Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Telac
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Nije me bilo jedno vreme i vidim opet se spominje mleko, pa ajde da dopunim.
Izlazna cena mleka iz mlekara je u rasponu 50-60 dinara. Evo uprošćeno kalkulacija izgleda ovako.
Cena mleka u otkupu oko 30 dinara.
Transport i otkup sirovog mleka oko 3 dinara
Ambalaža oko 7 dinara
Radna snaga, amortizacija opreme, režijski troškovi, ostali troškovi u proizvodnji (analize, HACCP, ...) 15 dinara.
Dostava proizvoda, hladnjače, depoziti i provizije trgovini 5 dinara.
Ukupno 60 dinara i na to 10% PDV to je 66 dinara i otprilike to je izlazna cena litre mleka.
Na to ide marža trgovine i to daje krajnju cenu.
Zarada mlekare ide iz pavlake.
1000 l mleka sa 3,8% mlečne masti (prosek u Srbiji) = 950 l paster mleka sa 2,8% mm + 50 l pavlake.
A što se tiče proseka plate u Srbiji od kada ja obračunavam plate u firmi (13 godina) uvek su decembarske plate bile veće za 15 % od novembarskih, a januarske za 25 % manje od decembarskih, da bi februarske porasle i skoro dostigle nivo novembarskih, a onda u martu skor dostignu ili čak i za malo prestignu novembarske.
Bruto plate
novembar - 60.000
decembar - 70.000
januar - 52.000
i sad bi bilo logično u februaru opet oko 58.000, a onda u martu 61.000.
Izlazna cena mleka iz mlekara je u rasponu 50-60 dinara. Evo uprošćeno kalkulacija izgleda ovako.
Cena mleka u otkupu oko 30 dinara.
Transport i otkup sirovog mleka oko 3 dinara
Ambalaža oko 7 dinara
Radna snaga, amortizacija opreme, režijski troškovi, ostali troškovi u proizvodnji (analize, HACCP, ...) 15 dinara.
Dostava proizvoda, hladnjače, depoziti i provizije trgovini 5 dinara.
Ukupno 60 dinara i na to 10% PDV to je 66 dinara i otprilike to je izlazna cena litre mleka.
Na to ide marža trgovine i to daje krajnju cenu.
Zarada mlekare ide iz pavlake.
1000 l mleka sa 3,8% mlečne masti (prosek u Srbiji) = 950 l paster mleka sa 2,8% mm + 50 l pavlake.
A što se tiče proseka plate u Srbiji od kada ja obračunavam plate u firmi (13 godina) uvek su decembarske plate bile veće za 15 % od novembarskih, a januarske za 25 % manje od decembarskih, da bi februarske porasle i skoro dostigle nivo novembarskih, a onda u martu skor dostignu ili čak i za malo prestignu novembarske.
Bruto plate
novembar - 60.000
decembar - 70.000
januar - 52.000
i sad bi bilo logično u februaru opet oko 58.000, a onda u martu 61.000.
50 lit pavlake? Koliko je to onih malih casica od 180ml? Oko 270...
Deluje da je na pavlaci glavna zarada.
HTC
Deluje da je na pavlaci glavna zarada.
HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Danas odem u opstinu NBGD da se ozenim. Ispred sale za vencanja nas saceka neki lik i krene da nam objasnjava kad ulazimo, gde, vodi kumove da urade zapisnik, sve redom. Udjemo u salu sa tim likom, kad unutra maticarka, jos jedan tip i matori ganci sa harmonikom. Ja zbunjen prizorom, al reko ok, zaostao od prosle svadbe, evakuisace se.
Prvi lik nas parkira gde sedimo itd, drugi vadi kameru i bez ikakvog pitanja krece da nas snima. Prvi vadi fotoaparat i krene da skljoca uz pitanje "da li smo za par profi fotki". Ja vec malo ozlojedjen ali necu da pravim frku. Prodje ceremonija, zavrsi maticar svoje, lik sa kamerom nudi kasetu sa snimkom (sto odbijamo) a fotograf (koji je tu ladno ceremonijal majstor i sluzbeno lice i sta vec) trazi lovu unapred za slike koje ce biti gotove za par sati, po "popularnoj" ceni, naravno. Ganci sa harmonikom krece da svira nesto i startuje me sa recima "mladozenja, obicaj je, obicaj je"...
Sad, covek ima izbor: da otera sve redom u tri lepe na celu sa maticarkom kojoj fotografi i harmonikasi vode program, ili da se seti u kojoj zemlji zivi, predje preko toga i ode da pojede nesto. Ja izabrao ovo drugo, sta cu...
Prvi lik nas parkira gde sedimo itd, drugi vadi kameru i bez ikakvog pitanja krece da nas snima. Prvi vadi fotoaparat i krene da skljoca uz pitanje "da li smo za par profi fotki". Ja vec malo ozlojedjen ali necu da pravim frku. Prodje ceremonija, zavrsi maticar svoje, lik sa kamerom nudi kasetu sa snimkom (sto odbijamo) a fotograf (koji je tu ladno ceremonijal majstor i sluzbeno lice i sta vec) trazi lovu unapred za slike koje ce biti gotove za par sati, po "popularnoj" ceni, naravno. Ganci sa harmonikom krece da svira nesto i startuje me sa recima "mladozenja, obicaj je, obicaj je"...
Sad, covek ima izbor: da otera sve redom u tri lepe na celu sa maticarkom kojoj fotografi i harmonikasi vode program, ili da se seti u kojoj zemlji zivi, predje preko toga i ode da pojede nesto. Ja izabrao ovo drugo, sta cu...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ista kombinacija u opštini Čukarica, verujem i u svakoj drugoj.
Nego, neka Vam je sa srećom!
Nego, neka Vam je sa srećom!

Rece covek nonsalantno, kao da je otisao u Maxi da kupi veknu hleba, mleko jogurt i pastetu u crevu...Rakhil napisao:Danas odem u opstinu NBGD da se ozenim.
Nek Vam je sa srecom!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Neka je sa srecom.
A ovo ostalo, pa sta reci, treba praviti filmove o ovoj drzavi...

A ovo ostalo, pa sta reci, treba praviti filmove o ovoj drzavi...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kolega, mi smo već u lošem filmu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Čestitke, sve najbolje!
U opštini Stari Grad je malo bolje, matičar(ka) vodi paradu, jedini ko se nakalemio je fotograf, ali ok, generalno je delovalo pristojno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Burazer se venčao u opštini Savski Venac pre godinu i po i nije bilo toga, niti bilo kakvih sličnih zajebancija. Inače znam da bi on izabrao ovo prvo. Ja se možda oženim jednom (zvanično), ali ću tako da iskuliram i zaobiđem sve te varijante da mi kojekakvi cirkusanti u dilu sa matičarem, gazdom restorana ili nekim drugim, deru kožu sa leđa.
Znam ja vrlo dobro da je to posao koji neko treba da radi i da živi od toga, ali bez najave i dogovora može samo da nadrlja.

Znam ja vrlo dobro da je to posao koji neko treba da radi i da živi od toga, ali bez najave i dogovora može samo da nadrlja.
Da ga žena nije popreko pogledala, došao bi juče i na okupljanje forumaša kod Arene.nenad.fil napisao:Rece covek nonsalantno, kao da je otisao u Maxi da kupi veknu hleba, mleko jogurt i pastetu u crevu...Rakhil napisao:Danas odem u opstinu NBGD da se ozenim.
Nek Vam je sa srecom!

Posetite www.garaza.rs !
Napravi žurku za porodicu i najuže prijatelje, i neka matičar dođe kod tu. Ne mora to neko skupo zezanje da bude, bar složiš situaciju po svom ukusu.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Ljudi cistite podrume, lagerujte gorivo, bice sranja 

Gde? Kad? Koji podrum?