Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od starac vujadin »

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Super ideja, ali se bojim da je niko od većih proizvođača neće hteti prihvatiti...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Day Walker napisao:Milose vidis da nema na play store-u :)
Ima ga, samo ga iz nekog razloga search ne pronalazi :zbunjen:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Saša napisao:Super ideja, ali se bojim da je niko od većih proizvođača neće hteti prihvatiti...
Pa nece jer im se ne isplati.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ali ce se isplatiti nekom novom
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Neće ni njemu jer će uložiti pare i pući, treba to i marketinški progurati, a sve to zahteva ogroman novac i dosta vremena, a mali to nemaju niti mogu izdržati. Onaj ko može - neće, onaj ko hoće - ne može, tako da... Skoro pa "kvaka 22", otprilike. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Možda se nađe velika firma koja ima novac i moć, ali nikada nije ušla u taj sektor i baš je briga da li će proizvod trajati ili ne. Ako je dobar proizvod on može da brzo preokrene situaciju na tržištu, ionako se u tom segmentu brzo menjaju stvari, a realno je za očekivati da usledi novi tektonski poremećaj u bliskoj budućnosti.
Meni kao laiku izgleda da bi oni tu trebali da reše par ozbiljnih tehnoloških pitanja da bi oživelo...možda imaju već rešenja za to.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Ako se i nađe neko takav - na kraće staze možda i zaradi nešto, ali na duže - tu para ima sve manje i manje. Na kraju bi profitirali samo recimo proizvođači procesora, kamerica, displeja ili tako nešto. Ne isplati se jednostavno, a u filmiću je sve rečeno onom prvom ispisanom rečenicom - "danas se sve pravi da ne traje dugo" (i ne bez razloga) a ovo je suprotnost tome. I to je to, nažalost. Da me ne razumeš pogrešno, voleo bih ja jako da tako nešto zaživi, no vrlo sam skeptičan.

Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

I ja sam isto. No, ima dosta ideja u tom svetu, kako softverskih, tako i hardverskih i nešto od toga će isplivati. Nekad mora da se krene od nule, a nekad i takav početak donese veliki uspeh. Inače, bilo bi uzaludno počinjati i nadati se.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dobra ideja za promenu :)
Trenutno su proizvodjaci ispucali sve ideje i samo se takmice ciji ce da bude veci.

Danas sam u jednoj radnji procackao malo Lumiu 1020. Manje vise, sve je vec vidjeno ali hocu samo da kazem da uopste ne izgleda tako lose kako mi se cinilo sa slika. Lepsa je i laksa od 920 ali ne i od 925.
Steta sto WP ne napreduje malo brze jer je odlican sistem.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Postavio sam ja taj video jos pre nedelju,2.
Po meni zanimljiva ideja,ali cenim da bi taj telefon na kraju izlazio skuplje nego ovi regularni :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ovo bi bilo zanimljivo videti, pogotovo nakon prve zaemene nekog od modula, ili posle prvog ispadanja. Trenutno, tesko je naci telefon koji ne krcka ili ne skripi, a fabricki je sklopljen iz dva tri velika dela. Ovako nesto bi se rasklimatalo za par dana, ili bi bilo preglomazno i tesko. Sa druge strane, cak i uz kojekakve mogucnosti kastomizacije, vrlo brzo bi dosadio korisniku. Mobilni telefoni su i modni/statusni detalj, a ovde bi manje vise mogli da menjate boje i karakteristike uredjaja, ali ne i sam oblik.

Video je napravljen u stilu onih "kako zaraditi pare za mesec dana" ili drugi "how to" klipovi, koji na kraju imaju uplati XXX$ na racun, pa cu ti otkriti konacnu caku... Navedu neke super stvari, razne planove i sve deluje tako dobro.... ovo mozda nije takva sema, ali je nekako nerealno. Kao sto rekoh, jos u startu postoji pitanje kompaktnosti i gabarita takvog uredjaja, a posle jos sledi tehicko izvodjenje modula, njihova kompatibilnost. Lepo zvuci da se moze kombinovati sta ti volja i to od razlicitih proizvodjaca.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mogle bi sve komponente da se smeste u kućište, umesto da stoje vidljivo sklopljene.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ovo nema nikakve sanse iz mnostva razloga. U principu to je koncept slican onom koji imamo kod desktop PC-a koji danas dumire takav kakvog znamo, tezi se sve vise integraciji komponenti a ovi bi suprotan smer. Da zanemarimo sve probleme koje ovo nosi oko nemogucnosti testiranja svik kombinacija, optimizacije, integracije i sl... ovako sklopljen telefon bi kostao daleko vise od obicnog. Pride, danasnji top modeli imaju vec sve vrhunske komponente koje biste mogli ubaciti u takav telefon tako da se zaista postavlja pitanje smisla takvog telefona.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Cackao sam juce izlozbeni primerak iPhone 5S-a.
Preslabo, prosto premalo i preslabo od telefona koji bi po Apple-u trebao biti "Galaxy Killer"....

Posebno mi je interesantno kako su besramno pokrali fazone od Androida. Generalno nemam nista protiv da jedni od drugih kopiraju dobra resenja i da korisnici imaju koristi od toga, ali svi znamo da je Apple poseban po tom pitanju pa se samo pitam, kako ih nije sramota koliko su licemerni :)
Pre svega mislim na novi Multitasking window koji iskace nakon drzanja dugmeta a potom izgleda potpuno isto kao na Samsungu, a povlacenjem odredjene aplikacije ona se gasi, kao i na nove switch-eve u notification slideru za brzo paljenje i gasenje stvari kao sto su WiFi, GPS i sl... ono sto imamo na Andoidu vec godinama...
Odgovori