Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od HKS »

starac vujadin napisao:
Koliko mi je poznato, samo R8 V10 (ne razumem poentu tog auta sa slabijim motorom) je brži od RS6
Poenta je da je R8 s V8 motorom bolji auto od V10. Bolje se vozi, bolje leži, bolji zvuk, manji gubitak vrednosti, manuelni menjač kao opcija, bolje radi dsg menjač. Bilo je puno upoređivanja tog tipa "koji R8 kupiti - V8, V10, kupe, kabrio, GT..." i V8 se redovno prpeoručuje.

Ne bih baš verovao u to. Kao da kažeš A8 4.2 je bolji od S8 (kao sportista)...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa i kao sportista je bolji...bolji raspored težine, skoro 150 kila manje od V10, bolje ponašanje na putu u odnosu V10.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Gde si to citao?
Meni je to bas cudno, zato sto sam prvi tvrdio da je totalni promasaj gurati 4.2 V8 motor u R8 zato sto mu performanse jednostavno ne prate pojavu, estetiku i klasu kojoj pretenduje. Tek sa verzijom V10 R8 dobija performanse koje opravdavaju klasu kojoj tezi i pojavu koju ima.

Nisam nikada ulazio u detaljna poredjenja niti citao takve tekstove, zato su mi i cudni ovi podatci koje iznosis.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Nisam iznosio podatke, već utiske.

Sada ću nešto malo podataka... :)

Razlike u perfomansama nisu toliko drastične s obzirom na 100ks jači motor...do 5 desetinki do 100km/h, 10-15km/h maksimalna brzina, oko 1,5-2 sekundi je V10 brži na Hokenhajmu...V8 ima zbog težine bolji zaustavnu put. U realnom životu skoro nikakva razlika. Perfomanse V8 su potpuno u skladu s njegovim imidžom i pojavom i njegovim rivalom koga su tada penalili Porscheom 911. Nema nijednog testa gde se verziji V8 zamera nedotatak snage i perfomansi....šta bi se uopšte zamerilo autu koji ide preko 300km/h, ide do stotke malo preko 4sec, do 160 za 9 sekundi...To je bio napad tada na Porsche 911 Carrreru od koej je imao bolje perfomanse.

Ima gomila testova R8 na netu i na papiru ima sada ima i dosta testova tipa "audi r8 byuing guide" ili na nemačkom "audi r8 kaufberatung" gde su iskustva iz eksploatacije.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

U realnom životu ima razlike, kad te V10 oduva sa 100-200kmh npr.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

To je nesto drugo, tvoj licni utisak i zakljucak.
Mislio sam da si negde procitao i nasao validne podatke po kojima se V8 verzija stavlja ispred V10 verzije kao bolja opcija zbog razloga koje si naveo.

Npr ja se ne slazem sa tobom i smatram da je R8 tek sa V10 verzijom dobio karakter i brutalnost koja mu prilici u sklasu klase i imidza.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Poenta je valjda da su suve cifre dovoljno malo razlicite da osecaj auta u voznji moze da prevagne u korist slabijeg i sporijeg...
Ne mora uvek nesto brzi auto da bude i bolji...
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

goblin napisao:Mislio sam da si negde procitao i nasao validne podatke po kojima se V8 verzija stavlja ispred V10 verzije kao bolja opcija zbog razloga koje si naveo.
Evo ovde (saslušaj šta će sve reći a glavno izgovara 4-5 rečenice dalje ... čućeš i sam):
https://youtu.be/3IPLdDetAJU?t=4m
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

HKS napisao:U realnom životu ima razlike, kad te V10 oduva sa 100-200kmh npr.
Niti ga oduva, niti u realnom životu možeš to negde da iskusiš sem na čistom autobanu sa pravcem od nekoliko kilometara ili na stazi, a to se dešava koliko često u životu?
To je nesto drugo, tvoj licni utisak i zakljucak.
Mislio sam da si negde procitao i nasao validne podatke po kojima se V8 verzija stavlja ispred V10 verzije kao bolja opcija zbog razloga koje si naveo.
Ne znam odakle si izvukao zaključak da je to moj lični zaključak i utisak. To je utisak mnogih stručnjaka nakon skoro 10 godina proizvodnje. Ti reče da nisi pročitao nijedan test i upoređivanje ova dva automobila, nego da svoje mišljenje baziraš na svom utisku. Nisam ti navodio izvore, niti imam nameru, nego sam te uputio kako možeš da ih nađeš ako želiš. Ja nemam nameru da menjam tvoije mišljenje, a i kada bih hteo nešto nisam siguran da ćeš promeniti mišljenje ako ti nakačim ovde 5 linkova...Niti tvrdim da je V10 loš, niti da je sporiji. Razlika je u nijansama.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

dragan napisao:Poenta je valjda da su suve cifre dovoljno malo razlicite da osecaj auta u voznji moze da prevagne u korist slabijeg i sporijeg...
Ne mora uvek nesto brzi auto da bude i bolji...
Ja nekako ocekujem da bar na auto forumima sirove performanse na pravcu ne budu reper za ocenu automobila. Doduse, kada god krenem u ovom smeru sa pricom zavrsi se konstatacijom kako "izgovore" treba sacuvati za baju koji ce te oduvati sa karavanom, pikapom ili kamionom na semaforu ili auto putu.

Rs6 mi je impresivna masina, zvuci odlicno, ali to sto je u pitanju karavan bih uzeo kao hendikep samo na krugu. Kakve veze ima sto je karavan ako govorimo o drag trci? Ovako su potpuno ravnopravni, rs6 je snazniji, ali tezi i jedini zakljucak jeste da ima bolji lc.

Krivina desno na kraju ovog pravca i prica o ravnopravnosti se zavrsava.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Dobro, ja sam mislio na pricu oko V8 i V10, ne na RS6, i delom se slažrm sa tobom. RS6 je stvarno impresivan, nema šta, i nema prepreke za drag da uz dovoljno ks i dobar pogon bude jako brz.
Čak i sto se tiče staze, i tu su ti top karavani, iako koncepcijski nepogodni, jako brzi, ali ipak fizika radi svoje i auto sa nižim težistem ćeš u principu voziti brže i lepše...
U svakom slučaju, dobro je što postoje i tako brzi lubeničari, pa ko šta voli nek izvoli...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da li zaista ljudima, kojima je X5 do jaja, jer lepo lezi u krivini, pokusavate da objasnite osecaj u voznji? :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Problem sa gtr-om jeste sto je stekao slavu raznoseci skuplju konkurenciju na drag trkama. Auto magazini su postavili takve standarde i sada se ocekuje od gtr da raznese svaki kamion od 1500ks.

Tako je jer nas 98% ne moze da iskoristi potencijal ovog automobila i u rs6 ce biti brze i na krivudavom putu.

Kao kad pogledas snimke sa Ringa i vidis gomilu situacija gde rs, r i gti masine prohuje kraj super automobila.

Da li su najbolje prosli oni koji ga kupuju za pozeraj ne znam, jer mi se cini da nije ni u toj sferi toliko efektan iako je uzivo ogroman i impresivan automobil. Neki dan sam prosao na semaforu kraj belog sa beckim tablama, cuje se na leru izuzetno pretece :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Tačnije, GTR je napravljen da napravi pomak od imidža Skyline - dragovi, tuning, need for speed fazon. Hteli su, i uspeli su, da naprave kompletan auto koji je trebalo (i uspeli su i u tome) da ima daleko ozbiljniji imidž i zato je njihov cilj bio dobro vreme na Nurburgringu, a ne drag potezanja. Takođe, auto uopšte nije bio od početka tuning ikona kao Skyline, čak je bio dosta komplikovan za pojačavanje, a fabrika nije bila rada da tunerima da podršku (između ostalog i zbog menjača), pa je prošla neka godina dok nije krenuo masovniji tuning GTR.

GTR je dinamičko čudo...neverovatno je da tako veliki i težak auto leži tako dobro i tu su postavili domaći zadatak mnogima. Porsche se napeo iz sve snage i iscedio sve najbolje iz sebe da bi ga sa 911 dostigao. Naterao je i druge da se potrude oko svojih kola na Nurburgringu i da gsa dostignu i prestignu. Naravno, da nije bez mana i nije božansko čudo kako ga njegovi fanbojevi promovišu...pre svega nije tako jeftin kako vole da ga predstave kada se sve uzme u obzir, ali je auto za maksimalni respekt. Nem on baš puno mana. Potpuno razumem one koji ga mnogo vole, a razumem i one koje nervira...nije auto koji ostavlja ljude ravnodušnim.

Uopšte nemam dilemu da serijski GTR dobija serijski RS6 i na terenu gde je RS6 najjači.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nemam sliku, ali sad se kod Zmaja pokvario 458 kabrio.

Nije mi jasno tacno sta se desilo, sudar nije nikako, ali buvkalno kao da je negde nesto puklo i iscurila rashladna (mozda i nije rashladna). Nadam se da nije pregrejan, vidim da su odmah stali.

Parking servis koji je dosao da ga pokupi umalo nije napravio lancani jer je ostavio kamion do pola u desnoj traci auto puta i zatvorio iskljucenje na zmaj :kuku:

Posle 599 na Bulevaru, a F430 ispred Metropola. Nemci sa kojima sam bio se krstili :kezo:
Odgovori