sebekkg napisao:Kako izgleda ta varijanta sa distancerima?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Pa isto kao i ova prva samo izmedju nosača i zida staviš komad cevi dug koliko ti je duboka fasada , tako da se nosač preko cevi osloni i pritegne uz zid. Ili još bolje napraviš izvaris pravi distancer.
Ako je zid supalj blok onda je to najgora varijanta, traži beton
Pitanje za audiofile. Drugar planira u dogledno vreme da se preseli (dete na putu i slicni 'problemi') i hoce da se pocasti dobrim ozvucenjem. Budzet od soma ipo do dva soma evra, kaze da preko toga nema smisla da ide. Sta sve postoji, kakvi sistemi, na sta da obrati paznju, sta moze da se ukombinuje... Iz NS-a je pa bi mu do 00 bilo kad bi i u gradu nasao prodavnicu.
Da li je drugar upoznat sa činjenicom da je zvuk jedna vrlo subjektivna kategorija? Neko može malo da ga uputi, ali da ti neko drugi kupi audio sistem, a smatraš se audiofilom, mislim da nije moguće. Audiofil uživa i u odabiru zvuka, ne samo u slušanju.
Mojih $0.02: kada pređeš 1-2k€, zvuk mnogo više zavisi od sobe u kojoj se sluša nego od onoga što proizvodi taj zvuk. Ako može, neka gleda nešto polovno, čak i da plati za mogućnost da posluša u svom prostoru.
Ima u Strazilovskoj 4Audio, neka tamo pogleda sta imaju. Moze da uzme solidan komplet za 2k, samo mora prvo da odluci sta zeli; cist stereo, 2.0, 2.1 ili home theater... Kod njih sam pazario Monitor Audio i stvarno im je lepa ponuda, sto sa lagera, sto po porudzbini.
ikac2000 napisao:I kada stavljaju klimu na nosace, neka stave gumene podloge, gledam sada u GR tako rade i mnogo je pametno, da se vibracije maksimalno priguse.
Da znas sta ostane od ovih guma posle par godina na suncu, ne bi ih preporucivao. Ne znam koliko sam klima video na kojima su se te gume raspale. Nekad su dolazile u kompletu sa klimama, kao i cevi, izolacija, crevo, gumeni kabl kome se izolacija raspadne posle par godina pa se vide zice (o opasnosti od strujnog udara da ne govorim), ali vise ih ne vidjam.
Ja sam isekao unutrašnju gumu od bicikla u obliku 10 cm x 5 cm pravougaonika, presavio ga da se dobije 5 cm x 5 cm kvadrat, i 4 takva "kvadrata" podmetnuo između klime i nosača. Jeste znatno tanje od ovoga sa slike, ali je uklonilo metalni zvuk vibracija koje su se prenosile na nosač. To je bilo pre 15 godina i stoji i dalje.
Mene ubija buka od klime u spavacoj sobi. Em je spoljna jedinica jako bucna, em ni ovaj unutrasnji očin nije tih. Da li neko zna krstenog majstora u NS-u koji bi to mogao da pogleda? Nije matora klima, ima jedno 3 godine od ugradnje, ali je od pocetka takva. Cak se nosim mislju da tu klimu prebacim negde drugde, a za spavacu da kupim neku tišu...