BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Re: BusPlus i Komunalna policija

Post od Woodoo »

Incognito napisao:Djilas prica gluposti da bi pokrio sebe i svoj uticaj na komunalnu policiju koja je tu zbog njega i njegovih poslovnih interesa,a ne gradjana Srbije.I ja sam se nekoliko puta nenamerno prosvercovao u Becu,Minhenu i jos par velikih evropskih gradova ( ne zato sto nisam zeleo da platim kartu vec zato sto nisam bio upioznat sa nacinima kupovine i placanja) i nisam imao nikakvih problema.Kontrole jesu ceste,mozda i daleko cesce nego kod nas,ali se niko prema putnicima ne odnosi sa takvim omalovazavanjem i ogromnom dozom bahatosti kao sto to radi Djilasova privatna policija.
Nenamerno moze da bude samo jednom ;)

Kako su reagovali kontrolori kad su videli da si bez karte?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Svako ima neko svoje iskustvo.
Nekima bi uzeli pasoš i naplatili kazu 50 evra a neke bi jednostavno pustili, zavisi i od samog stava putnika a i kontrolora.

Kako kaže ona stara narodna:lepa reč i gvozdena vrata otvara!

Mislim da se previđa jedna jeko bitna stvar u slučaju Crnogorskog državljanina u Beogradskom prevozu.
Namerno naglašavam da je on strani državljanin sa čijom zemljom imamo razne potpisane ugovore.
Ali neke i nemamo pa se desi ovakva stvar da on zna da mu kazna neće biti poslata na kućnu adresu i da je gotovo nikada neće ni platiti.

Zna to i naša BusPlus kontrola a zna i komunalna policija pa su rešili da ga kazne, po meni na nedozvoljen način, izbacivanjem iz vozila.

Crnogorski državljanin je uradio ono što bi svaki drugi stranac uradio, ponudio je dokumenta.
Za uzvrat je dobio batine.

Sve više narod negoduje, u mom slučaju, sa zadržavanjem nas sa kartama da bi se rešilo pitanje ovih bez karata.
Po kom osnovu on zadržava mene na stanici sa uredno plaćenom mesečnom kartom i to unapred za uslugu zato što ne može da reši svoj problem sa neplatišama?

Da li bi metro u Parizu ili Beču bio zaustavljen zbog toga?

Uostalom puno se poredimo sa znatno organizovanijim i bogatijim državama u svetu.

Na mojoj linije mi se čini da kontrolori i komunalci izbegavaju bilo kakav konflikt a primetio su i grupe koje jedna čekaju konflikt tako da ostaje da se apse neke dedice i stranci a kada se naiđe na tvrdu ekipusamo se okrene glava.

Ograđujem se da neko ne pomisli da podržavam takvo ponašanje i jednih i drugih ali Beograd ima definitivno problem sa prevozom, brojem vozila, vaspitanjem vozača. stanjem vozila, naplatom i ko tu naplatu vrši itd itd.

Da bi se to promenilo potrebno je...mnogo više od ovoga što se nama nudi, koje su nam mogućnosti i šta nam se pruža kao opcija.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

samo polako napisao:Crnogorski državljanin je uradio ono što bi svaki drugi stranac uradio, ponudio je dokumenta.
Za uzvrat je dobio batine.
Друже, зар је могуће да овако нешто напишеш, а прећутиш други део приче?!?

Замисли следеће: ти се возиш у бечком метроу и комуналцима даш српске исправе, али одбијаш да изађеш из метроа, правиш сцену...
ПА У ВЕСТИМА БИ ОСВАНУО БРЕ! ДИВЉАК ИЗ СРБИЈЕ, итд...
Зашто жмуриш над чињеницом да се неки црногорац руга твојој држави у лице?!?
Комуналац је орган власти наше земље, он МОРА да се поштује, а нарочито то мора један странац!
А комуналац је такав каква нам је земља - наоко културан и ауторитативан, а заправо неотесан и без ширине да сагледа сваку ситуацију и процени...али НАШ ЈЕ. Представља Србију.
Наравно, не браним лошу реакцију комуналца, ал` могу донекле да разумем кад се сагледа цео контекст.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Ne ruga se niko mojoj državi u lice već je ova država sama sebi napravila to o čemu ja pišem! ;)
Postoji mnogo načina kako to rešavaju organizovane zemlje i nema nikakve veze sa nasiljem.
Ali mi to nismo, kod nas ni komunalnci ne znaju sta im je dozvoljeno a šta ne...

