Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Parking servis - lopuže

Post od Paja »

Nema potrebe. Pored svega što je Uroš napisao moralo bi da bude na isti način rešeno i zaključenje svih ugovora. A ne kao što je sad da se sat vremena plaća (zaključuje izričitom radnjom - slanjem sms-a, a celodnevna karta se kupuje konkludentno. Neće da može.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kako je to uopste reseno u drugim gradovima(evropskim)? Znam da su pricali da zonski sistem ima svuda

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/400399/ ... parkiranje

Kod: Obeleži sve

LESKOVAC - Preduzeće „Metroparking jug“ je putem suda naplatilo štetu od više stotina Leskovčana - na osnovu pokradenih ličnih podataka građana. Poverenik za informacije od javnog značaja je protiv nepoznatog lica podneo krivičnu prijavu “zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka”.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

To je i mene uvek zanimalo, ko daje parking servisu podatke o vlasniku vozila.

Onaj lik sto proverava parking i pise kazne je najobicniji sluzbenik firme, kao i svi ostali koji rade tamo. Odakle pravo bilo kome iz policije da prosledi privatne podatke najobicnijoj firmi i licima koja nisu ovlascena ni za sta?

U svim ostalim firmama koje imaju tvoje podatke (EDB, telekom, blablalba) TI si im dao podatke i potpisao ugovor itd.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Zovu MUP telefonom i oni im kažu ime i prezime.
Znam jer su meni promašili prezime a to je moguće samo ako se usmeno prenese :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jel bilo kao kod Balaševića u pesmi? :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa ne baš, više šiptarski ali nema veze. A i ova iz call centra mi reče da ih zovu telefonom i traže podatke o vlasniku vozila.
Boringly average, but also perfect for school run mums
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

danas se parkiram u gradu u 12:35... pored mene lik koji proverava parking, kazem mu da cu poslati poruku za 15min(toliko imam pravo da stojim) i da mi ne pise kaznu za poslednjih 10min ako slucajno bude prolazio, posto je zona 1 pa ne mogu duze da ostanem...svejedno se placa samo do 14h
kaze lik moram da ti pisem kaznu, mogu ja da imam kontrolu :trljamoci:

posvadjao sam se sa njim i nisam ni kucao parking... a bas sam planirao da pocnem da placam posto sam skupio dosta kazni :)
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Odakle ti ideja da smes 15 min bez placanja ? Prvi put to cujem a i kako on da zna kada si stao ?

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

pa imas pravo da stojis 15min, na kazni ti pise opazen u npr. 12:03... pa prodje opet u 12:20 i ako nisi kucao napise ti kaznu u 12:20, ako si kucao nista :) mora da prodje 2 puta...
problem je sto ja nisam mogao da produzim tih 10min na kraju, a on lik kaze da mora da mi pise kaznu...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kapiram. Ali stvarno prvi put cujem za to i nisam siguran da je istina. :-) Tako moze da te opazi posle 45 min od stajanja + 15 min i da prodjes bez kazne u crvenoj ako nisi uopste platio. A i nije mi jasno da za svaki auto pise kada ga je uocio ??

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Tacno je za 15 min.

upise zonu i tablice kad uoci auto. Drugi put kad prolazi ako nisi uplatio, pise ti kaznu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Po starom ZOBS-u je parkiranje bilo tek nakon 15min, do tada je bilo samo zaustavljanje, zato je moglo da se piše tek 15min nakon što opazi vozilo. Po novom ZOBS-u to nije tako, ali su zadržali istu praksu (manje više), verovatno jer sem sms-om za plaćanje parknga je potrebno fizički se prošetati, pa zato tolerišu. I da, moguće je da on primeti kola tek nakon 45min, ali zato je na njima da češće obilaze.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Daju ti fore da posaljes poruku, kupis parking kartu (ako toga ima), ili jednostavno da ne moras platiti ako se zadrzavas bas kratko.
I da, uvek prodju dva puta. Nece bas da se desi da te ne opazi pola sata, ali kada je vruce, a ulica uzbrdo...ako ubodes pravi tajming... :kezo:

Skoro je u busu umalo naje*ao onaj busplus kontrolor. Hteo da ucini bakuti, da ne kuca kartu za dve stanice, a kontrola mu sedela pored (dve gospodje, usle, sele i nesto satro cavrljaju). Voleli mi taj Parking Servis ili ne (kao i BusPLus i ostale), ovi ljudi rade svoj posao, koji mogu izgubiti ako nekome ucine. Procentualno je mala sansa da se potrefi kontrola, ali nekome taj posao mnogo znaci i jednostavno nece da rizikuje.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

bas ce da mu dodje kontrola u 10 do 2 i da kontrolise moj auto...
on je mogao da mi kaze, ok nije problem, al ako mi naidje kontrola bas tad moram da pisem :) al ne on kaze moram da ti pisem...

ovako nisam uvopste kucao, posvadjao se sa njim i na kraju mi nije ni pisao kaznu... cudo nije bilo kontrole za svo to vreme...
Poslednja izmena od ADrei u 22 Sep 2013, 00:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori