Parking servis
Re: Parking servis - lopuže
Nema potrebe. Pored svega što je Uroš napisao moralo bi da bude na isti način rešeno i zaključenje svih ugovora. A ne kao što je sad da se sat vremena plaća (zaključuje izričitom radnjom - slanjem sms-a, a celodnevna karta se kupuje konkludentno. Neće da može.
Kako je to uopste reseno u drugim gradovima(evropskim)? Znam da su pricali da zonski sistem ima svuda
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/400399/ ... parkiranje
Kod: Obeleži sve
LESKOVAC - Preduzeće „Metroparking jug“ je putem suda naplatilo štetu od više stotina Leskovčana - na osnovu pokradenih ličnih podataka građana. Poverenik za informacije od javnog značaja je protiv nepoznatog lica podneo krivičnu prijavu “zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka”.
To je i mene uvek zanimalo, ko daje parking servisu podatke o vlasniku vozila.
Onaj lik sto proverava parking i pise kazne je najobicniji sluzbenik firme, kao i svi ostali koji rade tamo. Odakle pravo bilo kome iz policije da prosledi privatne podatke najobicnijoj firmi i licima koja nisu ovlascena ni za sta?
U svim ostalim firmama koje imaju tvoje podatke (EDB, telekom, blablalba) TI si im dao podatke i potpisao ugovor itd.
Onaj lik sto proverava parking i pise kazne je najobicniji sluzbenik firme, kao i svi ostali koji rade tamo. Odakle pravo bilo kome iz policije da prosledi privatne podatke najobicnijoj firmi i licima koja nisu ovlascena ni za sta?
U svim ostalim firmama koje imaju tvoje podatke (EDB, telekom, blablalba) TI si im dao podatke i potpisao ugovor itd.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Zovu MUP telefonom i oni im kažu ime i prezime.
Znam jer su meni promašili prezime a to je moguće samo ako se usmeno prenese
Znam jer su meni promašili prezime a to je moguće samo ako se usmeno prenese

Boringly average, but also perfect for school run mums
Jel bilo kao kod Balaševića u pesmi? 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ne baš, više šiptarski ali nema veze. A i ova iz call centra mi reče da ih zovu telefonom i traže podatke o vlasniku vozila.
Boringly average, but also perfect for school run mums
danas se parkiram u gradu u 12:35... pored mene lik koji proverava parking, kazem mu da cu poslati poruku za 15min(toliko imam pravo da stojim) i da mi ne pise kaznu za poslednjih 10min ako slucajno bude prolazio, posto je zona 1 pa ne mogu duze da ostanem...svejedno se placa samo do 14h
kaze lik moram da ti pisem kaznu, mogu ja da imam kontrolu :trljamoci:
posvadjao sam se sa njim i nisam ni kucao parking... a bas sam planirao da pocnem da placam posto sam skupio dosta kazni
kaze lik moram da ti pisem kaznu, mogu ja da imam kontrolu :trljamoci:
posvadjao sam se sa njim i nisam ni kucao parking... a bas sam planirao da pocnem da placam posto sam skupio dosta kazni

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Odakle ti ideja da smes 15 min bez placanja ? Prvi put to cujem a i kako on da zna kada si stao ?
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
pa imas pravo da stojis 15min, na kazni ti pise opazen u npr. 12:03... pa prodje opet u 12:20 i ako nisi kucao napise ti kaznu u 12:20, ako si kucao nista
mora da prodje 2 puta...
problem je sto ja nisam mogao da produzim tih 10min na kraju, a on lik kaze da mora da mi pise kaznu...

problem je sto ja nisam mogao da produzim tih 10min na kraju, a on lik kaze da mora da mi pise kaznu...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kapiram. Ali stvarno prvi put cujem za to i nisam siguran da je istina.
Tako moze da te opazi posle 45 min od stajanja + 15 min i da prodjes bez kazne u crvenoj ako nisi uopste platio. A i nije mi jasno da za svaki auto pise kada ga je uocio ??

Tacno je za 15 min.
upise zonu i tablice kad uoci auto. Drugi put kad prolazi ako nisi uplatio, pise ti kaznu.
upise zonu i tablice kad uoci auto. Drugi put kad prolazi ako nisi uplatio, pise ti kaznu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Po starom ZOBS-u je parkiranje bilo tek nakon 15min, do tada je bilo samo zaustavljanje, zato je moglo da se piše tek 15min nakon što opazi vozilo. Po novom ZOBS-u to nije tako, ali su zadržali istu praksu (manje više), verovatno jer sem sms-om za plaćanje parknga je potrebno fizički se prošetati, pa zato tolerišu. I da, moguće je da on primeti kola tek nakon 45min, ali zato je na njima da češće obilaze.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Daju ti fore da posaljes poruku, kupis parking kartu (ako toga ima), ili jednostavno da ne moras platiti ako se zadrzavas bas kratko.
I da, uvek prodju dva puta. Nece bas da se desi da te ne opazi pola sata, ali kada je vruce, a ulica uzbrdo...ako ubodes pravi tajming...
Skoro je u busu umalo naje*ao onaj busplus kontrolor. Hteo da ucini bakuti, da ne kuca kartu za dve stanice, a kontrola mu sedela pored (dve gospodje, usle, sele i nesto satro cavrljaju). Voleli mi taj Parking Servis ili ne (kao i BusPLus i ostale), ovi ljudi rade svoj posao, koji mogu izgubiti ako nekome ucine. Procentualno je mala sansa da se potrefi kontrola, ali nekome taj posao mnogo znaci i jednostavno nece da rizikuje.
I da, uvek prodju dva puta. Nece bas da se desi da te ne opazi pola sata, ali kada je vruce, a ulica uzbrdo...ako ubodes pravi tajming...

Skoro je u busu umalo naje*ao onaj busplus kontrolor. Hteo da ucini bakuti, da ne kuca kartu za dve stanice, a kontrola mu sedela pored (dve gospodje, usle, sele i nesto satro cavrljaju). Voleli mi taj Parking Servis ili ne (kao i BusPLus i ostale), ovi ljudi rade svoj posao, koji mogu izgubiti ako nekome ucine. Procentualno je mala sansa da se potrefi kontrola, ali nekome taj posao mnogo znaci i jednostavno nece da rizikuje.
bas ce da mu dodje kontrola u 10 do 2 i da kontrolise moj auto...
on je mogao da mi kaze, ok nije problem, al ako mi naidje kontrola bas tad moram da pisem
al ne on kaze moram da ti pisem...
ovako nisam uvopste kucao, posvadjao se sa njim i na kraju mi nije ni pisao kaznu... cudo nije bilo kontrole za svo to vreme...
on je mogao da mi kaze, ok nije problem, al ako mi naidje kontrola bas tad moram da pisem

ovako nisam uvopste kucao, posvadjao se sa njim i na kraju mi nije ni pisao kaznu... cudo nije bilo kontrole za svo to vreme...
Poslednja izmena od ADrei u 22 Sep 2013, 00:41, izmenjeno 2 puta ukupno.