Najjaci su ovi na dnevniku. Oni misle da je najverovatnije vozilo sa stranim tablicama i to na osnovu velicine tablice. Ali najverovatnije.
Ovde debelo nesto smrdi. Bas nijedna sigurnosna kamera (ili kamera za nadzor) iz ulica koje vode do Brankovog mosta nije snimila problematican automobil. Nemoguce da strucnjaci za ovakve slucajeve jos nisu uspeli da rese ovo, a imamo ih sigurno. Ili je u pitanju neko "vazan" ili stranac koga stiti drzava ili neki diplomata.
Citam sad na Blicu, ne znam zasto svi potezu ovu kameru za zutu traku na mostu? Koliko ja znam ona se aktivira samo kada neko vozi zutom trakom, ovako ne belezi nikakav snimak, kao kamere za nadzor na primer. Tako da ona i nije mogla da usnimi Mini jer je on vozio van zute trake.
Navodno su tablice italijanske ili svajcarske.
- Te tablice, italijanske ili švajcarske, kraće su od evropskih, ali i naših. Sigurni smo da je reč o stranim registarskim oznakama, kao i da je krov na crvenom “kantrimenu”, najverovatnije crn – navodi izvor blizak istrazi.
Kako pišu Večernje novosti, u ovom trenutku je više od 150 policajaca angažovano u istrazi oko rasvetljavanja smrti Luke Jovanovića. Od proizvođača ovog vozila, posredstvom biroa Interpola, zatraženi su podaci o kupcima crvenog “kantrimena”, pregledaju se snimci kamera iz Beograda tri meseca unazad, sa naplatnih rampi, ali i graničnih prelaza…
Naravno da pominju kameru za žutu traku prvo jer ne znaju, a drugo jer jeste glupost da imaš kameru kojoj je jedini cilj da pošalje uplatnicu, a da ne može da pomogne u ovom slučaju.
Nek radi sve kao i sada, samo nek se doda memorija da snimke beleži recimo 48h, finansijski ta nadogradnja nije skupa ni za jednu od ovih kamera, ali....
Gresis. Mislim da ta "kamera" uopste nije kamera, vec pre foto-aparat. Mislim na tom principu radi. Dakle ne snima vec pravi digitalnu fotografiju.
Sad moze biti da nije tako, ali onaj model koji sam ja gledao (ne pitaj imam obavezu da nabavim saobracajnu kameru kao deo tehnickog uslova za izdavanje upotrebne dozvole objekta ) radi upravo tako. Dakle ima senzor po zadatom parametru (lokacija ili brzina), laserski daljinometar kojim odredjuje zum i fokus i posle toga "okine" i dobije fotku, koju sutne na FTP ili gde vec treba, za dalju obradu.
Koliko se sećam kada su kretale te kamere sa radom upravo je bila priča da one ne slikaju nego snimaju, a da su 4 slike koje se dobiju sa kaznom zapravo isečci iz "filma", zato ni nemaju blic već im je trebalo dobro ulično osvetljenje itd
OK ako je tako. Imaju obe vrste, a ove koje sam naveo su jevtinije i icm nemaju nikakav snimak te veceri, mislio da je u pitanju navedeni princip. E sada moze biti i to to je bila noc, pa kao sto ti rece treba im dooobro osvetljenje da bi radile.
H4wkeye napisao:
Navodno su tablice italijanske ili svajcarske.
- Te tablice, italijanske ili švajcarske, kraće su od evropskih, ali i naših. Sigurni smo da je reč o stranim registarskim oznakama, kao i da je krov na crvenom “kantrimenu”, najverovatnije crn – navodi izvor blizak istrazi.
Zar nase tablice nisu dimenzionisane kao i evropske, da ne kazem po evropskom standardu?
I meni se cini da kamera ne salje automatski nego snima, a onda pandur sedi i secka
Sinoc se setih bas da ima kamera za nadzor bas na raskrsnici gde se desilo, na razdelnom ostrvu... Samo verovatno nije gledala na most nego raskrsnicu...
CH su i dalje manje od EU, a italijanske su sad iste kao EU. A Countryman svakako ima nove.