Dobro veče
Re: Dobro veče
Znam primer da covek radi u lancu mesara za 25000 i prijavlju ga na 23-4 koliko je minimalac a ostatak na ruke.. Slobodna je tek svaka druga nedelja, odmor se mora moliti da se dobije i to 7-10 dana godisnje, a covek ima 37 godina radnog staza. Na poslu nemaju stolice da se sedi jer je zabranjeno. Zajebavaju ljude za najmanju sitnicu kad treba da im se okrnji 1000-2000.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Pre dve godine sam kao berače jabuka imao nekoliko klinki, nekoliko penzionerki, born again ex-con ikonopisca, švercera na pijaci, radnika iz JP koji je uzeo godišnji, dva alkosa... Ne mogu da vam opišem kako izgleda rad sa njima.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I niko nije zaposlen, nego rade na tromesecni ugovortrojanac napisao:Dopiši i Metro. Najviše ih radi za 26k odnosno minimalac plus prevoz. Obrok je obezbeđen. No sve je na belo, prijava na punu sumu kolika god da je. Sve na vreme. Dva dana nedeljno odmora. Godišnji odmor dobiješ koliko te sleduje. Ima i to prednosti. Privatnici često nisu tako fer.Darko napisao: Dosta sam puta cuo da zene rade i za 25k neto u merkatoru i idei.
No ipak je sramota za velike sisteme da daju minimalac običnim radnicima. Zato što si na većoj poziciji plata i beneficije rastu enormno. Direkcija je priča za sebe. Tu su plate višestruko veće i za obične pozicije, a malo bolje pozicije na dobru platu imaju i službeni auto 24/7. Znači ima za sve samo nije fer raspoređeno.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Jako fer, 25k plata, a direktorima placaju prave doprinose za 1000+ evra plate

Pa vrh izjava

U vreme robovlasnistva si dobijao hranu i krov nad glavom, a sa tim platama otprilike isto to mozes da uradis, da kupis hranu i platis racune za neki omanji stan.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ovo za ugovor nije baš tačno. Bar u Metrou je veliki broj zaposlen na neodređeno. Na tri meseca ide u početku ali posle dobiju za stalno. Bar je tako bilo godinama unazad. Jedino ako se nije sad nešto promenilo.
Ne kažem da je dobro, samo sam naveo par stavki zbog kojih ljudi idu u veće lance za istu ili manju platu.
Ne kažem da je dobro, samo sam naveo par stavki zbog kojih ljudi idu u veće lance za istu ili manju platu.
Posetite www.garaza.rs !
Nije bila prica samo o Metrou, ne znam kako tamo funkcionise, ali na pumpama i u Maxiju treba da se otelis da bi dobio trajno zaposlenje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jel imao neko dodira sa antiradarom, cesto mi iskace stranica na fb? Nemam potrebu da ga koristim, nego me interesuje kakva je prica oko toga. Na kom principu radi, mogu li da te provale itd. Koliko sam skapirao, on ne ometa radar, vec samo detektuje..
Сад му није ништа...
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
2 godine je maksimum za ugovor na odredjeno vreme. Ugovor o privremeno/povremenim poslovima se i dalje moze produzavati do beskonacnosti.Gruja1595 napisao:Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
8 godina vec radim tako i verovatno nikad necu ni dobiti resenje za stalno, ili cu dobiti posle 20 godina kao neke moje kolege.

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Mi uglavnom prijavimo na 3 meseca dok ne vidimo da li je osoba pogodna ta taj posao. Posle toga dobije za stalno.
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
Nisam znao za ovo, tj pogresno sam ja ukapirao, onda je malo glup zakon na strani poslodavca.igor_harris napisao:2 godine je maksimum za ugovor na odredjeno vreme. Ugovor o privremeno/povremenim poslovima se i dalje moze produzavati do beskonacnosti.Gruja1595 napisao:Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
8 godina vec radim tako i verovatno nikad necu ni dobiti resenje za stalno, ili cu dobiti posle 20 godina kao neke moje kolege.
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
A i na odredjeno ima nacina da se vrti vise od 2 godine
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Mozda ima, ali ja ne vidim svrhu tog ugovora.
Zasto bi se poslodavac cimao oko toga kada moze da te vrti u krug beskonacno na ugovor koji ne ukljucuje odmor, bolovanje, beneficije niti bilo kakve pogodnosti.
Meni su cak i prekovremeno prestali da placaju, pisu mi sate pa kao na 4 sata prekovremeno dobijem jos jedan sat gratis za koriscenje. Na 12 sati vikendom dobijem jos 3 sata. Ali kad treba da se koriste sati to je kao da si trazio uslugu ne znam kakvu. Zato ja vise nista ne najavljujem i ne pitam, samo okrenem telefon i kazem da necu doci taj dan.
Zasto bi se poslodavac cimao oko toga kada moze da te vrti u krug beskonacno na ugovor koji ne ukljucuje odmor, bolovanje, beneficije niti bilo kakve pogodnosti.
Meni su cak i prekovremeno prestali da placaju, pisu mi sate pa kao na 4 sata prekovremeno dobijem jos jedan sat gratis za koriscenje. Na 12 sati vikendom dobijem jos 3 sata. Ali kad treba da se koriste sati to je kao da si trazio uslugu ne znam kakvu. Zato ja vise nista ne najavljujem i ne pitam, samo okrenem telefon i kazem da necu doci taj dan.