Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od ADrei »

RS5 zato sto volim kupe...
ali ne bi mi smetalo ni najmanje da vozim Q7 6.0TDI ...

da si me pitao da li bi pre vozio RS4/RS6 avant ili Q7 6.0TDI? odgovor bi bio Q7 6.0TDI :)

u principu posle cupea, najvise volim SUV vozila,iako sebe trenutno ne vidim u necemu sa toliko bespotrebnih vrata :pardon:

edit: i nije mi bitno za koliko sekundi prolazi nirburgring jel na nirburgringu nisam nikad vozio,a i ne planiram...
lezanje u krivinama? opet za moje potrebe i brzine svaki moderan SUV (pogotovo sa vazdusnim ogibljenjem) ispunjava taj uslov, ja jos nisam putovao po krivudavim putevima gde je bezbedno ulaziti sa preko 150kmh u krivine(za sta je pravljen RS5), ne moze se ni Q7 dovesti do svojih granica a ne sportski kupe... tako sam jednom probao da vidim koliko moze A3 sa s-line ogibljenjem i 19zoll felnama koji je bio zakucan za asfalt po krivinama, i umalo se nisam zakucao u neosvetljeni traktor koji se stvorio iza krivine...
Poslednja izmena od ADrei u 14 Mar 2013, 01:41, izmenjeno 6 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ja stvarno ne volim dzipove, ali v12 je v12 i jos TDI :D
Steta sto to nisu uglavili makar u a8 :presrecan:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

C63 AMG je 6.2 Atmo,trosi oko 30% vise od novog motora,a i pored toga,ja sam mislio da mi ovde pricamo o otvorenom putu,zar ne,a ne o celokupnom trosku za automobil,jer je to glupo i porediti,jer je pocetna razlika u ceni skoro dupla...
AMG nece kupiti neko ko ima 5.000e mesecno i solidno zivi,taj ce kupiti 350 CDI,AMG kupuju ljudi koji ne razmisljaju o parama,tako da je finansijski deo od pocetka bilo glupo porediti,zato sam i rekao ironicno ono za 500-1.000 dinara,kada su te cifre u pitanju...

Pricao si o autonomiji,za koju nisi bio u pravu,lezanje na putu koje je bolje kod AMG modela,performanse,uzitak u voznji,skoro sve je bolje kod AMG-a,nego kod 350 CDI...
To sto ce neko jednom nedeljno,umesto 1 u 2 nedelje otici 5 minuta na pumpu da natoci rezervoar je smesan argument...

A i to je pitanje...
20l trosi recimo ML 63 AMG po gradu...
13l trosi ML 350 CDI...
AMG ima 93l rezervoar,350 CDI ima 70l rezervoar...
AMG sa 93l moze da predje 400km,dok 350 CDI sa 70l moze da predje nekih 500km,oba sam zaokruzio...
Ako prelazis 2.000km mesecno,5 puta sipas u AMG-a,a 4 puta u 350 CDI...

To sto ti znas milionere koji uzimaju dizele,znaci da im ta razlika u gorivu pravi neku finansijsku razliku u njihovim zivotima ili ipak da je to do njih i njihovih tendencija ka ustedi ili cemu vec...
I moj cale kupuje u Tempu neke leve napolitanke,jer su 15 dinara jeftinije od drugih,jer je takav,sto ne znaci da ce ove od 15 dinara vise da mu poremete finansije...

Sto se tice ovog poslednjeg posta,ja ne znam da li si ti i dalje ozbiljan ili namerno guras neku pricu koju samo ti vrtis?
Ko je rekao da je Q7 V12 TDI ili ML AMG bolji sportski auto od RS5 ili bilo kog sportskog automobila?
Ko je rekao da je M3 sporiji od X5M ili slicno...
Skreces sa price i teras je u drugom pravcu,zato sto nemas argumente da potvrdis ono sto si zaista zapoceo,a to je da je sramota ici sa dzipom na stazu,voziti ga brzo ili sta god,te da su sportski nastrojeni SUV-ovi glupavi i bespoentni,a ne da je neko rekao da nije sramota da tripujes da ti je ML 63 AMG bolju sportski auto od SLS-a...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Gde si iskopao da ml 350cdi ima 70l rezervoar, za starog 320cdi sam 100% siguran da isto ima 93l rezervoar, a pogotovo sto kada se gazi ili pri vecim brzinama dizel drasticno manje trosi od benzinca, nista ne lobiram nego me zanima cisto akademski :kezo:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa na sajtu,gde bi drugo :)

Slika

Samo 350 benzinac ima 78l,svi ostali 70...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

imao si 2 varijante rezervoara, kod slabijih verzija se doplacivalo za taj veci rezervoar... to im je i danas politika, cini mi se da je standardni rezervoar za C klasu w204 nekih 56 litara ili tako nesto...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

C klasa nerestilizovana ima 60l,a restyle ima 59l rezervoar...
Ali i dalje stoji da je prica o potrosnji smesna ako se gledaju platezno sposobni za takve dzipove...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 14 Mar 2013, 01:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

onda sam "zapamtio" (pogresno) podatak za restyle, ali svakako je to manje u odnosu na w203...
vratite se na temu, interesantno je :mrgreen:

RS5 vs Q7 V 12 TDI, ja bi uzeo neki AMG :D
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ML 63AMG... ili jos bolje G65 AMG? :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

