Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Re: Koliko troši?

Post od havijer »

Plus kad se vozi brzo ima dosta kočenja kad se naiđe na druga kola, pa preticanje pa kočenje pred krivinu, to sve diže potrošnju.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ivan napisao:Svaka cast, evo povlacim sva govna sto sam izasrao :D

Da dodam iako si agresivniji vozac od goblina (bio makar) ipak itekako znas kako moze da trosi manje i ne cudis se 6l i mozes i manje kada hoces :)

Послато са GT-N7100
Naravno da se ne cudim, ti automobili ce kod 90% ljudi i trositi 6-7l, kod mog caleta moj auto ne verujem da bi ikada presao 6l dugorocnog proseka.
Moj rekord je 4l od Pancevackog mosta, do Stare Pazove starim putem, da sam negde sa Nbg isao, bilo bi sigurno 3.5-3.7.

Cudim se samo kada neki hard core agresivac dodje i kaze kako vozi agresivno po gradu i stalno divlja sa 1.6 atmo benzincem ili jos gore, 2.0, a trosi mu 8-9l.
To jest, na kraju se ispostavi da taj pod agresivno misli to sto u sestoj i na 70 km/h uleti u krivinu pa zaskripe gume, a gradska voznja mu je nbg na 35 km/h proseka.
I onda posle tog agresivnog, dodjem ja i kazem da vozim ostrije i imam realnih 8-9l sa dizelom, ispadnem retard koji nume da vozi :)

dag, ova tema nikada nije ni trebala biti takmicenje u potrosnji, niti biti hit sto niza ili sto visa, nego prosto realan pokazatelj iste.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
miroslavm
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2014, 23:18

Post od miroslavm »

havijer napisao:Plus kad se vozi brzo ima dosta kočenja kad se naiđe na druga kola, pa preticanje pa kočenje pred krivinu, to sve diže potrošnju.

Cekaj to se danas racuna kao vozacka vestina? U moje vreme neznanje se kamufliralo takvim cimanjem pa ako preteknes ok, ako ne..da meni uleti neko sa tim klinackim forama dok vozim familiju, pa ne bi mu bilo ugodno
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

member napisao:Svaka cast na evidentiranju. Ne znam kako ti se dalo da sve zapisujes. Ja tako detaljno ne evidentiram ni ono sto bih stvarno morao. Sva sreca pa imam knjigovodju :)
Nesto mi mnogo trosi za takav auto, preko 7L, sve otvoreni put,a malen i lagan auto.
Dalo mi se jer stalno koristim Google Keep, i onda mi nije problem da po checkbox-evima označim sve što mi je potrebno. Na pumpi mi je to tipa 30ak sekundi, uz to, proverim Google Maps, i idemo dalje.

Dodatni razlog za detaljno vođenje evidencije jeste i to što sam do sada mislio da mi je potrošnja značajno porasla zamenom lambda sonde. A nije, jer je identična potrošnja (manje-više) bila i pre 3 godine na istom putovanju do Lefkade.

Ne troši mnogo. Ovo je konstrukcijski praistorijski motor, traži da se vozi u obrtajima da bi bio živ, te kao takav ima i odgovarajuću potrošnju. Inače, ovo je potrošnja bez klime, vožnja noću nije zahtevala korišćenje iste.
trojanac napisao:Dosta autoputa, na 120-130 troši sigurno preko 9.
Ovo je zanimljivo.

Na 120 potrošnja se stabilizuje na solidnih i vrlo tačnih 6.8 litara. Stanje sa bukom je manje više ok, ali ne toliko prijatno kao na 100 ili 110.

Na 130 ide već na tačno 7, buka u kabini se penje geometrijskom progresijom.

Na 140 je situacija da troši oko 7.5 litara.

