Pajina obnova voznog parka

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Pajina obnova voznog parka

Post od methane.master »

:djavo:

"Nema vremena za bilo što...nema vremena 45:38... " - Mladen Delić, Split, 21.12.1983

:kezo:
Širim haos!
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Napisah, kad se izuzme kredit...
U Srbiji kad je moranje kredit onda samo Fiat, tu nema price.

Ja sam napisao u vezi sa krajnjom cenom auta da je 500l skup i da po meni taj auto ne vredi 16000e. Mogli su da daju i cenu od 17000e, uz beskamatni kredit... Dzabe kad je mnogo para...

Ako je Oktavia Ambition 16300 za kes, onda je ovaj Fiat precenjen za bar 1500 - 2000e.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Steta sto ne napakuju neki 1,6 benz, za 11500evra, to bi bila kupovina...

Realno dizlo,bi trbao da staje 2000 evra vise od benzinca, sve ostalo je povise....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jeste kraj, osim ako ne iskrsne neki problem sa kreditom, a ne bi trebalo.

Bax dizel i jeste skuplji 2000€ od benzinca, al 1.3 mjet od 85 ks. Ovaj jači je još 1000€.

@ Nixa
Sve je to relativno i zavisi iz koje perspektive se gleda. Oktavija jeste odličan auto i ima dobru cenu i kome treba takav auto sigurno neće pogrešiti. Meni je prevelik. Rapid je po meni precenjen. Morao bi da bude značajnije jeftiniji od Oktavije i ne vidim ga kao konkurenta 500L. Kia opet ma kakva bila ipak nema motore na nivou VW ili Fiat dizela.

Polovnjake, ma koliko da su mladi, da ne poredimo sa novim vozilom.

500L je specifičan auto koji u Srbiji ima dve ogromne mane. Prva je što je prokaženi Fiat, a druga je da se sklapa kod nas.
S druge strane on pripada specifičnoj vsti vozila koja kod nas nije popularna jer je skupa. Realni konkurenti Meriva, C3 Piccaso, B-Max sa sličnom opremom i motorizacijom nisu jeftiniji. Jedini koji se probio kod nas, a da je uslovno sličan, je SX4 i to pre svega cenom.

Meni se koncept 500L sviđa. Jako mi odgovara što se uspravno sedi jer imam neku frljoku u vratu, modularnost prostora je takva da osim troseda sve može da stane unutra, nije predugačak, dizajn je meni prijemčiv, sviđa mi se i to što je drugačiji od većine... Kredit takav kakav je samo još jedan veliki plus koji mi je omogućio da uzmem motor koji želim i da ne pravim kompromise na tom terenu.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Nije SX4 bio nista mnogo jeftiniji kad je bio na pocetku karijere.
Razmisljam da li da cestitam na konacnom izboru, ipak 2 meseca nisu malo. :kezo:
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pajo napravio si odlican izbor. 1.6 multijet je savrsen motor za 500L posto eliminise tromost koju ima 1.3 multijet. Takodje, cena preko kredita je i vise nego odlicna.

Cekamo novu temu u Garazi, pa da cestitamo kako treba. :doubleup:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

paja napisao:105 ks i 6 brzina.

@ Nixa

Što? Nađi drugi auto sa ovoliko prostora i takvim motorom pa i opremom za manje para. U suštini 500L je prostorom i ovim motorom takmac C segmentu pa ko koji oblik karoserije voli.
S druge strane on je oko 2500€ skuplji od slično opremljenog SX4 benzinca na zalasku karijere koji prostorom ne može da mu parira.
Pajo,pazi da te ne cuje Misa...Koji auto je bolji od SX4?Takav jos nema...Zato molim te ublayi ton kada govoris o SUZANAMA :rofl: :kezo: :pivo: :pijemo:
p.s.Jedva cekam utiske jer se i meni taj 1.6 mjet jako dojmi :doubleup:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Super izbor, pravi porodicno-putni auto :-) Neka je sa srecom :pivo:

Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Pajina obnova voznog parka

Post od Floyd »

nixa napisao:Ako je Oktavia Ambition 16300 za kes, onda je ovaj Fiat precenjen za bar 1500 - 2000e.
Ne bih ja bas poredio jedan pre svega zanimljiv i nesvakidasnji MPV auto sa najdosdnijim i najbezlicnijim modelom C segmenta koji je najpozeljniji kao flotna mazga.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Oktavia je odličan auto i sigurno vrlo poželjna os strane većine kupaca. Da sam više na drumu nego u gradu i ja bi je želeo. Drugi problem je kako je uporediti sa 500L. Ako bi bila adekvatno opremljena kao 500L koštala bi bar još 1000€ više.

500L ima jako dobru opremu. Čak je recimo i tempomat u osnovnom paketu. Jedino što mu fali je naslon za ruku vozača koji ne može da se doplati u nacionale verziji. Postoji još jedna glupost kad je oprema u pitanju. Izvozi modeli imaju oplatu prednjih seišta od plastike na kojoj se u gornjem delu nalazi stočić za putnike pozadi, a u donjem mrežica za skladištenje koječega. Razumeo bih da svega toga nema u nacionale, međutim same oplate koja čini 4/5 sistema ima, a fali plastična ploča koja glumi stočić i fali mrežica. Potpuno besmisleno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da li dobijaš i ovo u paketu?

http://www.youtube.com/watch?v=rq0kyuUtdxU
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Eh, da.
Pajo, skupljaj fiskale i igraj, pa ako ne dobijes, onda u kredit :D

Slika

(Totalni kraljevi. Napravili su nagradnu gru u kojoj je glavna nagrada automobil do 1,4L, koji ce biti nabavljen na tenderu od najpovoljnijeg ponudjaca. A onda na sliku stave 500L :glavomuzid: )
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nemam pojma. Dobija se ABS, ASR, MSR, EBD i ESP. Ne znam šta je MSR.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kakava je specifikacija za taj 1.6 mjet ?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zaključana tema