ps
Nisam Crnogorac niti imam ikakve veze sa Crnom Gorom.
Trenutno sam revoltiran odnosom države prema meni kao državljaninu iste, iz privatnih razloga a za koju je kriva birokratija i administracija.
pps
A ide mi i na živac što sve strane državljanine ne tretiramo na isti način!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Woodoo napisao:
Incognito napisao:Djilas prica gluposti da bi pokrio sebe i svoj uticaj na komunalnu policiju koja je tu zbog njega i njegovih poslovnih interesa,a ne gradjana Srbije.I ja sam se nekoliko puta nenamerno prosvercovao u Becu,Minhenu i jos par velikih evropskih gradova ( ne zato sto nisam zeleo da platim kartu vec zato sto nisam bio upioznat sa nacinima kupovine i placanja) i nisam imao nikakvih problema.Kontrole jesu ceste,mozda i daleko cesce nego kod nas,ali se niko prema putnicima ne odnosi sa takvim omalovazavanjem i ogromnom dozom bahatosti kao sto to radi Djilasova privatna policija.
Nenamerno moze da bude samo jednom ;)

Kako su reagovali kontrolori kad su videli da si bez karte?
Pa nisam se nikada u jednom gradu vozio vise od jednog puta bez karte.Radi se o tome da se ne kupuje karta u svim gradovima na istim mestima … negde se kupuje u autobusu kod vozaca,negde (sto je praksa u skoro svim evropskim metropolama) na automatima na stanicama ispred i dok ja ne ustanovim na koji nacin se kupuje karta,ipak mi lakse dodje da preuzmem na sebe taj rizik da se vozim bez karte,iako to ne volim da radim.Sada,na primer ne bih sebi dozvolio da se vozim bez kupljene karte pogotovo zbog cinjenice sto nikada nisam imao neprijatnosti sa stranim kontrolorima koji su me u svakoj prilici obavestili na koji nacin da kupim kartu plus sto su mi pruzili jos neke dodatne informacije u vezi sa gradom i slicno.
Niko ne treba da bezi od placanja karte jer svaka usluga mora da se plati.Tako je svuda u svetu,tako da treba da bude i kod nas,ali u drzavi Srbiji je sve to okrenutio naopacke pa svako od putnika s pravom postavlja sebi pitanje zasto da kupuje kartu.Ne vozim se cesto gradskim prevozom,mozda par puta godisnje,ali znam da uvek kada sam usao u isti,nebitno da li je rec o autobusu,tramvaju ili necemu drugom,uvek sam naisao na to da me putnici zbog ogromne guzve dobro izgaze po obuci ili nehoticno izudaraju laktovima po vratu,tako da sam iz svakog prevoza izlazio izguzvan i izgazen kao da sam u najmanju ruku ucestvovao u ulicnoj tuci,a da ne govorim o tome sto sam taj prevoz morao da cekam dobrih bar pola sata ili vise da bih mogao da se prevezem s jedne tacke na drugu.Jos na sve to,u autobus treba da upadne komunalna policija i izmaltretira putnike,iako to ne smeju da rade.Nigde komunalna policija nema pravo da legitimise putnike,ali je komunalcima u Srbiji i to dozvoljeno.
Neka obezbede normalne uslove za voznju,redovnost gradskog prevoza,povecaju frekventnost istog kako ne bi dolazilo do guzvi i onda verujem da vecina ljudi nece imati nikakav problem s tim da plate kartu.Naravno,uvek ce u manjini biti onih koji i pored svih uslova ne zele da plate kartu,ali oni i trebaju da budu kaznjeni jer ne ispunjavaju svoju obavezu.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

@ Filipovic

Da ne citiram ceo teskt ... Ovde se ne radi o crnogorcu i stavu naseg naroda prema njima kao neradnicima,ljudima koji su nam se okacili na vrat i stalno nas iskoriscavaju i slicno,vec o pogresnom sistemu koji uzima sebi za pravo da maltretira SVE putnike bez obizra na to ko su i sta su.Pre neki dan smo svi videli snimak gde ti isti komunalci maltetiraju naseg coveka u Beogradu,pa isto tako jednog coveka u Leskovcu.Radi se o tome da je ta komunalna policija bahata prema svima,bez obzira na neciju nacionalnost.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Филиповић napisao: Замисли следеће: ти се возиш у бечком метроу и комуналцима даш српске исправе, али одбијаш да изађеш из метроа, правиш сцену...
Jel? Kako moj prijatelj nije osvanuo kao vest? Pustise ga bez karte. Pokazao pasos - bio bez karte, (izgubio) zurio, jedva je usao u metro. Pustili ga da zavrsi voznju uz opis pravila sta i kako i da ce sledeci put biti kaznjen.

Civilizovano i kulturno.

Desavalo se ljudima da budu u pogresnom avionu pa ih nisu bacali iz istog.

Evo skoro nam bio ujak iz USA. Uso u autobus kod nas - doduse radio je bus plus ali je bilo bez asistencije komunalne policije, pre par meseci je bilo, covek nema pojma o cemu se radi sve to. Kontrolori su ga pustili bez problema kad je pokazao USA pasos, ali je izgleda naleteo na neke ok devojke koje su mu objasnile sta i kako. Mi smo mu rekli za bus plus, nego nije skapirao odma gde sta i kako a isao je busom negde hitno sa sinom (za taksi kaze da je preskup ovde). Mada i da je bila komunalna mislim da bi tesko pipnuli nekog sa USA pasosom, nego ovaj crnogorac je domaci pa ko ga hebe.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

da se razumemo, komunalci su postupili kao obicni indijanci, ali sve mislim i da ovaj "student" ne zna da mu nista nece stici u berane ako ovi pisu kaznu...

ovo je po meni "lose-lose" situacija, pogotovo kad se komunalci ponasaju kao ovi sa klipa...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Pa to ja i kažem, on je jako dobro znao da nema ništa od kazne a i komunalci su to znali pa kovele da ga izbace...

Umesto da mu uzmu podatke ubace u sistem pa kada Beranac krene u Crnu Goru da ga prilikom izlaska sačeka kazna ili zabrana ponovnog ulaska e to bi onda bilo veoma civilizovano rešenje.
Ili da mu se stopira studiranje dok ne plati kaznu...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Postoji jednostavniji nacin kako resiti to sa strancima pa bili oni iz CG ili sa Filipina, jednostavno da mu se priznanica da plati u roku od tri dana ili ako ne plati a nadje se na granici elektronskim uvidom kod njegovog imena i prezimena stoji da nije kaznu platio, a posto niko ne ide iz zemlje a da ne nosi nesto para sa sobom onda ce morati da plati ili nece izaci iz zemlje. I niko nikog ne batinja nego na finjaka prc.
Slika
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

cozmo napisao:
Филиповић napisao: Замисли следеће: ти се возиш у бечком метроу и комуналцима даш српске исправе, али одбијаш да изађеш из метроа, правиш сцену...
Jel? Kako moj prijatelj nije osvanuo kao vest? Pustise ga bez karte. Pokazao pasos - bio bez karte, (izgubio) zurio, jedva je usao u metro. Pustili ga da zavrsi voznju uz opis pravila sta i kako i da ce sledeci put biti kaznjen.
Твој пријатељ је начинио пропуст из незнања, што је било очигледно и контролорима, а црногорац је одлично знао шта ради и контролора је избацио из аутобуса!

Како не уочаваш ту разлику? :trljamoci:
Incognito napisao:@ Filipovic
Da ne citiram ceo teskt ... Ovde se ne radi o crnogorcu i stavu naseg naroda prema njima kao neradnicima,ljudima koji su nam se okacili na vrat i stalno nas iskoriscavaju i slicno,vec o pogresnom sistemu koji uzima sebi za pravo da maltretira SVE putnike bez obizra na to ko su i sta su.Pre neki dan smo svi videli snimak gde ti isti komunalci maltetiraju naseg coveka u Beogradu,pa isto tako jednog coveka u Leskovcu.Radi se o tome da je ta komunalna policija bahata prema svima,bez obzira na neciju nacionalnost.
Ма брига ме какви су црногорци, не видим их уопште, причам о томе да би став свих нас требало да буде следећи: закон мора да се поштује, карта мора да се плати, полиција мора да се поштује, полиција мора да поштује закон и правила понашања..

Дакле, кренимо редом, закон акције и реакције, немојте да посматрате само последицу!

Што се тиче снимака, постоје на ју тјубу врло поучне причице како може да се монтира једна ситуација, тако да гледалац стекне потпуно погрешну представу.
Први корак је не дозволити гледаоцу да сагледа цео контекст, већ му приказати само реакцију стране која је испровоцирана.
Па аман људи, на том моделу је сатанизована Србија деведесетих, то је свакоме од нас познато!?!?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

и контролора је избацио из аутобуса!
Otkud ovo?
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Па то је из званичног саопштења тужилаштва.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

A odkud znaš da to nisu dodali?

Ako se dobro sećam sutradan su pisali da je napao neku drugu kontrolu pa se ispostavilo kao netačno.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

cozmo napisao:Evo skoro nam bio ujak iz USA. Uso u autobus kod nas - doduse radio je bus plus ali je bilo bez asistencije komunalne policije, pre par meseci je bilo, covek nema pojma o cemu se radi sve to. Kontrolori su ga pustili bez problema kad je pokazao USA pasos, ali je izgleda naleteo na neke ok devojke koje su mu objasnile sta i kako. Mi smo mu rekli za bus plus, nego nije skapirao odma gde sta i kako a isao je busom negde hitno sa sinom (za taksi kaze da je preskup ovde). Mada i da je bila komunalna mislim da bi tesko pipnuli nekog sa USA pasosom, nego ovaj crnogorac je domaci pa ko ga hebe.
Ovo sto si napisao ide upravo u prilog bahatosti crnogorca. On je ovde student koji duze boravi i koji je sigurno bio upoznat sa bus plusom, dakle ne kao tvoj ujak. Sto znaci da se moze normalno sa komunalnom policijom. Jesu li i ti koji su zaustavili ujaka ostavili utisak "paravojne formacije koja maltretira gradjane i nicemu ne sluzi"?
Ti komulani policajci, kao i sve drugo u drzavi, su ogledalo naroda. Oni su dosli iz "naroda", a ne sa strane.
Odgovori