Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Dobro veče

Post od kragujevac »

Razmišljao sam da mu ove sjajne površine predjem sa "gun-metal" plasti-dip sprejom, izgledao bi mi zajebanije takav. Ovako mi izgleda nekako preozbiljno. Za sada mi to ne polazi za rukom, pošto je moja draga supruga vrisnula kao Damjanov Zelenko :nonono: kad je čula za tu ideju, pa jelte, sporadi mira u kući ćemo malo da pričekamo. :D
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

kragujevac napisao: 17 Apr 2018, 08:41 Ali verovatno nemaju hladjenje sedišta, električna vrata prtljažnika, full digitalnu tablu, Bowers&Wilkins Multimediju, .................................(dopisati po želji).
A klasa ima sve to, cak i vise opreme nego sto nudi taj stari Jaguar.

@Ji 4tze
Pa rekao si, kada ti danas neko kaze kako neki auto ide kao nevreme...a ja ti kazem da svi premium HH-ovi idu brze, S3, A45 AMG, A30 AMG, RS3, pa i Golf R...a cak i Focus RS, koji je znatno jeftiniji.
A posle 5 godina, za razliku u eksploataciji mozes da kupis jos jedan premium HH.
Svakako je razumnija kupovina neke slabije verzije XJ-a, ako je vec poenta uvaliti dupe u limuzinu od 5+ metara, jer ovaj em ne ubrzava nesto spektakularno, em zbog izolacije to jos manje osecas, a dodatno i svako to ubrzavanje te tera na fazon trocifrenu potrosnju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Stvar je u kulturi vožnje (bar meni). Šta će mi neki nabildovani prdavac koji se dere kao blesav i trese na svaku neravninu. Džabe takvim autima svaka naprednija multimedija kad je količina larme koja dopire do vozača ogromna. Meni je čak i XF sa 20 inčnim točkovima već nepotrebno tvrd auto + ja se radije kulturno vozim nego da jurcam od semafora do semafora.
U principu, svaka roba ima kupca, ali ako ćemo o kulturi vožnje onda je ovaj XJ odozgo na mnooooooogo višem nivou od jako puno drugih automobila, njemu čak ni 20 inčne felne nisu problem pošto ima c.a.t.s. vešanje.
Poslednja izmena od kragujevac u 17 Apr 2018, 19:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Koliki je otkazni rok ako tebi daju otkaz? Samo ideja. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Isto kao i kad ja dam otkaz firmi.
Jedino ukoliko radnik napravi tešku povredu radne dužnosti (kradja, pronevera, odavanje firmine tajne, fizički napad na kolegu, alkohol ili droga na poslu) može odmah da dobije otkaz, bez otkaznog roka. U svakom drugom slučaju važi zakon o radu, a u njemu su definisani rokovi kojih svi moraju da se pridržavaju. Ukoliko neki koncern ima svoj tarifni ugovor, uslovi u njemu mogu da budu samo bolji nego što su u saveznom zakonu o radu, ni u kom slučaju lošiji.
Poslednja izmena od kragujevac u 17 Apr 2018, 19:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nisam znao da pricamo o tome sta tebi ili meni treba.
Isto tako meni ne treba zastareli penzoski auto koji trosi 30l, sporiji je od 2.0 automobila i cije odrzavanje i registracija kostaju koliko jos jedan dosta brzi auto.
I dodatno, taj XJ se glasnije dere od tih prdavaca :)

Sve ima svoje pluseve i minuse, ali mislim da polovan 5.0 sc xj ima daleko vise minuseva, nego pluseva.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Apr 2018, 19:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Opet je to stvar ličnih shvatanja. Ja bih uvek, ali baš uvek kupio par godina stari auto koji je već izgubio više od polovine vrednosti novog vozila nego da kupim nov i dok ga izvezem sa parkinga prodavca izgubim već nekoliko hiljada evra.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ja bi sad rado kupio S600 W220 ili W221. Ali nemam te pare, a pogotovo nemam za odrzavanje

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ti auti su posebna stvar. Već smo ranije pisali o tome, ja nisam još siguran šta ćemo mi posle zelenog auta da kupimo, ali bih rado išao dobrano unazad, sa nekim Volvoom, Saab-om, Ford Scorpio Cosworth, nekom bolesno očuvanom 124om ili još nečim šašavijim. Obzirom da sin upravo polaže vozački a njegova želja je samo neki stari Ford Mustang, ko zna na šta će to da ispadne :D .
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Uzmi W140 Mercedes S500, S600, 600SEL...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa pazi.
Ford rs je 40k, za 5 godina ce izgubiti 20k.
Xj 5.0 sc restyle 2012-2013 je ovde 25-30k, za 5 godina ces se moliti Bogu da ga prodas za 10k.
Za to vreme ce da ode 5-7k evra godisnje na odrzavanje i registraciju za xj i oko 1-2k evra za RS.
Za 20k godisnje, kada dodamo na sve to i razliku u ceni goriva, samo za razliku u eksploataciji ces moci da kupis novog RSa posle 5 godina i pare od prodaje da sprcas da se narednih 5 godina vozis besplatno.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Šta si se u'vatio RS protiv Jaguara, to su dve skroz različite škole. Da sam negde gde se ne kubikaža ne plaća suvim zlatom pri registraciji, možda bi vozio par godina nekog muscle car amerikanca, ne zato što je optimalna kupovina po bilo kom parametru, već da išćefim dok takva kola još postoje.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Xepoj87 napisao:
@Ji 4tze
Pa rekao si, kada ti danas neko kaze kako neki auto ide kao nevreme...a ja ti kazem da svi premium HH-ovi idu brze, S3, A45 AMG, A30 AMG, RS3, pa i Golf R...a cak i Focus RS, koji je znatno jeftiniji.
A posle 5 godina, za razliku u eksploataciji mozes da kupis jos jedan premium HH.
Svakako je razumnija kupovina neke slabije verzije XJ-a, ako je vec poenta uvaliti dupe u limuzinu od 5+ metara, jer ovaj em ne ubrzava nesto spektakularno, em zbog izolacije to jos manje osecas, a dodatno i svako to ubrzavanje te tera na fazon trocifrenu potrosnju.
Izjava da ovaj auto ne ubrzava nešto spektakularno je dosta preterana. Ovaj auto treba porediti sa njegovom konkurencijom, pa onda videti kako ide...
Na primer na ovom kanalu ima dosta poređenja...

Pritom i HH-evi koje si naveo, šta za tebe znači brži? Brži do sto? Dovoljno je samo kao podatak da uzmeš ubrzanje do 200kmh pa da vidiš da li ta izjava stoji?

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

A45 AMG se drži do 130 kmh po Zeperfs-u, posle ga XJ šalje na spavanje :) *verzija od 360ks

http://www.zeperfs.com/en/duel3479-4506.htm
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa daj uozbilji se, ovaj Jaguar na snimku veze sa stock verzijom nema.
Ako gledamo konkurenciju, to su S63 AMG i S8, a ako se dobro secam, oba su solidno brzi i jaci.
Izbacili su i XJR sa 550ks, ali ni on ne moze da se meri sa jacom 4x4 konkurencijom.

XJ 5.0 SC je 2009-2013 imao 470ks, a restyle ima 510ks.

Masis sustinu, a to je ono na sta je moj odgovor bio, Ji 4tze-ov post, gde kaze da auto ide kao nevreme sa 5.2s, a danas bas dosta automobila ide brze od toga i to po nekoliko puta jeftinijih.
Ako pogledas, C300 i 428 idu 5.9s do 100, a Alfa Giulia Veloce 2.0 ide 5.4s.
Za danasnje standarde, to nije nista spektakularno.
Daleko od toga da nije jako brzo, ali u odnosu na to koliko te to kosta, to je jako sporo :D

A sto se tice ubrzanja, Audi RS3 do 100 ide sekund brze od restyle XJ sa 510ks, a do 200 ide 2s brze.
http://www.zeperfs.com/en/duel3479-6694.htm
Na XJ su samo godine pobrkali.

Zanimljivo je da Jaguar zapravo ima bolji weight/KS ratio od RS3 :)

Evo i sedan verzije:
http://www.zeperfs.com/en/duel3479-6445.htm

Ona je citave 3s brza do 240s, sto znaci da dok ubrza do 240, RS3 je 200m ispred.

A45 je brzi od tog XJ-a sa 510ks i do 200, samo ne ta verzija od pre 5 godina, vec smo pricali o novim verzijama, danasnjim automobilima, a ove godine izlazi novi A45, koji ce biti brzi od ovog RS3.

Jos je zanimljivije da ima 10% losiji odnos tezine i snage od Jaguara, tako da je A45 tezi u odnosu na svoju snagu od Jaguara.

Ali prvo da uzmemo u obzir kome je ovde bitno koliko neki auto ide do 200 i da mi objasni zbog cega? :)
Odgovori