To I nije tako lose, bode mi oci radno vreme koje je regularno 9 I po sati I prijava na 30k. Pitam se da li u ovoj zemlji postoji jedan privatnik koji radi full posteno.Xepoj87 napisao: 04 Maj 2018, 17:34 Bilo bi lepo da kada pricate o tim brojkama, stavite i malo vise informacija, poput opisa posla, plate i radnog vremena
Mi smo dali oglas 2015. godine, javilo se njih 20ak za posao servisera bele tehnike i svi su dosli na probu.
Radno vreme 8-17:30h, plata 50-60k, prijavljuje se na 30k, 2 kuvana obroka dnevno(a moze i vise ako su alavi) i besplatno pice sto ima u servisu, a uvek ima toga.
Dodatno, od svake ugradnje klime, 20e ide majstoru, i ako nam to odavno nije primarno.
Kada kazem nama, govorim o caletu, ja ne radim tamo.
Dobro veče
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Dobro veče
Plata je pretpostavljam 35-40k ako i toliko, zato se ne govori. Poslodavac smatra da je to ekstra pošto je "daleko" više od propisanog minimalca a radnik s tom platom može samo da spaja od prvog do prvog, more, zimovanje i promenu auta može samo da sanja.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nije problem da se napise.
Posao trgovkinke/kasirke u malim prodavnicama prehrane.
Radi se od 7 do 14 ili od 14 do 21h.
Neto plata do 30 do 40k zavisno da li je pocetnik ili stari radnik sa iskustvom.
Na to ide prijava, gradska autobuska karta, placaju se sanitarni pregledi i radna garderoba.
Naravno da su ove plate nikakve (za NS, za BG je to tek smejurija) Ali su takve u skladu sa rentabilnoscu i troskovima (koji postaju sve veci i veci). Tipa da svima plate odu za 15-20k gore automatski firma bi izgubila ekonomsku logiku postojanja i mogao bi lagano kljuc u bravu.
Nije to nista novo. Svake godine se u apr mnogo vise firmi zatvori nego otvori.
Posao trgovkinke/kasirke u malim prodavnicama prehrane.
Radi se od 7 do 14 ili od 14 do 21h.
Neto plata do 30 do 40k zavisno da li je pocetnik ili stari radnik sa iskustvom.
Na to ide prijava, gradska autobuska karta, placaju se sanitarni pregledi i radna garderoba.
Naravno da su ove plate nikakve (za NS, za BG je to tek smejurija) Ali su takve u skladu sa rentabilnoscu i troskovima (koji postaju sve veci i veci). Tipa da svima plate odu za 15-20k gore automatski firma bi izgubila ekonomsku logiku postojanja i mogao bi lagano kljuc u bravu.
Nije to nista novo. Svake godine se u apr mnogo vise firmi zatvori nego otvori.
Jeste jako radno vreme, ali ides kuci i u 4 cesto(mada vec 2 godine u sustini rade do 17h), kada nema posla, za bolestan dan je dovoljno da javis i kazes da ti nije dobro, "izgubljen" alat nikada nikome nije naplacen, a jedna kutija kosta po 300e, imas besplatno hranu i pice, nikada nije problem ako imas nesto da uradis licno, besplatno gorivo, besplatno sve na koriscenje iz servisa, bas malo ogranicavanja vezano za bilo sta...u sustini, neka maksimalno opustena atmosfera.
Mislim, gde ti jos gazda kupuje pivo i rakiju
Jbg, prijava je takva kakva je.
Ni ja necu prijavljivati na vece plate, a davacu daleko vece plate od toga.
Mislim, gde ti jos gazda kupuje pivo i rakiju

Jbg, prijava je takva kakva je.
