Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Putevi u Srbiji

Post od Ogi »

Zar Zoran Drobnjak nije bio u zatvoru ? Sta radi on na TV-u danas ?

NexT, cudi me da si ti protiv toga...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Vidi stvarno Drobnjak.. Nego, putevi traze poskupljenje na svaka dva meseca, jednom ce da prodje

sent from my phone using the fingers
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kad bi samo znali u kakvoj su dubiozi svi putari.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ogi napisao:
NexT, cudi me da si ti protiv toga...
:uf:
Heinz napisao:Kad bi samo znali u kakvoj su dubiozi svi putari.
I sto bi to nekoga trebalo da zanima? Kad bi manje krali, bilo bi im bolje...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Putevi bi bili idealni kada bi sve pare od naplate putarina isle u njihovo odrzavanje, kao i deo nameta na gorivo, pa deo pri registraciji...
Sta mislite, odakle se isplacuju penzije, uplacuju doprinosi radnicima kojima nije uplacivao ko je trebao, pokrivaju troskovi i placaju razne gluposti itd itd...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pare ni ne dodju do putara...
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Ih Nexte ti zapeo za krali pa krali!?
Pazi to ti je bezveze. Prvo šta su putari i ko?
Vidim da si vozač, pa svako jutro kad izađeš na drum, zahvali tim nesretnim putarima što ti nije poledica, što je okrplejno i što uopšte ima puta.
Divite se Nemcima, a oni se dive nama kako smo uspeli da uopšte održimo puteve još od početka sankcija 90 do danas. Čista sredstva z aodržavanje su jedino od one jadne putarine, sa kojom se sprdate, a samo jedna teška noć sa snegom košta bar 30 miliona. Pa računaj.
Svako jutro kupuju, zajme naftu, natežu kredite i znaju da će propasti verovatno ove godine. To su putari-
I pustite Vućićevo, držte lopova....
Nemoj shvatiti lično, kolege smo nekako....
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Vidi ovako, ja koristim put i placam putarinu.
JA placam putarinu PUTEVIMA SRBIJE. Znaci ne Peri, Miki ili nekoj veverici nego JKP.
Dakle, ako uredno placam svoje obaveze, ocekujem da i oni ispune svoje. Ocekujem da na putevima imam bar kompletnu horizontalnu signalizaciju koja se zapravo vidi. I ne ocekujem staklo, ali bar da nema rupa u kojima ostane tocak.

Dakle, to ko njima uzima pare, da li neko krade od direktora (a koje JKP ne trosi vise nego sto treba i u kom direktori ne lapaju pare), ili vlada, to nije moja stvar.
Oni neka se restruktuiraju, promene upravu, otpuste visak radnika, nek urade sta god je potrebno da bi mi imali normalne puteve. Pritom, ne mislim na Beograd, BG je odlican.
Ocekujem da se popnem na Staru planinu sa svim delovima trapa, ili da imam iscrtane linije celom Ibarskom. Ili da se ne radi sve 5x zato sto oni ne mogu iz prve da urade kako treba.

Svestan sam ja da nisu samo oni krivi, ali da drugacije rade, bilo bi bolje i nama i njima.

Ovo poskupljenje nece doneti bolje puteve, vecu sigurnost, novi most ili sta vec. To mogu sad da potpisem,.

Pritom, kad vec pricamo o snegu, u decembru kada je pao oni nisu bili u stanju 3 dana da ociste do asfalta ulice prvog prioriteta. NBG je bio komplet okovan ledom, a o auto-putu BG-NS necu ni da pricam.

A sto se tice cena putarina, meni je jako zao sto je standard u Srbiji kakav je. Svi kukaju kako je struja itd XY puta jeftinije od EU proseka, ali niko ne pominje koliko je zarada u EU, pa mogu da isprate to placanje.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Next
Plaćaš samo auto puteve. Po ostalim drumovima svi jašu, niko ne plaća. Deo putarine ide na ostalu mrežu puteva u dužini od oko 10 000km.
Država je beda i siromašna a putevi su po parama zadnja rupa na svirali, jedino im dođe lepo da se slikaju pred izbore.
Jedva je ove godine sastavljena finansijska konstrukcija za osnovnu obnovu Ibarske od Ljiga do Štavice. Radovi su zašli u zimu i nisu završeni, nema signalizacije i sl.
Samo jedan podatak, da građani ove zemlje bahato unište - ukradu po jedan znak po kilometru magistrala godišnje u Srbiji. Troškovi znaka su min 200€
Znači, sem auto puta ne plaćaš ništa a tražiš sve, a verovatno kao i svi i ti ga izbegavaš kad god možeš. Malo strpljenja....
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

200 € znak, samo da je od zlata. :)
A kroz cenu goriva se plaća naknada za puteve.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

MAD MAX napisao:Vidim da si vozač, pa svako jutro kad izađeš na drum, zahvali tim nesretnim putarima što ti nije poledica, što je okrplejno i što uopšte ima puta.
Čak je i priča kako je Reks Titu spasio život manje patetična od ovog što si napisao. Šta ima da se zahvaljuje za nešto što se podrazumeva da bude urađeno? Putevi su po lopovluku verovatno jedna od top 5 delatnosti u poslednjih deset godina, a čudiš se krađi. Pa šta su radili ljudi iz vlasti i tajkuni koji su sisali fondove i donacije kada je obična buranija na rampama pola naplaćenog novca uzimala sebi? Gde je to što smo godinama 10 km auto-puta SU-NS plaćali kao 100 km? Lopovluk je blaga reč, pusti patetiku.
MAD MAX napisao:Troškovi znaka su min 200€
Hehe... I dalje misliš da se ne krade?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

MAD MAX napisao:Next
Plaćaš samo auto puteve. Po ostalim drumovima svi jašu, niko ne plaća. Deo putarine ide na ostalu mrežu puteva u dužini od oko 10 000km.
Država je beda i siromašna a putevi su po parama zadnja rupa na svirali, jedino im dođe lepo da se slikaju pred izbore.
Jedva je ove godine sastavljena finansijska konstrukcija za osnovnu obnovu Ibarske od Ljiga do Štavice. Radovi su zašli u zimu i nisu završeni, nema signalizacije i sl.
Samo jedan podatak, da građani ove zemlje bahato unište - ukradu po jedan znak po kilometru magistrala godišnje u Srbiji. Troškovi znaka su min 200€
Znači, sem auto puta ne plaćaš ništa a tražiš sve, a verovatno kao i svi i ti ga izbegavaš kad god možeš. Malo strpljenja....
Ne, ja uvek koristim auto-put. Zbog sebe i auta, pre svega.
Shvati da ja placam registraciju, gorivo i putarine. To kako oni dele te pare, nije moj problem. Platim sve sto treba, a oni neka odrzavaju.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Next
Cela registracija znatno jeftinija nego samo osiguranje u Italiji. Od cene registracije na puteve ide nekih 5% i to lokalu. Auto putevi nisu na zavisnom novou, ali bolje se nema čime. Putarina sa trenutnim saobraćajem pokriva redovno održavanje.

Sloba
Nemojmo generalno o krađi na putevima. Svi sve znaju... Dajmo neki primer. Pitajte sve ću odgovoriti.

Geza
Jako je skupa folija 3M za znak koja može da ima klasifikaciju za državni put i auto put.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ali shvati da mene ne zanima ko sta daje. Ja znam koliko ja placam, a oni neka gledaju kako ce da podele to.

Opet ti o EU. Shvati da ne mozes da poredis cene registracije sa EU kad nemamo njihov prosek plata.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nek kupe 2M jeftinija je 30%. :kezo:
Odgovori