Pa jeste, tu se snabdevas informacijamastarac vujadin napisao: 12 Apr 2018, 09:39Znam, pričale su mi kasirke da stalno dolaziš noću...ljubitelj napisao: 12 Apr 2018, 08:54
Upravo da ne bi mladji kao ti posredno pricali o necemu.
Ti si 200m od dragstora gledao a ja sam ga koristio godinama. Nije bez razloga bas taj 0-24h dragstor tu postojao.
Dakle, tacno je sto sam napisao da je bilo rada nocu. Nije to uopste kratko trajalo, dobar deo 70tih godina i pocetak 80tih a naravno da je postepeno ukinuto kako su se te firme raspadale a opsta kriza trgovine uz hiper inflaciju 80tih izgubile ekonomski interes.

Posto vidim da ni moj prvi post nisi procitao slovo po slovo kako pise pa nisi shvatio da nigde ne pise da su svi, svuda i stalno radili vikendom i nocu kao sto ti tumacis da pise zbog svih drugih mladjih koji ne treba da se snabdevaju pricama kasirki.
U to vreme radnici su u firmama dobijali naknadu za topli obrok u bonovima. Ti bonovi se u se koristili u internim restoranima tzv. drustvene ishrane i u prodavnicama.
U normalno dnevno radno vreme su radile menze a nocu, nedeljom, praznikom naravno nisu.
U neposrednom okruzenju tog cuvenog dragstora koji jeste radio 0-24h se nalaze firme koje su radile 24h, od vecin stamparija Borbe u neposrednoj blizini sa vise stotina radnika u nocnoj smeni, pa Politika tek nesto dalje i jos mnogo drugih.
Upravo zbog njih i tih mnogo drugih je uveden nocni rad i tu se jesu trosili ti bonovi.
Bio je u tom sistemu i mlecni restoran na uglu Trga Marksa i Engelsa/ Nikole Pasica danas/, pa kiosci sa virslama u zemicki na pocetku a kasnije sa dosta sirim izborom.
I to je poznato svima koji jesu koristili te objekte a tvoja postavka da je to paralelna realnost pokazuje koliko zapravo nemas saznanja o tome iz prve ruke ili kao sto sam dobro procenio ton i nacin komunikacije si odabrao radi kontriranja po svaku cenu iz nekih samo tebi poznatih razloga. To pokazuje sto i dalje odgovaras na nacin kao sto je citirana recenica a sam kazes da si tada ziveo u blizini pa je logicno i da si upoznat sa non stop radom.
No , nema veze srecom postoji danas internet i moze se svako obavestiti o detaljima funkcionisanja onoga sto sam napisao po secanju.
Off topic
To sto si ti moj post shvatio kao napad na tvoju licnost je jos jednom tvoja pogresna percepcija, ja polemisem sa stavovima sagovornika a ne licnostima ali pamtim kada neko ima ispade kao sto se tebi ponovo dogadja.

Sto se mene tice ovde je kraj,a pre nego sto odgovoris predlazem da ponovo procitas moj post slovo po slovo, taj na koji si dao prvi komentar.