Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Re: Dobro veče

Post od blaugrana »

Nadam se da ce zaziveti. Lepo svako po torbu, kolica i da vidis

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kao i zabrana rada u trgovini nedeljom i nocu. Postoje inicijative i od trgovaca i od crkve ali drzava je nema na to. Pretvorili smo ljude u robove.

A to za kese je postalo bahacenje. Dodju kupe cigarete ili grisine i traze kesu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Darko napisao: 11 Apr 2018, 09:06 Moja mala firma podeli godisnje 400.000 din kesa. I tako vec 31 god pa izracunajte koliko je to novca. Ako ih budem naplacivao izgubicu musterije.
Nemam osećaj da mi se u prodavnici (bilo kojoj) bilo šta poklanja. Sve uredno platim.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Darko napisao:Kao i zabrana rada u trgovini nedeljom i nocu. Postoje inicijative i od trgovaca i od crkve ali drzava je nema na to. Pretvorili smo ljude u robove.

A to za kese je postalo bahacenje. Dodju kupe cigarete ili grisine i traze kesu.
Kakve veze crkva ima sa tim?
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

dag81 napisao:Pre su se placale.
Nemam problem za 2 din, samo neka budu kvalitetnije. A ne kao iz Maxija da pucaju cim ih pipnes.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Sad su ekoloske i postuju ljudska prava, ove stare sto ne pucaju nisu Slika
Ima i neki fazon da ukoliko firma kupuje kese od je jednog preduzeca sto zaposljava osobe sa hendikepom, dobija dodatne pogodnosti. Inace ukoliko kese nisu biorazgradive placa se naknada koja je, ne mogu da se setim, ali jedno 20 puta veca nego za ove raspale.

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

@heinz, ne znam sta sam nejasno napisao. Kazem da ja u trgovini konkretno poklanjam kese, nenaplacujem ih. U celoj krstenom svetu se placaju kese ili nosis svoj ceger pa ne placas. Iskreno se nadam da ce se to zakonski resiti i zbog ekologije i zbog ekonomije (vec sam napisao da malecka firma gde radim daje 400k dinara godisnje za to)

@mc gruja. Naime, bilo je par inicijativa od drustva trgovaca novi sad da se ukine nocni rad i rad nedeljom kako bi radnici u trgovini bili normalni i ispostovani ljudi kao i svi ostali. Tu su se pridruzile i verske ogranizacije cisto kao podrska da i radnici u trgovini imaju dusu i slobodno vreme da provode sa svojim porodicama. Na zapadu imaju svoja prava kod nas rade i nedeljom i nocu u brojnim trgovinskim radnjama. Medjutim drzava se ne obazire na takve inicijative, ocigledno su neki veci interesi tu u pitanju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Smatram da sam te kese kao kupac svakako platio i da ide iz mog džepa, a ne iz gazdinog. Kao što idu i plate zaposlenima, troškovi transporta, struje, vode i sl. To mene kao kupca ne zanima, zanima me cena proizvoda.

Ako pričamo o ekologiji, da li će tih 2 dinara po kesi promeniti stvar, to je pitanje. Ovo je očigledno experiment sa Shop & Go, to su manje radnje od Maxija i čeka se kako će konkurenacija reagovati.

Kao što nikako da počne sa naplatom parking u Ušću npr, sad ako Delta City počne da naplaćuje ovi u Ušću sigurno neće...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Darko, prekid rada nedeljom i noću automatski povlači i smanjenje broja zaposlenih u maloprodaji.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nigde nije propisano da piljarnica/trgovina mora da radi tada. Radi se 24h kao i nedeljom jer je to poslovni interes trgovine. Isto kao na zapadu gde se takodje radi 24h i nedeljom, ko hoce.
Isto se odnosi i na kafice restorane i jos mnogo aktivnosti u maloprodaji. Vikend je udano vreme za trgovine koliko ja vidim, a i ja najvise imam vremena za kupovinu bas tada.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Moze se smatrati da si platio ako vlasnik to uracuna u cenu, ja licno ne uracunavam. Ok je to sto tebe to ne zanima ali ovde je ukljucena i ekoloska prica (gde smo drzava sa najvecom potrosnjom kesa u evropi po stanovniku) pa verujem da bi to moglo interesovati sve jer plivamo u tim kesama. Ja sam naveo svoj primer gde meni to smeta i ekonomski u poslovanju. Ako se placa u celoj evropskoj uniji zasto ne bi i kod nas.

grujicu sto se tice rada nocu i nedeljom. Mozda bi to smanjilo broj radnika ali posla u toj struci ima svaki dan vise i vise. Znam vise trgovinskih lanaca kojima trebaju po par stotina radnika trenutno u marketima. Moje licno misljenje je da to ne bi smanjilo promet jer bi ljudi vise pazarili u toku regularnog radnog vremena pa bi se ti radnici uposlili da rade tokom dana umesto noci i nedeljom. Potrosac svakako mora da potrosi pare i kupi sto je namerio, pa kupio on to ranije ili kasnije.
U svakom slucaju kako bi ti resio taj problem? Da li je normalno da majke rade nocu i nedeljom. Zasto su ti radnici manje vredni od onih u drzavnoj sluzbi koji rade od ponedeljka do petka. U ovom poslu u socijalizmu nije se radilo ni nocu, ni nedeljom ni subotom popodne i svi su bili zadovoljni.

Cim se ukljuci ljubitelj u temu odmah mi opadne interesovanje da pisem dalje. Zavrsavam ovde. Pozz.
Poslednja izmena od Darko u 11 Apr 2018, 10:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U Madjarskoj su zabranili rad nedeljom, ali morali su da vrate.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Darko napisao:Moze se smatrati da si platio ako vlasnik to uracuna u cenu, ja licno ne uracunavam. Ok je to sto tebe to ne zanima ali ovde je ukljucena i ekoloska prica (gde smo drzava sa najvecom potrosnjom kesa u evropi po stanovniku) pa verujem da bi to moglo interesovati sve jer plivamo u tim kesama. Ja sam naveo svoj primer gde meni to smeta i ekonomski u poslovanju. Ako se placa u celoj evropskoj uniji zasto ne bi i kod nas.

grujicu sto se tice rada nocu i nedeljom. Mozda bi to smanjilo broj radnika ali posla u toj struci ima svaki dan vise i vise. Znam vise trgovinskih lanaca kojima trebaju po par stotina radnika trenutno u marketima. Moje licno misljenje je da to ne bi smanjilo promet jer bi ljudi vise pazarili u toku regularnog radnog vremena pa bi se ti radnici uposlili da rade tokom dana umesto noci i nedeljom. Potrosac svakako mora da potrosi pare i kupi sto je namerio, pa kupio on to ranije ili kasnije.
U svakom slucaju kako bi ti resio taj problem? Da li je normalno da majke rade nocu i nedeljom. Zasto su ti radnici manje vredni od onih u drzavnoj sluzbi koji rade od ponedeljka do petka. U ovom poslu u socijalizmu nije se radilo ni nocu, ni nedeljom ni subotom popodne i svi su bili zadovoljni.

Cim se ukljuci ljubitelj u temu odmah mi opadne interesovanje da pisem dalje. Zavrsavam ovde. Pozz.
Gomila ljudi na raznim zanimanjima radi nedeljom i nocu, sto je trgovina tu posebna? Sto su ti ljudi posebni? Nedeljom i nocu se radi tamo gde ima potrebe, u trgovini ima potrebe ocigledno.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

U socijalizmu se radilo i subotom popodne i nedeljom i nocu, najnormalnije.
Poznat je dragstor u prolazu Nusiceve, PKB.
Pa Centroprom prodavnice po RK Beograd, itd.
Isto tako i kiosci brze hrane su radili non stop, cuvene PKB virsle u lepinji.
Ne treba pricati ono o cemu se nema saznanja :kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

U Austriji nedeljom ništa ne radi. Ako neko dežura ok, ali generalno su prodavnice zatvorene.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Mrzi me da pisem dalje na ovu temu. Ovaj ljubitelj mi pokvari raspolozenje sa svojim glumatanjem da nesto zna a samo lupeta kao po obicaju.
Odgovori