Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Grčka

Post od Sloba »

Jutros nas je oko pola devet po grckom vremenu pogodio zemljotres. Oko tri sekunde se treslo, navodno je kod Sartija epicentar. Ocigledno nista strasno, ali se kuca fino tresla.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Biće talasa :)
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

skijatos

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

Gde otici na bum,a da nadjem mesto negde u prvom redu do mora,i da bude pescana plaza :)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

bane valjevo napisao:Stigli na Lefkadu.

Krenuli sinoć u 19:05, stigli malopre u 07:30.

Stigli jutros u Bgd, nevoljno skraćen odmor za jedno noćenje, doduše, malo i sa namerom...

Krenuli sinoć tačno u 20:00h po Grčkom vremenu, stigli jutros u 6:27 po našem.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

I ja se jutros vratio sa Tasosa.

Poslato preko mTalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

bane valjevo napisao:

Stigli jutros u Bgd, nevoljno skraćen odmor za jedno noćenje, doduše, malo i sa namerom...

Brže ste putovali u povratku. Da li zbog granice ili si više žurio. Dobar prosek svakako.
Posetite www.garaza.rs !
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

bane valjevo napisao:

Meni nije jasna jedna stvar.Krenuo si u 8 pm prema Bg? Sta si taj dan radio? Bio na plazi? Platio sobu pa se odmorao? Meni je logicno da se covek naspava ,doruckuje pa da ujutro udje u auto odmoran krene na put. Jednom sam tako i ja krenuo u 8 pm a ceo dan proveo na plazi u hlad-i ne znam kako sam dovozao do doma i kolike krize sam imao i morao da pravim duge pauze od umor i neodpspavanost.Plaza zna da iscrpi. Pitam te jer ako si uradio kao i ja, losa je varijanta a ne verujem da si platio sobu i za taj dan a oni koji davaju sobe nisu bas toliko dobri da te ostave recimo do 7pm da budes u sobu da dremnes malo da se istusiras i sl. Meni je vise interesantno kako si odabrao 8pm vreme za polazak nego vreme koje ti je bilo potrebno da stignes.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja sam na toj istoj relaciji se zeznuo tako što sam pravio pauzu u solunu gde sam šetao po gradu bar dva sata. Jedva sam stigao kući, srećom pa je i devojka vozač pa je delom ona vozila.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Svako ima drugačiji tempo, tip i način vožnje. Mi svake godine ujutru izađemo iz smeštaja, iskoristimo ceo dan još negde u Grčkoj, a tek uveče kući.

Ove godine kada se budemo vraćali sa Tasosa provešćemo ceo dan u Kavali, pa uveče kući.

Ja imam svoju logiku da maksimalno iskoristimo vreme kada smo već daleko od kuće, a takođe mislim da je i automobilu, a i putnicima mnogo prijatnija vožnja na noćnim temperaturama nego danju na plus 40.

Pored toga i volim da vozim noću i to mi ne predstavlja problem.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Nije problem nocna voznja.I ja uglavnom putujem preko noc kada idem prema grcku.I uglavnom ujutro sam tamo bez ikakvih problema.Naravno lepo se naspavam i odmorim preko dan.Al kada si u hotel (apartman) probudis se ,ides na dorucak i check out je obicno 10-11h.Zato i uvek krenem za Skopje ujutro. Ukoliko odlucis da provedes i taj dan na plazu pa makar nijednom da ne izadjes na sunce i ne udjes u vodi, uvece jos na pocetku puta bice(s) dosta umoran sa smanjene reflekse. To je bioritam i nije to ja mogu,ovaj ne moze vec to je tako za svakoga. Sunce,plaza,setnja,toplo vreme...bas iscede energiju pa makar i tih 7-8h koje mislis da ce ih dobiti (kao neki plus) i nista ne radis vec presedis i u neki kafic ili restoran.
Jednom sam se tako zeznuo iz Budve proveo dan na plazi pa nocna voznja je bila prica za sebe. Znam da je bilo mesta gde sam vozio 60km/h a imao sam oset kao da vozim 160km/h jer sam bio premoran a refleksi spori. Zato cudi me neko da krene na put od 1000km a da ne prespava i ne odmori se u sobi pre toga.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Ja planiram noćnu vožnju....ali zato dva dana pred put ne radim ništa (eventualno pokosim travu oko kuće, odradim neki lagani trening...).
Samo odmaram.

E sad povratak....nekad krenemo zadnju noć ili zadnji dan. Sve jedno, najkritičniji su mi 6 i 7 sat vožnje - jer tada počinjem da gubim koncentraciju, u smislu da ne mogu da ispratim liniju u krivini pa počinjem da pravim pauze, ako treba i na svakih 30 minuta (osveženje, gimnastika i sl).

Da se razumemo, to što ne mogu da ispratim linije kroz krivinu nije dremanje, nego smatram da je taj neki prvi stadijum kada kreće pospanost. I onda obavezno kreću pauze.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

havijer napisao:Ja sam na toj istoj relaciji se zeznuo tako što sam pravio pauzu u solunu gde sam šetao po gradu bar dva sata. Jedva sam stigao kući, srećom pa je i devojka vozač pa je delom ona vozila.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ja sam pre dve nedelje krenuo oko 8:30 ujutru iz smeštaja, oko 10:30 smo stigli u Solun, iz Soluna krenuli za BG oko 13:15, i prvu veću pauzu napravio malo posle Niša, i stigli u BG oko 21:30 (sve po grčkom vremenu, dakle stiglu u 22:30 po našem). Noć pred put spavao oko 6.5 sati, toliko i inače spavam, retko duže od 7h.

Nisam imao ni najmanju krizu, nimalo nisam forsirao i preskakao pauze, stao sam kad se meni i saputnici stajalo, onoliko koliko nam se stajalo. A to je bilo jednom u MK bukvalno minut za pišanje i onda posle Niša da se protegnu noge.

Svako ima neki svoj ritam, meni je odgovaralo da vozim 4-5h u cugu i nije mi smetalo ni najmanje niti sam osetio umor.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Superb III napisao:Nije problem nocna voznja.I ja uglavnom putujem preko noc kada idem prema grcku.I uglavnom ujutro sam tamo bez ikakvih problema.Naravno lepo se naspavam i odmorim preko dan.Al kada si u hotel (apartman) probudis se ,ides na dorucak i check out je obicno 10-11h.Zato i uvek krenem za Skopje ujutro. Ukoliko odlucis da provedes i taj dan na plazu pa makar nijednom da ne izadjes na sunce i ne udjes u vodi, uvece jos na pocetku puta bice(s) dosta umoran sa smanjene reflekse. To je bioritam i nije to ja mogu,ovaj ne moze vec to je tako za svakoga. Sunce,plaza,setnja,toplo vreme...bas iscede energiju pa makar i tih 7-8h koje mislis da ce ih dobiti (kao neki plus) i nista ne radis vec presedis i u neki kafic ili restoran.
Jednom sam se tako zeznuo iz Budve proveo dan na plazi pa nocna voznja je bila prica za sebe. Znam da je bilo mesta gde sam vozio 60km/h a imao sam oset kao da vozim 160km/h jer sam bio premoran a refleksi spori. Zato cudi me neko da krene na put od 1000km a da ne prespava i ne odmori se u sobi pre toga.
Ja opet kažem, svako ima drugačiji tempo i način vožnje, kao i izdržljivost. Nije da se sada hvalim nešto, jednostavno pišem kako jeste.

Nikada ne spavam preko dana, osim kada sam bolestan. U ponedeljak ujutru ustajem redovno u 6:20 i idem na posao. Radim u svojoj firmi, pa iako sam na godišnjem ima još stvari koje moram da završim. Odradim te stvari u kancelariji i oko 14:00 idem kući na ručak i lagano pakovanje. Jedino ću da preskočim trening. Uveče oko 20:00 krećem i ujutru sam u GR.

Isto tako i kada se vraćamo, ceo dan smo na nogama, a tek uveče krenemo iz Grčke. Svaki km mi je uživancija i nije mi problem da odvozam do kuće.

