Terenci
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Terenci - moda ili potreba ?
Uključeno mu je 4x4, nego je on vrlo lagan pozadi i zato nema dovoljnu trakciju pa ga je Tuareg (sa boljim rasporedom težine i gomilom el. sistema koji verovatno sprečavaju proklizavanje) oduvao... A ni taj Tuareg sa V10 TDi nije baš naivan auto... Mogu misliti koliki je to obrtni momenat. No, da je vozač pik-apa natovario pozadi bar jedno 5-6 džakova cementa možda bi bilo drugačije... 

Re: Egzotični automobili na našim ulicama
Ti moras razumeti da ja pricam o vozilu,a ne mentalitetu ljudi koji su ga pravili,jer je to nebitno.moimoi napisao:Moraš imati u vidu da je SAD poptuno drugačije tržište od Evrope. Zašto bi neko plaćao AWD ako mu nije potreban i nikad ga neće koristiti? Šta će mu AWD na Floridi? Samo 20% kupaca iz južnih krajeva SAD doplati za AWD. Dok u snežnom pojasu SAD taj procenat raste preko 80% za Escalade.Xepoj87 napisao:Kako nece biti..
Jel dolazi standardno kao RWD?
Naravno da E550 ima bolje performanse, ali ni Escalade nije spor, 6.3 sekunde 0-60 mph su pristojne performanse za toliko grdosiju. Ali Escalade ima druge stvari po kojima je drastično bolji od E550.Xepoj87 napisao:Ako pogledas da je E550 koji ima bolje performanse,trosi upola manje goriva
Malo si preterao za potrošnju. Ako godišnje prelaze oko 25.000km, ovaj što vozi Escalade od $64k potrošiće $350 više za gorivo na godišnjem nivou. Za 5 godina ispadne $1750 više što i nije neka ogromna razlika.
http://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do? ... 6&id=32714
Nije sve na višem nivou kod E550 od 60.000 dolara.Xepoj87 napisao: i sve je na visem nivou,60.000 dolara,a Escelade 64.000,ne bih se bas slozio da je to kako ti kazes odlican automobil...
.................Escalade.................E550
felne..................20"....................18"
xenoni...............IMA.................NEMA
remote start.......IMA.................NEMA
grejana i hladjena
prednja sedišta....IMA................samo grejanje
Audio system i
navigacija...........IMA................NEMA
Kamera nazad......IMA................NEMA
Pa naravno da ga kupuju ljudi koji hoće OGROMNO prevozno sredstvo.Xepoj87 napisao:Jedino sto je ogroman i deluje mocno,tu je kraj price sto se tice njega,ali realno![]()
Ljudi kupe Escalade i zato što sa E550 ne mogu da vuku čamac ili gliser koji sa prikolicom teži 2 ili 3 tone.
Ljudi kupe Escalade i zato što sa E550 ne mogu da vuku Viper, Corvette ili Cayman za track day.
Ljudi kupe Escalade i zato što se u njega može smestiti žena i troje ili cetvoro dece mnogo udobnije nego u E550, zbog trećeg reda sedišta.
Ljudi kupe Escalade i zato što ima drastično više prostora za stvari nego E550, posebno za kabaste stvari.
Ovde si tvoje mišljenje postavio za činjenice bez ijednog argumenta. Na to bi Xzibit rekao - you are full of sh.t!Stefan Sobot napisao:Cela ta Xzibit kompanija mi je ocaj.Da,ima pojavu,i poprilicno su retki kod nas,ali auto kao nema nikakvog smisla.Nije pravi terenac,niti ono sto danas nazivamo SUV-om,niti je pogodan za putovanja,a o kvalitetu necu ni da pricam...
Niko ovde ne zivi u SAD...
0-100 za 6.7s za 6.2 V8 motor koji srce gorivo nije neki rezultat...
Trosi oko 30-50% vise od E550 u realnim uslovima,to ti garantujem,vozio sam se u oba.
To za opremu sto si nabrojao je istina,ali ja nigde nisam pominjao opremljenost modela...
ALi ako pominjes,bilo bi lepo i da napomenes sta Escelade nema,kao sto je mnostvo sigurnosnih sistema,vazdusno podesivo ogibljenje,7-obrzinski menjac i jos par stvari...
Za tih 4.000 dolara ces skoro sve ovo sto si pomenuo da imas,samo opet na visem nivou...
Takodje,te 18" deluju bolje na E klasi,nego 20" na Escalade-u...
Kod felni nije poenta da budu sto vece,nego sto bolje da stoje automobilu...
Ako automobil trazi 22" felne da bi bilo lepo,dzaba sto mu je 20" standard...
Drugar nije imao problem da tegli svoj brod E klasom...
Ajde onda da pomenemo 300 drugih vozila koja su bolja kao porodicno vozilo...
Ja nigde nisam poredio E550 i Escelade kao ravnomerna vozila,nego sam rekao da je E550 bolji "automobil",ne SUV...
Realno,svako kome se Escelade svidja,svidja mu se zbog utiska koji ostavlja na putu...
90% vas nije ni pogledalo,niti se vozilo,niti ga je zanimalo kako izgleda unutra i bilo sta drugo vezano za isti...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ti si kupio X3 zbog taštinog televizora, tako da pssssssst!Texonja napisao:E ako kupe Escalade da smeste zenu i troje dece, nek' ide zivot...
sent from my HTC Sensation

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Meni je Escalade od samog pocetka tesko sranje. Mogu da razumem da je hit po americi jer je kao stvoren za drustvo camugi sa kurc...vima od pola metra, patikama broj 50 i gepekom gde obavezno mora da se ugradi LED monitor i PS3 kako bi na parkingu dok diluju igrali najnoviji GTA. Po filmovima i emisijama koje gledam samo takvi se i voze u njemu. Ali ajde nisam bio u USA i mozda nemam pojma, ali....
Trziste diktira trendove, bilo i bice.
Kvalitet, potreba i isplativost su potpuno druga prica.
Generalno kod nas nema sta da trazi jer je kult mangupskog vozila odavno pripao BMW i AUDI modelima. Oovo vozilo bi kod nas samo takvu ulogu moglo ima.
Niko u Srbiji ne kupuje HAMER ili slicna vozila da bi vozio zenu, decu X 3, tastu, tasta i rodjaku.
Trziste diktira trendove, bilo i bice.
Kvalitet, potreba i isplativost su potpuno druga prica.
Generalno kod nas nema sta da trazi jer je kult mangupskog vozila odavno pripao BMW i AUDI modelima. Oovo vozilo bi kod nas samo takvu ulogu moglo ima.
Niko u Srbiji ne kupuje HAMER ili slicna vozila da bi vozio zenu, decu X 3, tastu, tasta i rodjaku.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Hoces da kazes da nemas kur*c od pola metra kao prosecan balkanac? :trljamoci:

Brzine idu u H-a !!!

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Znas kako je mojoj bivsoj devojci rekao njen cale: Nemoj nikad da budes sa onima sto imaju velike automobile, oni nemaju ono sto trebaju pa tako to nadoknadjuju. Nadji nekog ko vozi mali auto, taj ima koliko treba!
Ja inace vozim mali gradski auto, ako neko ne zna

Ja inace vozim mali gradski auto, ako neko ne zna

- somi-car
Taj je bas zeleo svojoj cerci srecno odrastanje

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne kontas da bi mogla biti zajebancija sa njegove strane?
- somi-car
Nema zajebancije kad je balkanski sindrom u pitanju 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ima neke istine u tome, secam se koliko sam paznje privlacio dok sam vozio Ka. Vec sa Focusom me ne zarezuju, a ako mi sledeci auto bude Mondeo....sta sam jeb'o, jeb'o sam... 

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Mislis gej populacije ?Rakhil napisao:secam se koliko sam paznje privlacio dok sam vozio Ka.

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ukljucen je 4x4, vidim na komentaru postavljaca na YT. Moj previd.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa kad je vuk'o DžamboDžet, što ne bi ovu frezu... 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Evo današnja slika. Potpuni overkill, združeni balkanski sindrom, kompleks veličine, primitivizam, povrće koje viri iz rektuma itd.

Širim haos!
Pravi rodjak sa sela, sto bi rekao Tex