Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Re: Grčka

Post od Superb III »

@ Otvorio nego ludilo energetsko piće što sam kupio u Makedoniji (Red Rain???), prepuno šećera, i back to the normal.
Nikad cuo za to al moguce :D :D Eto imao si sobu pa si odmorio. Dobro nisu ti naplatili sobu za taj dan. Obicno nisu tako dobri oni koji izdaju sobe.Ja sam imao male krize pri odlazka prema Lefkadi jer nisam se dobro odmorio,sve nesto da se zavrsi i cak i vece koje sam putovao bio na zubar,imao je samo taj slobodni termin. Ja sam putovao preko Bitola za prvi put i pozitivno je jer nema nikakav saobracaj uvece,vozis sam a i kada dodjes na granici MKD-GR nije bio nijedan auto samo ja. Ali zato kada predjes granice lavirint puteve i navigacija se vise puta "gubila". Ipak kada neki sledeci put idem za Lefkadi bolje preko Gevgelija da se ne zajebavam uvece sa lavirinte. :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nisam siguran da mu nisu naplatili. Mislim da rece da je krenuo ranije, nego sto je trebalo.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

@bane valjevo
sa lefkade si stigao za 10-10,5 sati a samo kroz makedoniju si putovao 3 sata?! i to sve sa getz-om :o
nešto se tu ne uklapa
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kad ste pomenuli policiju, mene je u povratku zaustavila makedonska odmah posle onog arheološkog lokaliteta Stobi. Klinci van sedišta, jedan od bustera čak bio pozadi na galeriji. No policajac (neki baš mlad i jako visok, sa brčićima) je samo pogledao dokumenta i uz smešak nam zaželio srećan put. Verovatno je video klince pozadi kako munjevito uskaču u sedišta. :D

TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

crni napisao:@bane valjevo
sa lefkade si stigao za 10-10,5 sati a samo kroz makedoniju si putovao 3 sata?! i to sve sa getz-om :o
nešto se tu ne uklapa
Tesko da je sa Getzom drzao 150-160.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Nije nemoguće za 10,5h da se stigne. Evo kako sam ja prošao. Vranje - Lefkada
Slika
Slika

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Superb III napisao:Nikad cuo za to al moguce :D :D Eto imao si sobu pa si odmorio. Dobro nisu ti naplatili sobu za taj dan. Obicno nisu tako dobri oni koji izdaju sobe.Ja sam imao male krize pri odlazka prema Lefkadi jer nisam se dobro odmorio,sve nesto da se zavrsi i cak i vece koje sam putovao bio na zubar,imao je samo taj slobodni termin. Ja sam putovao preko Bitola za prvi put i pozitivno je jer nema nikakav saobracaj uvece,vozis sam a i kada dodjes na granici MKD-GR nije bio nijedan auto samo ja. Ali zato kada predjes granice lavirint puteve i navigacija se vise puta "gubila". Ipak kada neki sledeci put idem za Lefkadi bolje preko Gevgelija da se ne zajebavam uvece sa lavirinte. :)
Piše sve lepo u postovima, zaista sam pokušao da budem jasan, i što manje komplikovan.

Iz apartmana sam izašao 11. dana, a imao sam plaćenih 12 noćenja, tako da je sve to naplaćeno. Ja sam zbog posla otišao ranije.

Na Ohridu sam bio pre 3 godine, kada sam tamo odseo 4 dana, i nakon toga sam išao 10 dana na Lefkadu, i tada sam putovao do Bitolja, pa na Medžetliju. Jednom rečju opisati taj put u 02h ujutru, lavirinte, šumu, mrak, jezivo...
nešto se tu ne uklapa
@Crni. Hvala što me nesvesno podsećaš zbog čega više skoro i ne pišem po forumu.

Opet, ako se pročita moj post piše da sam krenuo u tačno 20h po grčkom i stigao u 06:27h po srpskom vremenu.

Prelaskom granice između Grčke i Makedonije putnik prelazi i vremensku zonu te dobija još jedan dodatni sat.

Prevedeno: Krenuo sam u stvari u 19h po srpskom i stigao u 06:27h po srpskom vremenu. Nadam se da ti je jasnije.

Takođe, nema potrebe za nagađanjima, putovao sam tačno 11h i 27 minuta, Lefkas - Mirijevo. Ako ima još nešto da ti se ne uklapa, slobodno pitaj, rado ću ti objasniti.
Ogi napisao:
nešto se tu ne uklapa
Tesko da je sa Getzom drzao 150-160.
Mislim, znam da verovatno nećeš odgovoriti, ali zbog čega je teško?

Bio sam umoran, i jedini razlog zbog kojeg nisam konstantno cepao već sam varirao između 150-160 jeste buka, i činjenica da izuzetno prija kada skinem nogu sa gasa, jer u suprotnom sam zaglušen.

Druga stvar, napisao sam velikim slovima PO CAJGERU, kao i tačan period takve vožnje. Odstupanje kod mene na autu je do 10 km/h, na pomenutim brzinama.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

I kod mene je odstupanje oko 7-8kmh na preko sto. Mislio sam da si isao drugim autom. Sve ok, dobar neki Getz. :thumbup:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

bogami, gec raketa neka :kezo:
da, za 11 i po sati je moguće stići, ali 'ebao si gecu kevu....verovatno je sad na otpadu :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:back2topic:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
miroslavm
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2014, 23:18

Post od miroslavm »

Putovanje danju ili nocu je stvar individualnog bioritma kako ko voli i moze. Ja recimo nikad nocu ne idem jer a) lose vidim, b) nocu ne rade servisi, vulkanizeri, apoteke i lekari i c) ja sam kao beba, moram da spavam u tim nekim sitnim satima. Ono sto ljudi krenu nocu pa posle par sati stanu da dremnu pa posle opet verujem da stvara fizioloski umor, naravno govorim iz svog ugla. Otpada i ono da se izbegnu vrucine jer tu je klima. Obicno pred put normalno funkcionisem i krecem kad ustanem, bilo to 7 ili 11 kad popijem kafu i oslusnem prognozu. Od tog trenutka sam na odmoru. Jedino pogresno je sto mojima tada kazem sorajte i k......te sada, stajem samo na pumpi i tako i radim, sve do Atine. Medjutim, svezina i mirna noc iza mene me drzi.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja 20 godina radim u smeni tako da mi noć ista kao i dan. Vozio celu noć stigli ujutru u smeštaj i pravac plaža. Tek uveče sam legao da spavam.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam radio u tri smene, negde do 2008. Mogao sam da spavam kad god i gde god, samo da se vreme pametno iskoristi :kezo:
To znaci i da sam funkcionalan bio i u sred noci, po potrebi. To sam posle koristio kada sam po potrebi nocu davao podrsku. Ipak, izbegavao sam da se bavim necim pametnim, osim poslom, kad mu vreme nije, a i dan danas smatram. Ipak, nisam protivnik cisto nocne voznje, bez obzira sto je ne praktikujem.

I sada, da me probudite u sred noci, u roku od minuta sam funkcionalan (ujutro mi je malo teze ustati), sve cu odraditi kako treba, a onda zaspati kao da me niko budio nije. Cak su me klijenti pitali da li ikada spavam, a ja uvek prilicno naspavan.

Sa druge strane, nisam srecan zbog toga (rad u tri smene, ipak sigurno ostavlja nekog traga, iako sam bio dosta mladji), ali bar neku korist da izvucem. Kada jednom dodju deca, istreniran sam - poluautomatski svasta mogu da odradim :mrgreen:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Za decu ti ne treba priprema, priroda odradi svoje.

TT
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ok dok su mali pa im sedište oboriš. Ali šta radiš kad dođe buster? De će jadan da spava, sedeći, 6-8-10 sati?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori