a onda pandur sedi i secka

Sinoc se setih bas da ima kamera za nadzor bas na raskrsnici gde se desilo, na razdelnom ostrvu... Samo verovatno nije gledala na most nego raskrsnicu...

CH su i dalje manje od EU, a italijanske su sad iste kao EU. A Countryman svakako ima nove.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ajde pojasnite, ako ga je auto udario u žutoj traci kako ga/ih onda kamera nije uslikala ili snimila za vožnju žutom trakom? :zbunjen:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ja bih na mestu policije potražio i Paceman-e.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam kako na osnovu onog snimka i tvrde uopste da je 100% kantri. Sem ako nemaju neki bolji snimak :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ni meni nije jasno...verovatno da jeste,ali treba to malo proširiti
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Starče, malo mi je Paceman kratak.
Geza napisao:Liči na ovu kombinaciju boja.

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Ivan »

Znaci ipak nista od grafitne sive? Lazni tragovi ili sta?

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori