PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: PayPal

Post od Uroš S. »

Pa jel ti naplaćen PDV i na koju cifru?

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ne, ni PDV ni carina.
Inace drugar iz BG narucuje nekoliko puta mesecno sa Sportsdirecta i valja nekim buticima tu robu za 50-100% vecu cenu. Nikad nije platio ni porez ni carinu, jer je paket uvek ispod 50 eur, a svakog meseca naruci po 4-5 paketa, ali uvek na razlicite adrese i imena (jednom na sebe, drugi put kevi, treci put kumu itd)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Nama veze ta granica sa PDV-OM, ona se odnosi na carinu. Pdv bi trebao da ide na sve, na pola eura vrednosti. Ali oni to verovatno rade po principu prijo kako ćemo, prijatelju lako ćemo.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

DHL kad radi spediciju, troskovi slanja se ne zaracunavaju u carinsku osnovicu dok sa paketima koji idu postom, carina uglavnom zaracunava zbirnu sumu kao osnovicu mada ni to nije pravilo ali uglavnom je tako.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Koliko se ja sećam, ako je poštarina naznačena posebno, NE ulazi u carisnku osnovicu, ali ulazi u PDV, makar onaj deo od srpske granice do destinacije (PDV se ne može naplaćivati za usluge izvršene van granica Srbije).

Mislim da ovo ipak nema blage veze sa onim kako oni naplaćuju carinu i PDV na male pošiljke za fizička lica, mislim da zavisi kako kome zapadne koja smena.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nema više pravila. Zavisi od carinarnice (NS carinarnica je ubedljivo najgora), radnika, veličine paketa.

Do ulaska PPal-a u Srbiju nisu carinili i nisu oporezovali ništa ispod 50€. Onda su se dosetili da bi mogli da oporezuju i tu je nastao potpuni galimatijas.
Trebalo bi da carini ne podleže pošiljka do 50€ vrednosti (ako je šalje firma). Ako je vrednost veća onda se carina obračunava na vrednost robe + vrednost poštarine, pa se na sve to lupa porez.

Moje iskustvo je da paketima iz Evrope veruju da toliko i koštaju jer ih uvek prati faktura, a kineze procenjuju odokativnom metodom. Uopšte ih ne zanima koja je vrednost napisana na paketu. Znaju da Kinezi lupe vrednost.

Dosta paketa ne tako male vrednosti su mi stigli bez plaćanja globe i moje jedino objašnjenje je da je razlog što su bili u formi sigurnosnih koverti (one koverte koje u sebi imaju pucke). To ih izgleda mrzi da otvaraju.

Sve što je kutija otvaraju i globe.

Obratite pažnju da kad naručujete sa veliih evropskih web-shopova najčešće sajt prepoznaje da ste iz Srbije (ako ste registrovani naročito) i izkazuje vam cenu bez lokalnog PDV-a. Tada razlika u ceni koju bi platili da ste u Nemačkoj i ovde postaje zanemarljivo mala ako ne računamo troškove transporta.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Na cenu od 148e(123e cena opruga i 25e shipping), obračunato je 10% carina, pa na sve to ukupno 20% PDV, tako da je na kraju sve izašlo 200e okruglo.
Poručeno iz Nemačke.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mene je prokit izašao 22500 dinara u Beogradu. Ako si samo opruge poručio, ne znam što si se zezao uopšte? Pretpostavljam da je za Fabiu set opruga možda i jeftiniji.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Nije, ista je cena. Skoro 26000 je sada kod nas.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Grujic napisao:Može pay pal sa Intesom internet ;)

paja napisao:Jok. Moraću da aktiviram.
Ako imaš samo Intesu internet, ne može da se aktivira :glavomuzid: Ja sam probao, i servirali su mi priču da ne može, već da će moći ako uzmem još neku karticu bla bla... (od trenutka kad sam čuo druga kartica sam prestao da slušam :) )
Uroš S. napisao:Ja sam imao ebanking samo sa Intezom Internet. Od pre neki dan imam i Vizu Electron kod njih i automatski u mi je dodali u moj nalog. Odličan im je servis. Mozda ih mrzi naknadno da to omogucavaju to a ja sam trazio ebanking prilikom podnosenja zahteva za izdavanje.

HUAWEI P6 via TT
Da raportiram,
Konačno sam promašio plavušicu sa šaltera i aktivirao uslugu :D
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Jel bi mogao neko da mi pomogne s objasnjenjem kako bih mogao da narucim ovaj airsoft pistolj?

http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/a ... inless.htm

Naravno, ako ima neko da donosi iz Evrope ili ima neku vezu negde, svakako je dobrodoslo :D
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Sta ce ti ova cigla, uzmi nesto gospodski :mangup:

http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/a ... Finish.htm
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kuzmanovic napisao:Za koliko dana, u proseku, stize paket od onih homoseksualaca sa dx-a? Narucio sam neku stvar 6. Januara i jos nije stiglo pa sam poceo da se brinem. :D
Bili ste u pravu, stvarno se ceka 6 meseci. :uf:
Jutros mi je stigao gore pomenuti paket tj. torbica za bajs, koju sam prezalio i u medjuvremenu narucio drugu sa aliexpressa (koja je stigla posle 20ak dana od narudzbine), tako da sad imam dve torbice. Sreca pa nisam porucio iste, pa mogu da izaberem bolju. :D

Dakle naruceno preko neta 6. Januara, paket stigao 28. Juna. To mu dodje 5 meseci i 22 dana.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Tvoj slucaj je ekstrem. Dx je ste spor, ali ne toliko; trebao si da aktiviras purchase protection i da uzmes pare nazad, pa torbica ako stigne imas je dzabe
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ma ja sam digao ruke i od para (5-6$) i od torbice jos u aprilu, cak nisam vise ni ulazio na dx. A nisam ni znao da postoji ta opcija.
Odgovori