Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Grčka

Post od schonenk »

Era napisao: Ali ono oko Velesa..... zlo. Nema smisla da porediš sa Srbijom.
Sta ima kod Velesa? U odlasku ili povratku? Sem onih hupsera pred izlazak iz MK, nista to nije gore od Srbije. Samo dramite, idite u Cesku, potez od Brna valjda do Praga da odvalite dupe.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@schonenk
Budi realan - autoput u MK je kaNtastrofa.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Bio sam i u Češkoj, jeste gadno, ali ovo ko u Makedoniji ja ne znam da ima gore.
Možda u Albaniji, Bugarskoj, tamo nisam bio.
Korisnikov avatar
Gabau
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1

Post od Gabau »

Autoput kroz Makedonije je sredje zalostan ali takvo nam je finansisko stanje, u celoj prici najvise smeta sto drvece i zbunje je tolko obraslo da skroz zaklanja pola trake i vidljivost je smanjena a ograde su busne i svaki momenat moze da izleti neka zivotinja a da je nevidis i udaris.

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Delija napisao:@schonenk
Odredjene deonice jesu lose, ali delovi su odlicni. Pogotovo u povratku su sredili veci deo, pogotovo oko Velesa.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Delija nije išao ove godine.
Od kako se prođu te skakaonice posle izlaska iz klisure, do Skopja se stiže za čas.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

schonenk napisao:
Delija napisao:@schonenk
Odredjene deonice jesu lose, ali delovi su odlicni. Pogotovo u povratku su sredili veci deo, pogotovo oko Velesa.
Kada neko cita kritike pomislice da je zalutao na neki Nemacki sajt gde su ljudi vozili ceo zivot na Autobahn pa sada im voznja po Makedonske puteve dodje kao neki sok. Kada se setim kada sam prvi put 2004 godine vozio Skopje-Nis,morao sam da stanem dva puta da proverim dali mi se mozda probusile gume ili odpao je trap toliko je auto lupao. Takve rupetine su bile,da je bilo moguce propasti sa autom. Kada sam pre dve godine vozio za Zlatibor to je tek bio dozivljaj. Cacak-Zlatibor i ima da istreses celu sasiju auta. Da sam znao da je put takav nikada ne bih krenuo za Zlatibor. O kulturi srpskih vozaca necu ni da pricam,kolona duga nevidi se kraj a kamion sa prikolicom krece da me pretice na punu liniju da bi izasao ispred mene.Morao sam da kocim ne bi me isfrlio sa puta. Kompleksi. Cujem da i NS-Subotica uspeh je ako ga izvozis a da ti trap ne odpande,tj dovozis auto u jednom delu. Ono sto valja, je vise ono sto je Tito izgradio i to dok je bio mlad i jos uvek se koristi i sl.(vidi se star asfalt al kvalitetno odradjen). Vranje-Granica gradi se 7-8 godina i nije najbolje napravljen.
Eri smeta put Skopje-Veles. Pa sporedi taj deo sa Gerdelackom klisuri posto i obe su klisure ili ona vasa klisura posle Cacka. Taj put nije renoviran (Sk-Ve) vec kompletno obnovljen. Mostovi su renovirali NATO ,a asfalt se menjao kompletno i to prilicno dugo. Tacno da se ne moze voziti 100km/h posto je klisura isto kao sto se ne moze voziti 100 u bilo kojoj klisuri. Put Kumanovo-Skopje nije dobar al uskoro ce biti renoviran. Trenutno se prave 3 autoputa u MKD Ohrid-Kicevo,Veles-Stip i onaj kriticni Demir Kapija-Gevgelija.Kada se to sredi verovatno ce doci na red i onaj deo ispred Demir Kapije u oba smera prema Veles. Sada neko od pljuvaca neka mi kaze koliko se trenutno autoputa grade u Srbiji ?
I za kraj posto vam se Makedonski putevi nevidjena Afrika,katastrofa, zamolio bih da koristite alternativne puteve i da nas zaobidjete.Eto vam Nis-Pirot-Bugarska i terajte dalje,uzivajte u lepe autoputeve. Ja stvarno vas ne razumem ne svidja vam se a opet tu vozite. Idite tamo gde je dobro i da zavrsimo pricu. Sigurno cete se Bugarsku lepo provesti ukoliko vozite kao sto vozite kroz MKD i lepo cete se druziti sa Bugarsku policiju. Kome ne smeta ono sto imamo uvek je dobrodosao i to je to.

p.s.schonenk oprosti moj post se ne odnosi na tebe da ne budem pogresno razumen.
Era
Reactions:

Post od Era »

Superb
Ovde se priča o autoputu a ne o magistrali.
Ja ne krivim makednonske građane za stanje autoputa koji naplaćujuje makedonska država.
U celoj Evropi putevi se popravljaju kad im dođe vreme, ali u Makedoniji se kasni sa popravkom autoputa jedno 20 godina. U Srbiji je mnogo puteva popravljeno, dolazi na red i put Ovčar Banaj - Zlatibor. On je nekada (pre 2001) bio jedan od najboljih u državi. Valjda zato kao zadnji i dolazi na popravku, sa zakašnjenejm od 10 godina.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Ja sam napisao da se trenutno u MKD grade 3 nova autoputa a ne renoviraju se stara. Znaci 3 ogromne finansiske projekte koje za max 2 godine bice gotovi. Kada se one zavrse siguran sam da ce doci na red i ovaj losi deo gde je put neraman.Nije MKD mocna kao Nemacka pa da moze da gradi 10 autoputa u isto vreme.Ko je vozio prema Ohrid video je koliki je to zahvat ili ko je vozio prema Grcku video je da se naveliko gradi taj autoput prema Gevgelija,koliko mostova,tunela, kolika mehanizacija i ljudi je angazovana i sl.
Poslednja izmena od Superb III u 08 Avg 2016, 17:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Da lik lično shvata to što mi kritikujemo na šta liči autoput u njegovoj državi.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Dali lik uopste cita sta ja pisem???
Era
Reactions:

Post od Era »

Superb
ja ne znam o kojim ti autoputevima pričaš da se grade, valjda neki što povezuju Albaniju i Kosovo i sl...
Ali ovaj evropski Koridor X vam je bruka. I ono što ste rehabilitovali ne odgovara svrsi. A da ne pričam o onim kilometarskim skakaonicama na kojima se autobus lako može i prevnuti, kao što je bio slučajeva sa kamionima.
Pored toga, za vas je bolje da se taj albanski autoput ne gradi.
Znači, pogrešno... Možda zbog inata prema Grcima, šta li??? Kad Bugari završe njihov autoput, ode saobraćaj tamo.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ni ti se nisi skoro vraćao izgleda :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Era
Reactions:

Post od Era »

Zadnji put 3 jula, rastreslo mi auto. Ako se ne računa ona deonica preko brda pre Skoplja, sve je gore. A i ono im nije ništa posebno.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Vidi se da niko ne vozi Golfa od ovih sto kukaju. :D

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Odgovori