Na 150, na 160 i malo više, PO CAJGERU koliko sam danas vozio skoro sve vreme od Ćuprije do Bubanj Potoka buka je bukvalno nesnosna, i izuzetno umara.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Ali eto ja garantujem da goblin ispreda fantazije.... Ne kažem da nije probao nekad, i blizu uspeo, ali da stalno tako vozi NS - Budva 6-6,5 časova :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: Meni to liči na crnogorski vic

Vojvođani, treba da znate, da auto uzbrdo troši monogo, nije problem uzbrdo, da digne i 15 prosek, ali posle uzbrdice ide nizbrdica, gde troši 0, ili ako baš siluje 4-5 ili sl.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa teško da će da mu troši 0 ako se zaleće pa koči, još dizel + at menjač, još CVT :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Gobline, u koje doba dana/noci putujes ka ili od CG?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Era napisao:Ali eto ja garantujem da goblin ispreda fantazije.... Ne kažem da nije probao nekad, i blizu uspeo, ali da stalno tako vozi NS - Budva 6-6,5 časova :kezo: :kezo: :kezo: :kezo: Meni to liči na crnogorski vic
.
Ajde otkaci se vise goblina, ako imas neki problem leci se. Vec je toliko upadljivo da imas neki problem samnom da nisam jedini koji ti sugerise.
Vec sam ti napisao, ne moras nista da verujes, ali brate mili naporan si vise...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

pedja napisao:Gobline, u koje doba dana/noci putujes ka ili od CG?
Uvek vozim i isto vreme, krecem izmedju 4-5h
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Jeb..ga kad ne verujem.
Mislim da bi tebe trebalo na nekakav pregled. Čak i da govoriš istinu, što je još crnje i gore. :glavomuzid:
Što svoju glavu ugrožavaš, ali što ćeš nekoga ubiti, ili onesposobiti, to je za MUP.... Ako ima neko da čuje
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

miroslavm napisao:
havijer napisao:Plus kad se vozi brzo ima dosta kočenja kad se naiđe na druga kola, pa preticanje pa kočenje pred krivinu, to sve diže potrošnju.

Cekaj to se danas racuna kao vozacka vestina? U moje vreme neznanje se kamufliralo takvim cimanjem pa ako preteknes ok, ako ne..da meni uleti neko sa tim klinackim forama dok vozim familiju, pa ne bi mu bilo ugodno
To se zove uzivanje u voznji, probaj nekada.
Ne znam gde je neko spominjao da on nekome ulece sa nekim klinackim forama?
Drugo, sta bi ti uradio, ljutito mu blicao, svirao mu da ga zasvrbi levi dlan od silne neugodnosti koju bi mu priredio?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja sam ovde i prestao da pisem 100% otvireno i iskreno, upravo zbog toga sto se obavezno kace dezurni dusebriznici da mi drze moralne pridike...
Ljudi moji pa svi znamo da agresivnija voznja utice na smanjenje opste bezbednosti ali isto tako da takva voznja odredjenim vozacima pruza zadovoljstvo i da jednostavno tako voze. Jel stvarno mislite da mozete kritikom na forumu promeniti necije stavove ili stil voznje?
OK je napomenuti da nesto nije prihvatljivo ali gde god se pomene malo agresivnija voznja tema se automatski pretvara u opstu pljuvacinu po akteru, kao da smo ana.rs a ne auto forum.

Ja opusteno u drustvu pricam o takvim stvarima, ima onih koji su 100x ludji od mene (pogotovo bajkera), gledam gomilu tih snimaka koji ne smeju da se objavljuju.... i sto bi ja nekome zbog toga drzao moralno slovo? Da nece mozda zbog moje kritike da se promeni?

I to ne samo kad se prica o stilu voznje, ima jos tema gde se obavezno nekoliko njih odmah nakaci da negativno opljuje neciji izbor (npr poslednji put u temi gde je momak kupio blindirani auto....).

Cemu ta potreba i koji je cilj nije mi jasno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Svako radi kako je naučen, vaspitan i kako mu odgovara

Ali nikad ti ovde neće aplaudirati što voziš kao manijak, iako niko ne vozi po pravilima
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Niko ni ne ocekuje "aplauz" i kritika je skroz OK ali obrati paznju na koji nacin se iznose neke kritike i u sta se pretvaraju teme...
Stice se utisak (a nisam jedini koji to primecuje) da pojedinci koji iznose kritike ne cine to iz bezbednosnih vec totalno drugih razloga i na neprimeren nacin.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Era neće još dugo
Odgovori