Nesto svi pitamo, a malo savetamilosg napisao:Drugari, kakav je ovaj bajs: http://www.totalbike.rs/bicikla/trekkin ... y-20md-man
Ne razumem se uopšte, a razmišljam da uzmem nešto u ovoj cenovnoj kategoriji.
Treba mi za rekreativnu vožnju, a vozim gde stignem: asfalt/nasip/ada i tako to.

Ja uzeh na kraju bajs za 160 evra, nemacki gf pro, slikacu ga poslepodne. Uzivo izgleda odlicno, ima deore xt i lx menjace, koji spadaju u neku gornju grupu za rekreativce, prilicno lagan ram, dobre gume, torbica sa rezervnom gumom, blatobrani, km sat...bas da vidim da li ima razlike...
Pre toga sam iskesirao skoro 500 evra za avalanche i opremu, ode za godinu i po kod lopova, bio obezbedjen, vezan, u zakljucanoj stambenoj zgradi.
Pre Polara sam ima neki krs bajs vredan 12 hiljada. Isto sam se vozio na vrh avale iz centra. skrckao sam pogon, polomio pedale (plastika sve), zamenio, super se vozao dok ga nisu ukrali sa 4. sprata vezanog. Otisao samo na rucak, sat vremena. Nisam znao ime nijedne komponente, ako su uopste imale ime.
Elem, poenta price, ako ti se stvarno vozi navozaces se sa bilo kojim bajsom. Ja ne bih davao ovoliki novac za bajs, ako hoces da ga koristis opusteno, za ono sto je namenjen. Da odes i ostavis ga bilo gde a da ne razmisljas da li ce ga neka mrcina odneti. Nadji nesto polovno.
Ne zameram ljudima koji uzivaju u sklapanju bajsa i poznaju sve komponente, meni super hobi. Ali za vecinu nas to nece biti od velikog znacaja niti cemo iskoristiti potencijla bilo koje od njih.