Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Dobro veče

Post od Velja »

Vladapetr napisao: 03 Maj 2018, 11:20 Izvini Veljo, ali odavno nisam pročitao veću glupost. Uticaj roditelja na dete prestaje kad dete napuni 14 ukoliko si dibidus nesposoban kao roditelj, što značajan procenat i jeste.
Kao kad čujem da su roditelji u šoku, nisu imali pojma da im se dete već godinama drogira. Ma važi ;)
Nije čudo da ne možeš da prihvatiš tužnu realnost, to te tek čeka. Kao otac tri apsolventa, moram da dodam da značajnu štetu deci nanose upravo nazovi pedagozi, navučeni sa svih strana...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Prvo, mene nisu rodili tetka i teča nego roditelji. Tako da se iz ličnog iskustva sećam koliko i do kad su imali uticaj na moj razvoj.
Izveo sam jednu i upravo izvodim drugu generaciju učenika, dakle od 1. do 4. razreda. Cenim da na detaljno upoznatom uzorku od 100+ dece mogu da tvrdim da je svako dete slika svojih roditelja, tj njihove sposobnosti i umeća.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

u mojoj torbi je banana zgužvana... :)

samo kad je despasito prošao.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Sve je to lepo i korisno po tebe, ali ipak se strpi da sve to osetiš i na svojoj koži...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

S obzirom da za par desetina godina verovatno ove drzave i naroda nece postojati ovim trendom nestajanja. Teme kao sto je neki stihić u nekom udzbeniku postaje sasvim banalna stvar.
Uostalom dajte deci i narodu sta mu je merak i sta zele da vide.
Ako je ceca nanogicom isplatila ukradene pare a milioni je zovu srpskom majkom i kraljicom. Ko smo mi da ih u tome sprecavamo.
Kao sto je ogi rekao jednom. Dodje mi nekad drago kad vidim ovaj ponor. Nismo bolje ni zasluzili pa sto bi se onda nervirali zbog toga.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Velja napisao:Sve je to lepo i korisno po tebe, ali ipak se strpi da sve to osetiš i na svojoj koži...
Istu sam stvar čuo, dok sam komentarisao kako se grozim kada se braća/sestre mlate i svadjaju dok su mali. Pa to mora, pa starije je ljubomorno, pa ovo pa ono... Napravio sam dogovor sa ženom, počeli smo 2 meseca pre rodjenja mladje - i evo, pune dve godine da se nisu pobile.
U stvari, ja ceo život čekam da nešto vidim i osetim na svojoj koži. Prvo je bilo da sačekam i vidim kad se baš zaljubim, pa kad počnem da živim sa devojkom, pa kad se venčamo, pa kad dodju deca... Prodje mi život u iščekivanju :)

A za ovo će biti prilike da proverimo i uporedimo rezultate. Mada je komentar kako neki prosvetni radnici kvare decu, dovoljan pokazatelj tvoje sposobnosti. Osim ukoliko si na taj bedan način pokušao mene da isprozivaš, onda se izvinjavam ;)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Ajde Vladimire ne seri više, dosadan si...
Darko napisao: 03 Maj 2018, 12:16 S obzirom da za par desetina godina verovatno ove drzave i naroda nece postojati ovim trendom nestajanja. Teme kao sto je neki stihić u nekom udzbeniku postaje sasvim banalna stvar.
Ako je ceca nanogicom isplatila ukradene pare a milioni je zovu srpskom majkom i kraljicom. Ko smo mi da ih u tome sprecavamo.
Kao sto je ogi rekao jednom. Dodje mi nekad drago kad vidim ovaj ponor. Nismo bolje ni zasluzili pa sto bi se onda nervirali zbog toga.
Nemoj biti tako negativan, nije sve tako crno. Evo ti primer onog klinca iz Potere, četvrtog i najnovijeg tragača. Išao sa mojim u istu kaubojsku O.Š. i stasao u perfektnog mladića. Suprotnost 90% dece iz kraja, divota za videti...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Tako je empatijo, pokaži svoje pravo lice ;)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Darko napisao: 03 Maj 2018, 12:16 S obzirom da za par desetina godina verovatno ove drzave i naroda nece postojati ovim trendom nestajanja. Teme kao sto je neki stihić u nekom udzbeniku postaje sasvim banalna stvar.
A i to je teško proseravanje da nju neko zove Srpskom majkom ili kraljicom.
To rade tabloidni novinari.
I sad imamo u levom uglu Divu koja je prihvatljiva emancipovanom delu populacije a u desnom kraljicu majku koju obožavaju neobrazovani milioni. :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tolerancija, pristojan rečnik... Sve što napišete čitaju i deca.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uopste nije stvar vrste muzike, niti je katastrofa sto ce neko slusati Cecu, prvi znam tu pesmu i super mi je.
Verovatno je vecina dece zna, ali opet, nije poenta sto je to nekulturan stih ili da ce dete da postane narkoman sto slusa Cecu, jer to veze sa zivotom nema.

Stvar je da ti indirektno propagiras sve sto je ta osoba uradila, odobravas i dajes legitimitet takvoj osobi.
Pogotovo u danasnje vreme, gde o Ceci izguglas koje boje gace najvise voli, a ne daleko ozbiljnije stvari, za pola minuta.
Dakle, tvoja cerka sutra ne gleda na Cecu kao na pevaljku, kriminalca i zenu jednog od najvecih mafijasa u Srbiji, vec pogleda da je u novinama zovu srpskom majkom, u udzbenike stavljaju njene reci...dakle, to je osoba za primer, osoba za postovanje, nesto cemu treba teziti.
Neobrazovana i polupismena osoba koja je osudjeni kriminalac i to samo za ono sto se javno iznelo i zna, osoba koja se udala za najveceg mafijasa 90ih, osoba koja se skida polugola na tvu i koja je napunjena silikonom.

Ucitelji i skola su nesto u sta se ne sumnja, nego se pamti i prihvata.
U glavi je to bezgresno mesto kada je znanje u pitanju, cak vise nego roditelji.
Ne zaboravite, tada mozak ne preispituje, vec uci.
Ne zelim da se takva osoba uopste spomene da postoji, da neko od ucitelja zna za nju, da dete pomisli na TO dok uci.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Gde ima to o gaćama?
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

:bravo:
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Poznajem devojku, zavrsila pravni, radi kao pravnik u sudu. Prilicno obrazovana osoba ali njoj je ceca sve i svja. Sece vene na nju jer je srpska majka. :glavomuzid:
Hocu reci, kasno je za promene.. :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Xepoj87 napisao: 03 Maj 2018, 15:47 Uopste nije stvar vrste muzike, niti je katastrofa sto ce neko slusati Cecu, prvi znam tu pesmu i super mi je.
Verovatno je vecina dece zna, ali opet, nije poenta sto je to nekulturan stih ili da ce dete da postane narkoman sto slusa Cecu, jer to veze sa zivotom nema.

Stvar je da ti indirektno propagiras sve sto je ta osoba uradila, odobravas i dajes legitimitet takvoj osobi.
Pogotovo u danasnje vreme, gde o Ceci izguglas koje boje gace najvise voli, a ne daleko ozbiljnije stvari, za pola minuta.
Dakle, tvoja cerka sutra ne gleda na Cecu kao na pevaljku, kriminalca i zenu jednog od najvecih mafijasa u Srbiji, vec pogleda da je u novinama zovu srpskom majkom, u udzbenike stavljaju njene reci...dakle, to je osoba za primer, osoba za postovanje, nesto cemu treba teziti.
Neobrazovana i polupismena osoba koja je osudjeni kriminalac i to samo za ono sto se javno iznelo i zna, osoba koja se udala za najveceg mafijasa 90ih, osoba koja se skida polugola na tvu i koja je napunjena silikonom.

Ucitelji i skola su nesto u sta se ne sumnja, nego se pamti i prihvata.
U glavi je to bezgresno mesto kada je znanje u pitanju, cak vise nego roditelji.
Ne zaboravite, tada mozak ne preispituje, vec uci.
Ne zelim da se takva osoba uopste spomene da postoji, da neko od ucitelja zna za nju, da dete pomisli na TO dok uci.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bravo: :doubleup:
Odgovori