Ne, nazalost. Imam bojler. Stan jeste relativno velik (90m2), ali ima cetiri sobe, dva wc-a i dve terase i jednostavno nema mesta za susaru. Zena je navikla na susaru i sad bas zali za njom. Jedino kombo.
Pitanje koliko je primenljivo na konkretan slučaj. Prema informacijama koje sam prikupio do sad, kombinovane mašine su u stvari nadogradnja mašine za pranje veša i što se pranja tiče ne bi trebalo da bude bilo kakvih kompromisa. Peru barem isto, a verovatno i malo bolje u odnosu koliko su mašine napredovale u međuvremenu.
Sušenje izvesno ne može da se meri sa pravom sušilicom, jer se bubanj za pranje i sušenje razlikuju, a kombinirka ima bubanj projektovan za pranje veša.
Kombinirka takođe može ceo proces da završi dok je jeftina struja. Videćemo u praksi kako će da se pokaže, zasad ne odstupamo od plana da je uzmemo do kraja nedelje. Mesta ima i za sušilicu, ako bude potrebe.
Bosch nas služi dobro, nemam primedbi na pranje. Postoje samo dva kontinualna programa (pranje + sušenje, za noćnu varijantu). Verujem da je i kod drugih tako, i oba su intenzivno sušenje (dakle peškiri uglavnom, neke dečije stvari).
Ako se želi neko nežnije sušenje, onda se mora sačekati kraj pranja pa ručno selektovati neko kraće sušenje.
Sloba napisao:Ne treba odustati jer je dobra stvar. Kombo pranje/susenje generalno ne valjaju, koliko god da kostaju, ali solo susare su nesto drugo. Dosta stvari posle susenja ne mora ni da se pegla. Uostalom, sve je bolje od susenja na terasi i radijatorima.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Zbog čega ne valjaju? Imam u najbližoj okolini dva vlasnika koji su prezadovoljni, jedan ima LG drugi Candy.
Kombinovana varijanta ima prednost što može da opere i osuši bez interakcije, a to je neka moja ideja, da radi noću. Pouzdanost me ne brine, garancija je 5 godina.
Imam kombinovanu, pere 6kg na 1200rpm, susi 3kg.
Automatski odredjuje tezinu stvari, automatski odredi kompletan program pranja i susenja.
Nikakvih nezeljenih mirisa, nikakvih problema u radu, odlicno pere i vrlo dobro ili odlicno susi zavisno od vrste odabranog susenja.
Haier.
Prodavac nam reče da su se Samsung mašine odlično pokazale,tj.da se ne kvare tako često.Za Gorenje nam je rekao da se češće kvare i u garantnom roku,ali da delova ima.
Whirpool i Candy u ovom cenovnom rangu nam nije preporučio.
Mi smo imali slicnu masinu 10 godina - Samsumgovu sa istom spoljasncu. Radila mi je super 10 god da bi na kraju crkao lezaj. Izabrao sam za zamenu LG direct drive koja je mnogo tisa pri centrifugi, skoro se ne pomera, ima bolju energetsku iskoristljivost, malkice je jeftinija a i lepsa je
Električar priključio indukcionu Bosch.
Posudje je Berghoffer, piše ispod čelik 18/10, magnet se lepi. Kada se stavi na ploču prepozna ga ali stepen odabrane temperature treperi i ne greje.
Neka ideja?
p.s. Web-OSom sam na LG zadovoljan na LB671V.Ok učitava posle zadnje nadogradnje.
Poslednja izmena od Puzo81 u 31 Maj 2017, 10:09, izmenjeno 1 put ukupno.