G 65 AMG i to onaj u 6x6 verziji, kad je bal nek se j*be i princeza :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pazi stvarno koje su sise ovi iz Merca...vestacki povecali autonomiju AMG-u u odnosu na dizela sa vecim rezervoarom...garant su se kupci zalili pa oni nasli genijalno resenje :kezo:

Audi i BMW su bar posteni...svaki Q7 ima 100l a svaki X5 85 ;)

@ADrei

Slazem se sa ovim tvojim postom ali opet mi je lepsi osecaj vozati se po krivinam u niskom autu nego u SUV-u koliko god isti bio jak.
Xepoj87 napisao:Sto se tice ovog poslednjeg posta,ja ne znam da li si ti i dalje ozbiljan ili namerno guras neku pricu koju samo ti vrtis?
Ko je rekao da je Q7 V12 TDI ili ML AMG bolji sportski auto od RS5 ili bilo kog sportskog automobila?
Ko je rekao da je M3 sporiji od X5M ili slicno...
Skreces sa price i teras je u drugom pravcu,zato sto nemas argumente da potvrdis ono sto si zaista zapoceo,a to je da je sramota ici sa dzipom na stazu,voziti ga brzo ili sta god,te da su sportski nastrojeni SUV-ovi glupavi i bespoentni,a ne da je neko rekao da nije sramota da tripujes da ti je ML 63 AMG bolju sportski auto od SLS-a...
Ne, poenta je bila da SUV za mene nikada nece biti sportski auto pa sve i da mu stave motor od 1000ks.

Sto se milionera tice, svako ko je godinama stvarao biznis i kapital zna i da ga ceni.
Fudbalere, pevace (koji traju po dve godine pa nestanu) i sl. koji prosipaju i bacaju jer im se trenutno moze, ne racunam u normalne ljude.
Druga stvar je sto ne treba svakom auto od 500ks pa sve i da ne zna sta ce sa lovom a izmedju ML350 CDI i CGI, svako bira ono racionalnije.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Apropo rezervoara o čemu vi pričate? Moja c klasa ima 67 litara rezervoar...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

M5 isto ima 10L veći tank od obične 5ice.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nenade, ma to te samo deru na pumpama pa mislis da je toliko :D

Salim se.

Tema je toliko nerealna da mozemo ivo vanzemaljcima da pricamo. Uglavnom, X6 ko god da okaci ili pohvali odmah svi krenu aaaa, pozerski, aaa pa ovo ne sluzi nicemu, nije dobar ni za sta, napravili su dzip koji nije dzip, napravili su sportski auto koji NIJE sportski auto... Kako ste sad odjednom svi promenili misljenja? Tvrdoglavost?

Ne mozemo pricati o sportskim autima a da ne gledamo stazu, sami ste to govorili u svim temama. Ne svi naravno, znam da je bilo reci.

Isto tako, postoji i biciklisticka trka na Hungaroringu, nije to poenta. Plus, ne slazem se da kolicina zabave ne zavisi od brzine, naravno da zavisi. 0,5g u krivini u kamionu i 4g u formuli nije sigurno podjednako zanimljivo... Dajem ekstreman primer da bi se lakse primetila razlika...

Uglavnom, poenta je da su velike razlike u razmisljanjima svih ovde i da smo u zelji za boljim argumentima svi postali nerealni. Pa pogledajte samo da je neko otvorio temu i pitao golf ili hamer, svi bi mu zajedno rekli da kaze sta zeli od auta prvo da bi mu pomogli ;)
Plus kad vec pricamo o sta bi bilo kad bi bilo, sto ne poredimo Ktm X Bow za zabavu na stazi sa dzipom. Ovamo imamo cenu kao prednost HHa a kod argumentovanja dzipa ajmo sta bi bilo kad bi bilo. Pa daj onda za tih 150k za X6m da kupimo normalnog dzipa (onog koji moze uzbrdo da ide jer to X6 u drugim temama ne moze) i sportski auto..
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Količina zabave zavisi od mnogo toga , ne samo od brzine. Sećate li se teme u kojoj Bax opisuje zabavu sa Pandom kockicom?
Mislim da ovde niko ne spori da AMG, M i ostali "džipovi" nisu na stazi dobri kao M3, GTR... ali hajde budite iskreni pa recite koji je od njih svestraniji auto? Podjednako dobar na svim terenima, u svim vremenskim uslovima, svim godišnjim dobima...
Uzmimo da imam pare koje košta jedan X6M. Za njega mogu da kupim jedan M3 i jedan X5. Jedan da koristim kada je lepo vreme i dobar put, a drugi kada je loše vreme i loš put. I onda odem sa M3 na more i moram tamo da iznajmim auto da idem na plaže, jer M3 struže, ili treba da se odreknem zadovoljstva koje pružaju M modeli za sve vreme letovanja i krenem sa dizelom. O zimovanju da ne pričam. Zar nije zabavno kad ne moraš razmišljati da li ćeš sići negde sa asfalta (ako vi mladi nemate potrebu za tim vi ne znate šta je zabava :D )
A ako pričamo o isplativosti, da li je isplativije kupiti dva automobila sa kojima ćeš preći po 10000 godišnje ili jedan sa kojim ćeš preći 20000. Gde se više gubi, na registracijama, na padu vrednosti?
Mislim da svaki auto ima svoju svrhu, a da li je na pravcu veći seljak onaj koji stisne "do panja" sa autom koji od 0-200 ide za 16 ili 26 sekundi, procenite sami (ko se tu ku..i).
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori