TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heinz »

Prostudiraj etikete na odeći.
Računaj samo na sušenje peškira, neke posteljine koja se ne gužva, pojedinih komada donjeg veša, dečijih stvari.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Delija napisao:O kakvoj sad "susilici" pricas? :ccc:

Covek pita za masinu za pranje, a ne za susenje vesa.
BTW, od masine za susenje sam odustao videvsi tudja iskustva i to sa vrlo skupim spravama.
Jednog dana,kad bude viska para,verovatno ce kupiti i masinu za susenje vesa jer je to nesto bez cega se ne moze u savremenom domacinstvu.Ne mora se imati telefon od 500 evra ili felne,ali supruga ne mora da razvlaci ves po terasi ili dvoristu ili jos gore susiti u sobi na radijatorima zimi ili onim plasticnim susilima kako radi vecina gradske populacije.Jednom kad vidis koliko vode izbaci iz jednog susenja vise nikad nista susiti neces u kuci ili stanu.
O mekoci vesa i mirisu je ne bih pricao mnogo.I kad neke osetljive stvari osusimo na balkoncu,vratimo ih u masinu,samo blag program da omeksaju.
O tome pricam,jer je prica krenula mojom napomenom o minimalnom broju obrtaja koji mu nova masina za pranje vesa mora imati,jer eto jednog dana,ako sad nema love ili potrebe ....

Kao i sve u zivotu,dok ne probas neces znati dal moze,kako moze i sta moze.Tudja iskustva su samo iskustva...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ne valja susilica nijedna, jednistavno princip ne valja.

Problem je prosto sto unistava ves. Ako kojim slucajem ukljucite na malo jace, pozdravite se sa vesom nakon jednog susenja.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Kuhinja postavljena. Na red došla sudomašina. Pošto 60cm ne može nikako da se uklopi mora 45ica.

Preporuka za neku do 40soma?

Možda ova (10g garancije na inverter motor, inox unutrasnjost, 3 mlaznice...)? https://www.tehnomanija.rs/masine-za-pr ... 020-x.html
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Kombinovana varijanta ima prednost što može da opere i osuši bez interakcije, a to je neka moja ideja, da radi noću. Pouzdanost me ne brine, garancija je 5 godina.
Da bi bila efikasna za susenje kapacitet bubnja mora da bude mnogo veci. Uporedi kapacitet bubnja masine za pranje i za susenje i sve ce ti samo kasti :)

Ili peri i susi po 2 kg vesa u turi - pa racunaj broj "interakcija" :)

https://www.youtube.com/watch?v=cOCUvH0CDso
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

8/6 mislim da nam je skroz OK u slim (54) pakovanju, trenutna mašina je 5kg.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Predlažem da svako pre pranja izmeri koliko je 4 kg peškira npr.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Peskir srednji, mokar ili suv?
Kako se to meri?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

nidza napisao:
Sloba napisao:Ne treba odustati jer je dobra stvar. Kombo pranje/susenje generalno ne valjaju, koliko god da kostaju, ali solo susare su nesto drugo. Dosta stvari posle susenja ne mora ni da se pegla. Uostalom, sve je bolje od susenja na terasi i radijatorima.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Zbog čega ne valjaju? Imam u najbližoj okolini dva vlasnika koji su prezadovoljni, jedan ima LG drugi Candy.

Kombinovana varijanta ima prednost što može da opere i osuši bez interakcije, a to je neka moja ideja, da radi noću. Pouzdanost me ne brine, garancija je 5 godina.
Kombinovana ima svoju nedostiznu prednost, a to je prakticnost i tu nema sta da se doda. Medjutim, kombo masina daje losiji ucinak i kod pranja i kod susenja u odnosu na odvojene masine, nesto slicno kao all seasons gume u svojoj nameni. Ono sto se najcesce veze za kombo masine je neprijatan miris vesa nakon susenja, sto znam iz prve ruke. Programi za "peglanje" kod kombo masina ili ne urade posao kao samostalna susilica ili ves ostane vlazan. Plus, kapacitet kombo masina je uvek manji u osnosu na adekvatne solo masine, sto je za viseclane porodice bitno. Kondezacionu masinu za susenje sam imao dok sam ziveo u kuci i prodao sam je staru godinu dana jer nisam imao gde da je stavim i sada razmisljam upravo o kombo. Opet, ne mogu da zazmurim na mane.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Izvetri taj miris gumenih delova iz mašine posle nekog perioda.

4 kg je sasvim dovoljno. Meri se suvo iz ormana :-)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Integrisane komponente nikad ne mogu da daju perfomanse razdvojenih u bilo kom sistemu i sklopu. Bilo uvek i tako će ostati. Integrisanu sklopovi se koriste radi uštede novca, mesta, vremena ne zbog boljih perfomansi što je sasvim dovoljan razlog za njihovu masovnu upotrebu.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Bitno je i koji je tip mašine za sušenje. Postoje one koje uzimaju i greju vazduh od spolja, kondenzacione i sa toplotnom pumpom. Više o tome...
http://www.tehnomagazin.rs/susite-ves-upola-jeftinije/
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Sloba

Nisi imao mesta da stavis jednu na drugu?
duncanw
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2017, 17:16

Post od duncanw »

starac vujadin napisao:Integrisane komponente nikad ne mogu da daju perfomanse razdvojenih u bilo kom sistemu i sklopu. Bilo uvek i tako će ostati. Integrisanu sklopovi se koriste radi uštede novca, mesta, vremena ne zbog boljih perfomansi što je sasvim dovoljan razlog za njihovu masovnu upotrebu.
Živa istina! Bar što se tiče računara sa kojima imam najviše iskustva... ali verujem da je tako sa svim stvarima :doubleup:
Odgovori