Tako bude svaki put kada idem i vraćam se sa mora.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

trojanac napisao:
bane valjevo napisao:

Brže ste putovali u povratku. Da li zbog granice ili si više žurio. Dobar prosek svakako.
Mislim da sam nesvesno više žurio. Naročito kroz Srbiju, jer sam od Ćuprije do Bubanj potoka držao 150-160 PO CAJGERU.

Kroz Grčku sam vozio mnogo čudno, i bez ikakve konstante, bukvalno od 100-150 bez ikakvog razloga.

Kroz Makedoniju oko 120 konstantno. Autoput, traka ka Srbiji je očajna i daleko lošija od one koja ide ka Grčkoj. Policiju sam video čak tri puta u povratku, jednom odmah posle granice nekih 25 kilometara, onda u tunelu gde su zaustavljali, i na jednoj od naplatnih rampi gde su takođe zasutavljali.

Pauze su bile sledeće:

*Shell pumpa preko puta aerodroma na Lefkadi, sipano gorivo, pauza tipa do 4 minuta.

*Premium odmorište, Eko pumpa, autoput u Grčkoj, kupljena kafa, pauza za toalet, do 10 minuta.

*Mak petrol, sipano gorivo 3 minuta

*Mak benzin, sipano gorivo, potrošeni denari-ostalo mi 300, pauza do 10 minuta

Granice:

*Evzoni negde oko 00h:
Grk pitao gde smo bili, zašto 11 dana, potvrdio da je Lefkada prelepa. 3 minuta.
Makedonac uzeo pasoše, vratio. Rekao:"Ajde vozi". 2 minuta.

Gevgelija oko 03h:
Makedonac pitao odakle smo. Srbija. Nije ni uzeo pasoše. 20 sekundi.
Srbin uzeo pasoše. Reč nije progovorio. 1 minut.

Kao socijalni eksperiment smo na svim granicama i u dolasku i u odlasku davali od dokumenata SAMO I ISKLJUČIVO PASOŠE. Niko nije tražio ništa od dodatnih dokumenata.
Superb III napisao:
bane valjevo napisao:

Meni nije jasna jedna stvar.Krenuo si u 8 pm prema Bg? Sta si taj dan radio? Bio na plazi? Platio sobu pa se odmorao? Meni je logicno da se covek naspava ,doruckuje pa da ujutro udje u auto odmoran krene na put. Jednom sam tako i ja krenuo u 8 pm a ceo dan proveo na plazi u hlad-i ne znam kako sam dovozao do doma i kolike krize sam imao i morao da pravim duge pauze od umor i neodpspavanost.Plaza zna da iscrpi. Pitam te jer ako si uradio kao i ja, losa je varijanta a ne verujem da si platio sobu i za taj dan a oni koji davaju sobe nisu bas toliko dobri da te ostave recimo do 7pm da budes u sobu da dremnes malo da se istusiras i sl. Meni je vise interesantno kako si odabrao 8pm vreme za polazak nego vreme koje ti je bilo potrebno da stignes.
Da. Krenuo sam u 20h uveče, odmah posle večere.

Ustali smo oko 11h. Devojka otišla na plažu oko 12h, vratila se u 17h. Spakovali se, ja završio neki posao, i krenuli u tavernu na večeru.

Taj dan sam odmarao u sobi u kojoj sam bio prethodnih 10 dana. Odnosno pokušao sam da spavam, odremao nekih 20ak minuta, i vratio se mail-ovima.

Za ostatak posta se slažem, manje ili više.

Što se kriza tiče. U dolasku na Lefkadu sam vozio od Špediterskog terminala odmah posle granice do Lefkade. Krize su bile oko 04:30h i oko 06h. Jednostavno tada nije bilo druge manifestacije sem da mi se spavalo. Prvu sam prekinuo time što sam stao na Shell pumpu na Janjini, i kupio kafu. Druga se sama odgnala jer sam sišao sa Autoputa na Magistralu, pa mi je odjednom sve bilo zanimljivo.

U dolasku sam krizirao samo u jednom momentu negde oko Paraćina. Nije mi se spavalo, ništa, samo sam primetio da su mi refleksi usporeniji. Otvorio nego ludilo energetsko piće što sam kupio u Makedoniji (Red Rain???), prepuno šećera, i back to the normal.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori