Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Dobro veče

Post od sebekkg »

Znam primer da covek radi u lancu mesara za 25000 i prijavlju ga na 23-4 koliko je minimalac a ostatak na ruke.. Slobodna je tek svaka druga nedelja, odmor se mora moliti da se dobije i to 7-10 dana godisnje, a covek ima 37 godina radnog staza. Na poslu nemaju stolice da se sedi jer je zabranjeno. Zajebavaju ljude za najmanju sitnicu kad treba da im se okrnji 1000-2000.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pre dve godine sam kao berače jabuka imao nekoliko klinki, nekoliko penzionerki, born again ex-con ikonopisca, švercera na pijaci, radnika iz JP koji je uzeo godišnji, dva alkosa... Ne mogu da vam opišem kako izgleda rad sa njima.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:kezo: :kezo:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

trojanac napisao:
Darko napisao: Dosta sam puta cuo da zene rade i za 25k neto u merkatoru i idei.
Dopiši i Metro. Najviše ih radi za 26k odnosno minimalac plus prevoz. Obrok je obezbeđen. No sve je na belo, prijava na punu sumu kolika god da je. Sve na vreme. Dva dana nedeljno odmora. Godišnji odmor dobiješ koliko te sleduje. Ima i to prednosti. Privatnici često nisu tako fer.
No ipak je sramota za velike sisteme da daju minimalac običnim radnicima. Zato što si na većoj poziciji plata i beneficije rastu enormno. Direkcija je priča za sebe. Tu su plate višestruko veće i za obične pozicije, a malo bolje pozicije na dobru platu imaju i službeni auto 24/7. Znači ima za sve samo nije fer raspoređeno.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
I niko nije zaposlen, nego rade na tromesecni ugovor :)
Jako fer, 25k plata, a direktorima placaju prave doprinose za 1000+ evra plate :D
Pa vrh izjava :)

U vreme robovlasnistva si dobijao hranu i krov nad glavom, a sa tim platama otprilike isto to mozes da uradis, da kupis hranu i platis racune za neki omanji stan.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovo za ugovor nije baš tačno. Bar u Metrou je veliki broj zaposlen na neodređeno. Na tri meseca ide u početku ali posle dobiju za stalno. Bar je tako bilo godinama unazad. Jedino ako se nije sad nešto promenilo.

Ne kažem da je dobro, samo sam naveo par stavki zbog kojih ljudi idu u veće lance za istu ili manju platu.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nije bila prica samo o Metrou, ne znam kako tamo funkcionise, ali na pumpama i u Maxiju treba da se otelis da bi dobio trajno zaposlenje.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Moze sve, za sve postoji resenje tj rupa u zakonu.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Jel imao neko dodira sa antiradarom, cesto mi iskace stranica na fb? Nemam potrebu da ga koristim, nego me interesuje kakva je prica oko toga. Na kom principu radi, mogu li da te provale itd. Koliko sam skapirao, on ne ometa radar, vec samo detektuje..
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Gruja1595 napisao:Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
2 godine je maksimum za ugovor na odredjeno vreme. Ugovor o privremeno/povremenim poslovima se i dalje moze produzavati do beskonacnosti.
8 godina vec radim tako i verovatno nikad necu ni dobiti resenje za stalno, ili cu dobiti posle 20 godina kao neke moje kolege. :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

+1

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Mi uglavnom prijavimo na 3 meseca dok ne vidimo da li je osoba pogodna ta taj posao. Posle toga dobije za stalno.
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

igor_harris napisao:
Gruja1595 napisao:Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
2 godine je maksimum za ugovor na odredjeno vreme. Ugovor o privremeno/povremenim poslovima se i dalje moze produzavati do beskonacnosti.
8 godina vec radim tako i verovatno nikad necu ni dobiti resenje za stalno, ili cu dobiti posle 20 godina kao neke moje kolege. :)
Nisam znao za ovo, tj pogresno sam ja ukapirao, onda je malo glup zakon na strani poslodavca.
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A i na odredjeno ima nacina da se vrti vise od 2 godine

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Mozda ima, ali ja ne vidim svrhu tog ugovora.
Zasto bi se poslodavac cimao oko toga kada moze da te vrti u krug beskonacno na ugovor koji ne ukljucuje odmor, bolovanje, beneficije niti bilo kakve pogodnosti.
Meni su cak i prekovremeno prestali da placaju, pisu mi sate pa kao na 4 sata prekovremeno dobijem jos jedan sat gratis za koriscenje. Na 12 sati vikendom dobijem jos 3 sata. Ali kad treba da se koriste sati to je kao da si trazio uslugu ne znam kakvu. Zato ja vise nista ne najavljujem i ne pitam, samo okrenem telefon i kazem da necu doci taj dan.
Odgovori