Dobro veče
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Prvi put čujem za 470ks verziju...mislim da je najjača verzija od samog početka bila 510ks. I po podacima do sto je za 4.9s.
Od HH-eva koje si nabrojao, brži do 200kmh su verovatno samo A45 AMG i RS3, ostali nisu ni blizu. ( Pogledati vreme do 200 kmh )
Što se tiče verodostojnosti snimka, ne mogu da tvrdim da je auto stock, ali kada nije, oni to i navedu.
Tom autu, pogotovo kada je izašao, niko nije zamerao suve performanse, naprotiv...
Čak je i sada jaka izjava da ne ide nešto spektakularno...pomislio bi neko da auto ide do sto za 7s...
Edit:
Nije meni subjektivno bitno vreme do 200kmh...već je bitno objektivno da bi se znalo koji auto je brži. Znači autoput, voziš 110kmh, pukneš gas i vidiš da Focus RS nije brži, S3, Golf R itd...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Od HH-eva koje si nabrojao, brži do 200kmh su verovatno samo A45 AMG i RS3, ostali nisu ni blizu. ( Pogledati vreme do 200 kmh )
Što se tiče verodostojnosti snimka, ne mogu da tvrdim da je auto stock, ali kada nije, oni to i navedu.
Tom autu, pogotovo kada je izašao, niko nije zamerao suve performanse, naprotiv...
Čak je i sada jaka izjava da ne ide nešto spektakularno...pomislio bi neko da auto ide do sto za 7s...
Edit:
Nije meni subjektivno bitno vreme do 200kmh...već je bitno objektivno da bi se znalo koji auto je brži. Znači autoput, voziš 110kmh, pukneš gas i vidiš da Focus RS nije brži, S3, Golf R itd...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ide brže od svih njih i 998ccm ali nije to poenta, al ja prosto ne verujem da si se uhvatio najbanalnijeg poređenja a tražiš nekom da se uozbiljiXepoj87 napisao: 17 Apr 2018, 17:40 A klasa ima sve to, cak i vise opreme nego sto nudi taj stari Jaguar.
@Ji 4tze
Pa rekao si, kada ti danas neko kaze kako neki auto ide kao nevreme...a ja ti kazem da svi premium HH-ovi idu brze, S3, A45 AMG, A30 AMG, RS3, pa i Golf R...a cak i Focus RS, koji je znatno jeftiniji.
A posle 5 godina, za razliku u eksploataciji mozes da kupis jos jedan premium HH.
Svakako je razumnija kupovina neke slabije verzije XJ-a, ako je vec poenta uvaliti dupe u limuzinu od 5+ metara, jer ovaj em ne ubrzava nesto spektakularno, em zbog izolacije to jos manje osecas, a dodatno i svako to ubrzavanje te tera na fazon trocifrenu potrosnju.

Boringly average, but also perfect for school run mums
Ji 4Tze napisao: 16 Apr 2018, 22:33 Ovaj Jaguar ima valjda preko 500KS
Kad mi danas neko kaže kako neki auto ide kao nevreme, samo se nasmejem i setim kako ovo čudo ide i zvuči dobro.
Pored toga sto si omasio godiste auta i snagu, jer nije 10 godina star i ima 470ks, ti si pitao koji su to HH brzi, a ja sam samo to spomenuo kao fun fact, da danas od tog auta cak i najniza klasa premiuma ide brze i da nije cudno kada neko danas kaze da neki auto ide kao nevreme, jer su zaista jako dostupni ekstremno brzi automobili...ali da, ja sam neozbiljan

I koji to auto sa 1.0 motorom ide brze od svih njih?
Pa kaze covek na snimku Jaguara, zbog kog je i zapoceta cela ova pricacarov2 napisao: 17 Apr 2018, 21:02 Prvi put čujem za 470ks verziju...mislim da je najjača verzija od samog početka bila 510ks. I po podacima do sto je za 4.9s.
Edit:

I opet, konstantno govorite o pogresnom automobilu, ovo je XJ 5.0 SC sa 470ks, ne sa 510ks, a ja sam postavio zeperfs da se vidi da su i od tog jaceg brzi.
Moja greska je da je restyle, a u pitanju je samo jos jaca verzija.
passenger napisao: 16 Apr 2018, 22:12 Evo pogledaj review pre nego što ga kupiš:
Uz veću poziciju ide veći auto![]()
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Bas je hot hact od 40h € dostupan u Srbiji...Mada ni Jag nije.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Daleko vise od 5.0 supercharged jaguara xj za 30k evra, sa 100k km na satu. A da ne spominjemo cenu novog, od fazon 150k evra.
Sudeci po primercima koji se voze kod nas, rekao bih da su jedno 20ak puta dostupniji
Na lizing, taj HH kosta 400e mesecno i gorivo, sa gumama i smesnom registracijom, a za Jaguar je sve nekoliko puta skuplje.
Ko zaradjuje 2000e, moze da vozi HH od 40k, za razliku od Jaguara.
To sto ti ljudi kupe 2.0 dizel A6 ili nesto slicno, njihov izbor, ali da hoce, mogu da priuste te HH, dok za ovog Jaguara vec treba ozbiljna lova, jer lagano moze da ti izbije par soma evra, samo kocnice i gume da mu zamenis.
I i dalje se prodaje taj Portfolio od 470ks i Autobiography od 510ks, oba su long wheel base, samo je ovaj slabiji skocio 0-100 sa 5.2s, na 5.1s u restyle-u.
Sudeci po primercima koji se voze kod nas, rekao bih da su jedno 20ak puta dostupniji

Na lizing, taj HH kosta 400e mesecno i gorivo, sa gumama i smesnom registracijom, a za Jaguar je sve nekoliko puta skuplje.
Ko zaradjuje 2000e, moze da vozi HH od 40k, za razliku od Jaguara.
To sto ti ljudi kupe 2.0 dizel A6 ili nesto slicno, njihov izbor, ali da hoce, mogu da priuste te HH, dok za ovog Jaguara vec treba ozbiljna lova, jer lagano moze da ti izbije par soma evra, samo kocnice i gume da mu zamenis.
I i dalje se prodaje taj Portfolio od 470ks i Autobiography od 510ks, oba su long wheel base, samo je ovaj slabiji skocio 0-100 sa 5.2s, na 5.1s u restyle-u.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Apr 2018, 22:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Jeste tako gledano kako si postavio odnose.Xepoj87 napisao: 17 Apr 2018, 20:49
Daleko od toga da nije jako brzo, ali u odnosu na to koliko te to kosta, to je jako sporo![]()
Ali nije sve u brzini, Jaguar kosta koliko kosta ne zbog broja konja ili ubrzanja vec zbog premijum imidza, premijum tradicije i noble backgrounda tipicnih vlasnika (stvarnog ili umisljenog posto danas ima mnogo cesce vlasnika iz svih drustvenih grupa).
Ne mislim na ovaj konkretan model ili primerak vec na Jaguar kao ime koje je stekao tokom decenija.
Jaca cena Jag-a je i zbog tradicionalno posebnog enterijera.
Alfa, Audi, Ford, Merc i slicni trkaci nemaju sta da traze u toj kategoriji, ne porede se sa Jaguarom sve i da su brzi, jaci, kvalitetnije sklopljeni, lepsi, ekonomicniji sa potrosnjom..
.
To je slicno kao Range Rover, koji se ne poredi sa Toyotom, Nissanom, BMW ili bilo kojim slicnim "obicnim" SUVom jer ima poseban pedigre stecen tokom decenija. Moglo bi se isto reci da RR kosta toliko a da nema u sirovim brojkama osnova.
Mozda nije objektvino ali je subjektivno Jaguar izdvojen iz mase obicnih automobila pa je oduvek i njegova skupoca bila posebno primetna.
Sve si u pravu sa sirovim brojkama ali drugacija je reakcija na pojavu Jaga na ulici nego npr Alfu ili Audi. Jag jeste da kosta koliko kosta ali za tu klijentelu kojoj je namenjen to se i ocekuje da bude placeno i prestiz pokazan na ulici.
To posebno vazi za Engleze i komonvelt zemlje iz onoga sto sam ja video.
Niti se ljudi preterano odusevljavaju danasnjim Jaguarima na ulici, niti Jaguari vise kostaju od Mercedesa, vec su jeftiniji, a i sa razlogom drasticno losije drze cenu.
Meni je XJ uvek bio prelep, ali nista posebno on tu nije, cak suprotno, verovatno je tu najmanje pozeljan.
Niko drugi nema suv kao sto je Range Rover, pa nema ni sa cime bas realno da se uporedi.
Mozda po velicini ima slicnih, ali konceptualno, niko nema nista isto tome.
Meni je XJ uvek bio prelep, ali nista posebno on tu nije, cak suprotno, verovatno je tu najmanje pozeljan.
Niko drugi nema suv kao sto je Range Rover, pa nema ni sa cime bas realno da se uporedi.
Mozda po velicini ima slicnih, ali konceptualno, niko nema nista isto tome.
A po cemu je Range rover poseban? Ne mizlim bolji, nego poseban.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Zato što ima TrackHawk verziju
Heroj, Ne kapiraš, kad kažem da auto ide kao nevreme, ne mogu da mislim na HH.
Kad poteraš onu limuzinu, sa mehaničkim kompresorom, uz onaj zvuk, stvarno osetiš kao da jašeš nevreme.

Heroj, Ne kapiraš, kad kažem da auto ide kao nevreme, ne mogu da mislim na HH.
Kad poteraš onu limuzinu, sa mehaničkim kompresorom, uz onaj zvuk, stvarno osetiš kao da jašeš nevreme.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Jel Trackhawk sala
Dzi, ti si danas sve pobrkao 
Grand Cherokee je TrackHawk
Elem, kontam ja sta ti hoces reci, ali treba da ti bude jasno da svi ti HHevo vise izuvaju od tog XJ-a, gde si ususkan i gde to osecas kao da odes 8s do 100
Cak i sporiji deluju brze.
Ja ne podnosim zvuk superchargera, pa zato i imam suprotno misljenje, jer me to vise iritira, nego sto mi je gotiva
A da te ne razumem, ne bih ja radije vozio W204 C63, od svih tih HH-eva, koji su brzi

Grand Cherokee je TrackHawk

Elem, kontam ja sta ti hoces reci, ali treba da ti bude jasno da svi ti HHevo vise izuvaju od tog XJ-a, gde si ususkan i gde to osecas kao da odes 8s do 100

Cak i sporiji deluju brze.
Ja ne podnosim zvuk superchargera, pa zato i imam suprotno misljenje, jer me to vise iritira, nego sto mi je gotiva

A da te ne razumem, ne bih ja radije vozio W204 C63, od svih tih HH-eva, koji su brzi

Superchargher
Pih, zamisli da mi zvizdi tako stalno auto... 

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Nemam baš ovakav utisak, iako vozim samo "obični" XF sa stock opremom i običnim osamnaesticama.Xepoj87 napisao: 17 Apr 2018, 22:18 Niti se ljudi preterano odusevljavaju danasnjim Jaguarima na ulici...............
Pogledi na pumpi kad točimo gorivo ili kad smo u perionici pa sredjujemo auto se prilično lepe za karoseriju, da ne pričam o komentarima na poslu kod moje supruge (pošto ona ide autom na posao).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Xeroj, na koji si HH mislio sa ratom lizinga od 400 eura?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''