Ni ja necu prijavljivati na vece plate, a davacu daleko vece plate od toga.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne mogu ljudi normalno da žive sa tim platama, zato se tako malo njih i javlja. U poslednjih 10-tak godina troškovi života su mnogo porasli a plate skoro ništa. Ako neko i dođe to su obično mlađi ljudi koji još žive kod roditelja pa im ta plata dođe kao džeparac i mogi sebi da dozvole da rade (neko vreme) za tako malo. No porodičan čovek sa decom ne može da živi od toga i zato se niko takav i ne javlja ili ostaje vrlo kratko.
TT
TT
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mislis jedva su doplivali do Amerike, pa im se smucilo i nazad.TheWickerMan napisao:aviator napisao:Irci su pametniji. Oni su se ranije odselili u Ameriku.davno su se odselili, možda bi se i vratili al' ne znaju put
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Pa da... Još skuvali čaj u Bostonu.
- Darko
Naravno da ne moze da se zivi sa tim.
Rastu troskovi za gradjane ali rastu i troskovi za male firme sto automatski onemogucava povecanje plata.
Po meni realno je da se nastavi trend da male firme nestaju i da sve preuzimaju veliki igraci.
I sto je apsurd u velikim sistemima (bar u mojoj bransi) radnici imaju cesto manja primanja nego u malim firmama.
Dosta sam puta cuo da zene rade i za 25k neto u merkatoru i idei.
Rastu troskovi za gradjane ali rastu i troskovi za male firme sto automatski onemogucava povecanje plata.
Po meni realno je da se nastavi trend da male firme nestaju i da sve preuzimaju veliki igraci.
I sto je apsurd u velikim sistemima (bar u mojoj bransi) radnici imaju cesto manja primanja nego u malim firmama.
Znaci istina je kada su rekli da nema nezaposlenih u zemlji...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne kapiram ni te ljude, nemas posao, nemas dinara ali neces da radis za 30-40 hiljada jer ti je malo. Ali u odnosu na nista I to je mnogo, zar ne ?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Malo pre devojcica neka, da l ima 12-13 godina ide ulicom i nosi sprej i stala da isprska po autu nekom parkiranom, nasumice, wtf. Pobegla kad videla ljude.
Danasnja deca prsla skroz. Sta rade roditelji tu.... Kako se uopste skida sprej sa auta? Lako ili?
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Nisu prsla nego shvatila ili im je rečeno da ako im neko izviče uši zbog toga, da će im se nakačiti sva dušebrižna javnost na kičmu...
Upravo to. Za dve, tri godine malih vise nece biti. Gotovo je.Darko napisao:Naravno da ne moze da se zivi sa tim.
Sent from my mate10 lite using Tapatalk
- Darko
Ogi napisao: 04 Maj 2018, 18:46 Ne kapiram ni te ljude, nemas posao, nemas dinara ali neces da radis za 30-40 hiljada jer ti je malo. Ali u odnosu na nista I to je mnogo, zar ne ?

Ispada bolje biti gladan ili nakaciti se roditeljima na grbacu nego raditi za te pare.
Pogotovo sto niko ne racuna da ta plata sa prijavom izadje 60k. Odnosno idu doprinosi, zdravstveno, autobuska.. valjda i to nesto vredi.
Licno ne bi vidim zasto bi me bilo blam da radim i za 25k ako mi je to preko potrebno da kupim hleb.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dopiši i Metro. Najviše ih radi za 26k odnosno minimalac plus prevoz. Obrok je obezbeđen. No sve je na belo, prijava na punu sumu kolika god da je. Sve na vreme. Dva dana nedeljno odmora. Godišnji odmor dobiješ koliko te sleduje. Ima i to prednosti. Privatnici često nisu tako fer.Darko napisao: Dosta sam puta cuo da zene rade i za 25k neto u merkatoru i idei.
No ipak je sramota za velike sisteme da daju minimalac običnim radnicima. Zato što si na većoj poziciji plata i beneficije rastu enormno. Direkcija je priča za sebe. Tu su plate višestruko veće i za obične pozicije, a malo bolje pozicije na dobru platu imaju i službeni auto 24/7. Znači ima za sve samo nije fer raspoređeno.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !