Polovnjak, 3500-4000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Polovnjak, 3500-4000e

Post od Risto »

I ja znam da ima ručno otvaranje krova tako da ne može neka mehanika da crkne ali možda je i taj ručni mehanizam sklon kvarovima, možda se pojavljuju problemi sa platnom krova i sl. Šta da radim kada nikada nisam imao cabrio :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Risto, ako hoces info iz prve ruke, baci PP Kvcali-u on ima kabrio bertonku.
Koliko sam upucen, nemaju nikakvih problema. Al proveri sa Kvcaliem, vise ve ti reci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja preporučujem 206 pošto imam iskustva sa običnim, kao pouzdanim autom. Ako mu je mali unutra, onda nek gleda neki veći. Vidim da nisu skupi.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Risto napisao:@Aleksa
kako ti se auto čini generalno, ne vezano za tvoj konkretan primerak, kakvi su utisci u vožnji? Da li je tajna zašto prodaješ auto? Pokazaću mu ovaj oglas ali iskreno nisam siguran da je trenutno skupio sve pare, rekao je da mora prodati motor pa da će onda imati sve na gomili.
Auto je od kuma, koji je ga je uzeo zeni, ona nece, njemu nije zanimljiv... reko daj ja cu da se vozam. :D

Po meni... utisici su odlicni, auto moze da se koristi svakodnevno, mesta ima sasvm dovoljno za takvu vrstu auta,sedista odlicna, osecaj bez krova je extra, ovaj jos ima neki tuning izduv (Richner), pa je fino kad ga stiskas bez krova.

Mehanizam sam zagledao, nije to nikakva nauka, sigurno ima majstora koji im znaju sve "cake"...

Najlepse je uvece, dignes prozore i uzivanje...kako li je tek u nekoj BMW 6 ili SL-u? :opustanje:
Andrija88
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2016, 10:39

Post od Andrija88 »

Pozdrav,
U potrazi sam za polovnim automobilom u otprilike cenovnom rangu 3500 do 4000. Za te pare treb da uradim veliki i mali servis, kupim bar dve gume ako mora, da otklonim nedostatke koje se ticu voznje ( sa estetskim nedostacima ne bih ni kupovao osim ogrebotina koje su normalne ). Jedino registracija ne mora da se uklopi u ovaj novac, nju cu na rate :D .
Od auta ocekujem da bude B ili C segment, hatchback iskljucivo. Ne prelazim vise od 10k godisnje i bitna mi je cena odrzavanja tj treba mi auto koje bar po iskustvima ne vazi za neko koje izbija pare iz dzepa. Benzinac bi bio idealan ali po oglasima su dizeli puno vise zastupljeni. Punta mk2b ne zelim. Nemam nsta protiv tog auta ali jednostavno ne zelim klasika iz kragujevca. . . .
Ono sto sam ja sam izdvojio je:

1. Ford fiesta 2006 do 2008. Gledao sam par njih, deluje mi kao ok auto i nista ruzno nisam cuo o njoj. Nazalost vecina su dizeli po oglasima ali ima i benzinaca. Ono sto me "muci" kod nje jeste to da nijednu nisam nasao bez korozije ispod sajtni ( deo gde se kaci auto na dizalicu ). Da li to treba da me brine? Iskustvo sa zastavama kaze da treba :D

2. Fiat Grande Punto. Da li mi je budzet premali za dobrog multijeta? Svidja mi se izgled nisam nikad ni seo u njega ( davno jednom na sajmu ali zab sam od tada :) ) mada mislim da bi mi se dopao polozaj za volanom. Benzince niko ne hvali, kazu da su slabi itd. . .

3. Ford Focus 2005 do 2007. Odgovara mi skroz ali opet pitanje da budzet ipak nije premali za dobar primerak. Gledao sam jedan za 4000 i ukratko izgledao je kao da ga je poplava izbacila.

i na kraju :)

4. Alfa 147 1.9 multijet 2005 do . . . . Znam da nije za mene ali bas mi se svidja izgled, unutrasnjost, polozaj za volanom, jednom recju bas mi lezi. I njih sam obilazio, jednu od 4000 a drugu od 3200. Nema neke primetne razlike u ocuvanosti enterijera, obe su bile izlizanog volana, izgrebanih rucki nacetog naslona za ruku itd. Palio sam obe i ne trese nisata pri paljenju i gasenju,meni kao lajiku lepo i ravnomerno radi a prodavac kaze da je moguca probna voznja kako bih se uverio da je trap ok. Pa po vasem misljenu, da li mogu za 4000 sa svim servisima naci alfu koja nije bas previse izlitana unutra ( volan i rucica menjaca ) i koja je mehanicki ok. Bar prvih pola godine da se kotrlja :D

Pare nije bilo bas lako skupti pa s toga zelim dosta za ulozeno, prvi put sam kupujem auto pa i ne znam sta mogu za te pare da ocekujem tj ne znam da li sam realan sa svojim zeljama ili ne.

Pored misljenja o ovom mom uzem izboru molio bih predloge i savete za jos po neki auto, sta kome padne na pamet, dakle mogu Bi C segment. Ne mora imati 5 vrata niti neki extra veliki gepek, prostor pozadi itd. Nisam se jos ozenio ahahaha :)

Hvala i izvinjavam se na poduzem postu ;)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što 147 nije za tebe?

Za 4000 nisam siguran da ima perfektna dizelka, ali TS sigurno ima.

Tapatalk
Andrija88
Reactions:

Post od Andrija88 »

Pa Alfe ne vaze za auta jeftina za odrzavanje. Bar sam tako cuo, nisam je nikad posedovao.
TS bez varijatora 1.6 bi mi bila ok isto. Nije potrosnja benzina presudna zbog manje kilometraze koju cu prelaziti, ali ni o tom motoru nisam cuo bas puno toga dobrog :) . Iskreno smorio bih se ako bih na svakih 1000 km morao da kontrolisem ili jos gore dosipam ulje . . .

Mislis da bi mogla solidna 1.9 multijet za 4000 ali sa servisima da se nadje ? Kazu isto za Alfe da je tesko naci dobru. Meni se ne zuri tako da imam vremena da tragam . ..
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Problem sa 147 je što su većinom izakane (mada imajući u vidu da je raspon uništenosti veliki, verovatno i tako polu raspadnute idu još dosta dok skorz ne propadnu) a one koje su dobre prodavci bas previše cene, mada opet ume da naleti.
Ne zanima te 156?

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

@Andrija88___To da su Alfe skupe za održavanje nije tačno. Meni je ovo druga koju posedujem. Vrlo je lako proveriti cene delova u odnosu na ostale automobile, neka davno možda jeste ali dugo već nije tako. Naprotiv, spadaju u jeftinije automobile za održavanje a Fiat je za nijansu još jeftiniji.
Uzmi da nije bitno šta si čuo već od koga. Dali je taj neko zaista imao neku Alfu a i dr automobile pa da neko poređenje bude osnovano.

Svaki polovnjak koji je stariji je malo teže naći u dobrom stanju, rekao bi da važi za sve brendove, nemoj da se opustiš u potrazi ili se vodiš predrasudama bez realnog osnova. Svih ima izakanih a manji broj očuvanih.

Za tu kilometražu koju spominješ, a bitni su ti troškovi održavanja, složio bi se s Nizdom, bolje da gledaš benzince. Ne samo za Alfu već i za ostale cena održavanja dizela je veća, skuplja reg (upoređenju dizel 1.9 benz 1.6), a i uzmi u obzir da desetak god star dizel ima 50-100% više pređenih kilometara od benzinca. To nemora nužno da ima veze sa stanjem motora ali na autu postoji mnogo drugih elemenata.
Naravno da i dizeli imaju dosta prednosti ali sa vel servisom teško može dobra 147 za do 4000€ da se nađe, isto mislim za Fokusa mada nisam siguran za njega.
Andrija88
Reactions:

Post od Andrija88 »

Znam da delovi za Alfu nisu ekstremno skupi tj cene su normalne i naravno da je lako proveriti sta koliko kosta. Medjutim meni su Alfe predstavljene kao auta kojima cesto nesto nedostaje pa ne pomaze sto je cena delova ok ako ih cesto menjam. Ponavljam, to je ono sto drugi pricaju ja ne znam licno. Alfa 147 mi se bas svidja ali mi se jednostavno ne cini kao razumna i pametna kupovina. Inace nisam napomenuo, ne bih je koristio duze od 4 godine. . .

Malo sam obratio vise paznje na benzince i po slikama unutrasnjost deluje generalno bolje ocuvano nego kod dizela.
Evo na primer meni se ova svidja, samo joj nedostaje fabricki radio, nedostatak zadnjih vrata mi ne smeta.

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... 147-16-16v

I generalno dosta su jeftinije od dizela za isto godiste, samo ne cuh nikakve hvalospeve o 1,6 ts motoru ( 105 ks )

Alfa 156 ipak ne, nisam u fazonu da vozim limuzinu
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Moj drug je imao 156 sa 1.6ts od 120ks. Kupio sa magičnih 130000km, prodao posle 80000. Ugradio je i plin. Motor mu je bio bez greske. Jeste da je trosila ako se ne varam oko 9l plina ali ako ti ne pravi problem zasto da ne 1.6ts 120ks.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Ova plava je lepa spolja ali je klot. I čini mi se da baš dugo stoji u oglasima. U principu, moja preporuka je da gledaš 120 ks verziju jer bolje se ponaša (bolje ide ) od 105 ks verzije a potrošnja je ista. Meni TS 120ks po/troši 1l ulja na 7500 km,u proseku. Za cene održavanja su ti već napisali.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Čim vidiš ovakav opis, bež
Idi na alfin forum, sekcija "prodajem" i obično se tu nalazi tema tog auta, pa ćeš ispratiti istoriju konkretne alfe
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Andrija88
Reactions:

Post od Andrija88 »

Ta od 120 ks ima famozni varijator. Mada cena mu je sigurno puno manja od npr plivajuceg zamajca ili turbine :D .
Da to je dobar savet da odem na Alfin forum, mada na ovom forumu sam dosta visio i citao i kapiram da i ovde ima ko da posavetuje.

Potrosnja do 2l na 10k mi je psiholoski ok. Ipak je to cela godina. Kapirate sto je smor to dolivanje, ne zbog troska vec sto mi je nekako bzvz da strahujem ima li ulja ili ne. Mada citajuci forume ispada da vecina 16v benzinaca iz tog perioda troskari ulje pa cak i ljuta masina vw 1.2 12v :) .

Hvala za savete oko Alfe ali ne mora tema ici samo u tom smeru. Kao sto sam rekao otvoren sam i za druge opcije a za Alfu sam izjavio da mi se svidja :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Famozni varijator čuješ pri paljenju cele dve sekunde i to je to :) Kod mene se čuje samo kad stoji kraće od 2-3 sata, ako stoji celu noć i startujem ga ujutru, tih je kao bubica. Nema logike ali tako je. Reparacija košta smešno, ali mora da se razubi motor, zato se radi kad se radi i veliki servis. Mada posle reparacije, može da ti se ne čuje 50 km pa da se opet čuje a može i 20k km, nema pravila.

Što se tiče ostalih auta, Fokus mi deluje kao ok izbor, ima veći gepek od 147 mada se 147 lepše vozi. ( upoređujem 147 restyle 120 JTDm i Fokusa 2007. 1.6 TDCi/HDi 109 ks)
Odgovori