Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Re: Dobro veče

Post od TheWickerMan »

Ovaj kur*evi autoput nazovi, nije za više od 120. Tuga.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

H4wkeye napisao: 26 Maj 2018, 01:21 Vise mediji prenose. Statisticki, nije nista vise nego pre, cak je i manje za trecinu.
izvor?
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Bilo je juce na B92 ako se dobro secam. Smarate vise.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

mene iskreno zanima, tako se igraju sa statistikom stalno, a zapravo broj poginulih se uopste nije smanjio na godisnjem nivou, a broj povredjenih eksponencijalno raste u poslednje 4 godine...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pre neko vece kad sam isao video sam 7 vozila od Ns do Bg da stoje sa sva 4 upaljena u krajnjoj desnoj traci, nikad pre nisam video toliko zaustavljenih vozila na tako kratkoj relaciji.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Voze 200 pa dremnu u zaustavnoj.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Skroz bezbedno
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

To sto cela kolona vozi 100 ili 120 kilometrima, i sto neko pretice sa 5 kmh vise od ovoga u desnoj traaci je toliko cesta stvar u DE i NL, gde je saobracaj gusci, navikli ljudi.

Kod nas nije bilo tako, jer sa jedne strane imas oslobodioce koji zajasu levu traku pa sada im smetaju ovi koji preticu sa 120 (znaci po propisu), a sa druge ove koji se kilave 100. Sada izgleda drugacije, jer ljudi vise postuju ogranicenja. E sada ti sto voze 110 ce da se opuste vremenom, pa ce da bude malo bolje.

Dobro u svemu je sto polako pocinju da namecu postovanje pravila, jer inat i navike ljudi je neverovatan, kao i na zalost posledica devedesetih gde smo uceni da teramo u zivotu samo bahato, jebes placanje struje i postovanje pravila...

Na zalost drustvo nam je jos na nivou tatinih bahatih sinova i sirotinje, sa unistenom srednjom klasom.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

TheWickerMan napisao: 26 Maj 2018, 06:12 Ovaj kur*evi autoput nazovi, nije za više od 120. Tuga.

Slazem se. Neke deonice nisu ni za 120. Prvo nek srede AP lepo, pa onda moze neke normalne brzine.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

DukeNS napisao: 25 Maj 2018, 08:33 Vozim se juce dolmom na Kamenjaru, novoasfaltiran put, bez sahtova i rupa, sve mi nesto cudno, mirno, tiho. Onda jos jednom skontam u kakvom Avganistanu zivimo i koliko svakodnevno unistavamo svoja kola. U Novom Sadu nema dve ulice kojima mozes proci bez stresa po kola i zivce...
Vozio danas nekim ulicama budimpeste. Uzas zivi. Ko po njivi. Prvi put sam da mi krcka, puca tabla u focusu. Ima i lepih ulica ali i mnogo gorih nego u ns.
Verovatno ne mogu da ih obnove od mnogo saobracaja.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

H4wkeye napisao:
TheWickerMan napisao: 26 Maj 2018, 06:12 Ovaj kur*evi autoput nazovi, nije za više od 120. Tuga.

Slazem se. Neke deonice nisu ni za 120. Prvo nek srede AP lepo, pa onda moze neke normalne brzine.
A da su sredili puteve i ostavili 120 ogranicenje bilo bi majku im sto ne podizu ogranicenje.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja ne znam šta vam smeta kvalitet autoputa
Od Bg do Niša se vozi bez problema više od 120
Ka Šidu je zbrkan onaj deo pre granice, ali to namerno drže tako da bi znao kad ulazis u Srbiju
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Većim delom AP može poprilično preko 120. Ima delova koje mogu posebno da označe, dok se ne srede, i sve ok.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

HKS napisao:
H4wkeye napisao:

A da su sredili puteve i ostavili 120 ogranicenje bilo bi majku im sto ne podizu ogranicenje.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
To i ja gledam i nervira me.

Prvo prdnjava "sto se ne dize na 130 kao u svim normalnim zemljama"

Dignu na 130, opet prdnjava kako nisu normalni "jer su nasi ap staze smrti i 120 jr previse"

Pa jbt...

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ikac2000 napisao: 26 Maj 2018, 11:44 Dobro u svemu je sto polako pocinju da namecu postovanje pravila, jer inat i navike ljudi je neverovatan, kao i na zalost posledica devedesetih gde smo uceni da teramo u zivotu samo bahato, jebes placanje struje i postovanje pravila...

Na zalost drustvo nam je jos na nivou tatinih bahatih sinova i sirotinje, sa unistenom srednjom klasom.
H4wkeye napisao: 26 Maj 2018, 13:15 Slazem se. Neke deonice nisu ni za 120. Prvo nek srede AP lepo, pa onda moze neke normalne brzine.

Ikac, nije o tome reč. Osiromašena srednja klasa, koja čini većinu stanovništva, se u svim vremenima trudila da poštuje zakon. Gledam npr. primer mojih roditelja, koji ni u vreme najvećeg siromaštva nisu propuštali da plate račune na vreme. Isto važi i za sva ostala pravila, uključujući saobraćajna.

Sada su ljudi revoltirani jer je očigledno da nova mera zloupotrebe infrastrukture JKP "Putevi Srbije" u cilju kažnjavanja za prekoračenje prosečne brzine, služi samo za punjenje budžeta. Pri tome će se oni koji stvarno jure po auto-putu, a to su u 99 % Turci i Šiptari, izvući bez plaćanja kazne. Što se tiče domaćih tablica, ja sam sa Puntom od 60 ks vozio 125 km/h po brzinomeru (ako uslovi dozvoljavaju) i povremeno sam morao nekog da preteknem, a retko su mene preticali.

H4wkeye, verujem da je "sa vrha" stvarno saopšten podatak da je bezbednost povećana, ali nažalost verujem i da to nije tačno, već jednostavno lažu da bi opravdali nove mere. Ljudi sada često gledaju brzinomer, koče bez potrebe, plaše se da malo pređu preko 120 km/h prilikom preticanja, a sve su to jako opasne stvari i sigurno će uticati da se broj nesreća poveća, umesto da se smanji.

Da se ja pitam, umesto merenja prosečne brzine, uveo bih mnogo više presretača i na licu mesta kažnjavao one koji stvarno jure (a većina ima strane tablice). Takođe, ko živi u Beogradu ili često prolazi kroz njega, može videti da je deonica auto-puta kroz grad (koja je prilično dugačka), u pogledu poštovanja propisa mnogo gora od ostatka auto-puta. Vožnja zaustavnom trakom, preticanje s desne strane čak i kada nisu formirane kolone, cik-cak preticanje kroz levu i zaustavnu (!!!) traku u maniru čiste nasilničke vožnje, sve je to mnogo opasnije od prekoračenja brzine (i veoma je frustrirajuće za normalne vozače koji poštuju propise). Da se poveća prisustvo policije ili uvedu kamere za nadzor na auto-putu kroz Beograd, mnogo bi se više "zaradilo" od kazni nego od merenja prosečne brzine u celoj Srbiji.
Ђенерал Јанковић
Odgovori