Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Grčka

Post od Saša »

Hvala! :D

TT
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Saša
Kakvo je stanje na putevima kroz Makedoniju, posebno oko Skoplja?
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

sasa lbg napisao:Ako sta je odlicno od Sofije prema jugu? Vise magistrale nego auto puta.

Послато са Tesla уз помоћ Тапатока
Na toj deonici je sad više autoput nego magistrala, a kad sam pričao o kvalitetu autoputa, na autoput sam i mislio. Odličan je. Svake godine je sve manje magistrale, a i ona je prilično dobra. U svakom slučaju, svetlosnu godinu bolje nego kroz Makedoniju. Jedini problem je naša granica jula i avgusta zbog Turaka. Nama je početkom jula trebalo 1:45 da uđemo u Bugarsku. Turci na nekoliko prelaza uđu u Srbiju, ali svi izađu na jednom mestu- na Gradini.
Poslednja izmena od ivica122 u 07 Avg 2016, 22:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

mića napisao:
ivica122 napisao:
dragvorl napisao:Ja sam isao za Tursku prosle godine, kroz Bugarsku je AP bio oranje. Malo off doduse. :)

Ja pričam o autoputu od Sofije pa južno, dakle, prema grčkog granici. Tu je put nov i odličnog kvaliteta. Ustvari, verovatno najbolji u Bugarskoj. Super za vožnju.
Na tasos sam isao preko bugarske i ni jednog trenutka se nisam pokajao. Do sofije jeste magistrala sa ogranicenjem brzine ali se vozi opusteno, posle sofije ka gr ap je odlican, jedino u gr kada se udje malo je losiji put. Sve je bolje nego kroz makedoniju, besmisleno je sve ono komentarisati...
Upravo tako. Ali radi se ta deonica u Grčkoj, i kad nju naprave, to je to. Nadam se već narednog leta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Era napisao:Saša
Kakvo je stanje na putevima kroz Makedoniju, posebno oko Skoplja?
Nemam pojma, nadam se da je o.k. Javiću se čim uđem u Srbiju i opet budem imao Net. Pročitao sam negde da je obilaznica oko Skoplja (bila) zatvorena, no ovaj "naš" pravac bi trebao biti o.k.

TT
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Evo ja u Skoplje stigao i sve je bez problema prošlo što se tiče puta bez što se imah slomit jer odjednom pas po sred autoputa u Grčku na neosvijetljeni dio a nije mi se lomio branik sa njim. A onaj talasasti dio autoputa u mk je stvarno katastrofa, još gori kad se ide nazad i uzbrdo...

Sent from my D6503 using Tapatalk
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

ivica122 napisao:
sasa lbg napisao:Ako sta je odlicno od Sofije prema jugu? Vise magistrale nego auto puta.

Послато са Tesla уз помоћ Тапатока
Na toj deonici je sad više autoput nego magistrala, a kad sam pričao o kvalitetu autoputa, na autoput sam i mislio. Odličan je. Svake godine je sve manje magistrale, a i ona je prilično dobra. U svakom slučaju, svetlosnu godinu bolje nego kroz Makedoniju. Jedini problem je naša granica jula i avgusta zbog Turaka. Nama je početkom jula trebalo 1:45 da uđemo u Bugarsku. Turci na nekoliko prelaza uđu u Srbiju, ali svi izađu na jednom mestu- na Gradini.
Ako cemo iskreno u Bugarsku putevi su svetlosne godine ispred Srbije isto tako. Imaju Bugari sada dostupni fondovi sa EU i vade novac (sto krediti sto pomoc) i gotovo sve je renovirano i odlicno napravljeno.
p.s. Obilaznica u Skopje ce verovatno biti zatvorena na malo duzi period.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Novi delovi autoputa u SRB i BG su odlicni, ne vidim znacajnu razliku, tako da ti komentar nije na mestu.

A stare deonice nisu idealne ni tamo ni ovamo, ali su uglavnom bolje od MK.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:I meni je 7 dana puna kapa :)
:plusone:

Ja ne bih išao više od 4-5 dana godišnje na more ali žena me pegla za više.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

ikac2000 napisao:Novi delovi autoputa u SRB i BG su odlicni, ne vidim znacajnu razliku, tako da ti komentar nije na mestu.

Trenutno vas je zahvatio sindrom "samo ja smem da pisam po svom" :)

MK put je u poslednjih godinu dosta sredjen i rade ga, ja bas nemam nikakvu dramu kroz MK. Najnelagodniji deo mi je od Nisa ka Aleksincu (i obrnuto) zbog konfiguracije terena i losih cesljeva na auto putu koji auto izbacuju iz balansa.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

schonenk napisao:
ikac2000 napisao:Novi delovi autoputa u SRB i BG su odlicni, ne vidim znacajnu razliku, tako da ti komentar nije na mestu.

Trenutno vas je zahvatio sindrom "samo ja smem da pisam po svom" :)

MK put je u poslednjih godinu dosta sredjen i rade ga, ja bas nemam nikakvu dramu kroz MK. Najnelagodniji deo mi je od Nisa ka Aleksincu (i obrnuto) zbog konfiguracije terena i losih cesljeva na auto putu koji auto izbacuju iz balansa.
:plusone:
malo objektivnosti.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Superb
Čekaj, može li se autoputem pored Skoplja normalno??

Što se tiče autoputa kroz Makedoniju do Grčke, malo je reći katstrofa. Sad još ovi radovi oko Skoplja i dole niže. Jednostavno, razvali auto. Po meni sramota.
Ono što su rehabillitovali (ne rekonstruisali jer su samo asfalt peglali) ništa posebno. Ali ono oko Velesa..... zlo. Nema smisla da porediš sa Srbijom.

I kroz Bugarsku nisam išao, ali ono što je snimao Alvirović je sramota. Nema tu ni A od autoputa. Možda ima negde nešto novo, ali ono prikazano cirkus.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Evo nas pred ulaskom u Srbiju, čekamo u koloni na granici. Put kroz Makedoniju je o.k, ima deonica koje su nove i renovirane, a ima ih i koje su pravi horor. Generalno loše ali rade ga na više mesta pa će valjda biti bolje, a ima i više suženja i prebacivanja sa strane na stranu. Izlazak iz Grčke bez čekanja, laf od grčkog policajca samo vrti rukom "prolazite". Ostale granice po 15-20 minuta, a naša naravno evo već ulazi u 30-ti minut i još ćemo čekati sigurno 15-tak, ako ne i više.

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kod Skoplja sve ok?

TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da, na par mesta je žut asfalt, vidi se da je bujica nosila zemlju na tim mestima, ali sve je prohodno.

TT
Odgovori