Formula 1 - Sezona 2013
Re: Formula 1 - Sezona 2013
Jeste. Bila nekad i Tojota sa sedištem u Nemačkoj. Ali to su timovi bez šanse u borbi za visoke pozicije.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Pa i Ferrari je!MAD MAX napisao:Ali to su timovi bez šanse u borbi za visoke pozicije.

(JOKE)

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ne zna se ko je od kog uspešniji.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Alonso best paid driver in motor sport
Fernando Alonso has emerged as clearly the highest earning driver in the entire world of motor racing.
The authoritative business magazine Forbes said the Ferrari driver earns $30 million per year, of which $2 million is made up of personal endorsements.
In second place is another F1 driver, Mercedes' Lewis Hamilton, who reportedly makes $27.5 million per year, followed by Nascar driver Dale Earnhardt jr, with $26m.
Another American, Jimmie Johnson, is next best with his $24 million, trailed by MotoGP veteran Valentino Rossi ($22m), and yet another Nascar star Tony Stewart ($18.5m).
According to Forbes, F1's reigning triple world champion and 2013 title leader Sebastian Vettel makes $18 million per year, slightly less than Nascar's Jeff Gordon.
And female driver Danica Patrick is not far behind Vettel with her $15 million, which is more than the $14m reportedly earned by McLaren's Jenson Button.
Fernando Alonso has emerged as clearly the highest earning driver in the entire world of motor racing.
The authoritative business magazine Forbes said the Ferrari driver earns $30 million per year, of which $2 million is made up of personal endorsements.
In second place is another F1 driver, Mercedes' Lewis Hamilton, who reportedly makes $27.5 million per year, followed by Nascar driver Dale Earnhardt jr, with $26m.
Another American, Jimmie Johnson, is next best with his $24 million, trailed by MotoGP veteran Valentino Rossi ($22m), and yet another Nascar star Tony Stewart ($18.5m).
According to Forbes, F1's reigning triple world champion and 2013 title leader Sebastian Vettel makes $18 million per year, slightly less than Nascar's Jeff Gordon.
And female driver Danica Patrick is not far behind Vettel with her $15 million, which is more than the $14m reportedly earned by McLaren's Jenson Button.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

alonso je prosle godine bio visoko u top 10 sportista sa najvecim zaradama u svetu...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Izgleda da ce Kimi u Ferrari, kao potvrdio je njegov menadzer. Takodje se spekulise da ce Alonso u Lotus, i Hulkenberg kod Kimija u Ferrari. Daj Boze da bude ovako. 
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2

Pokusao sam juce da gledam trku, nasao prenos na italijanskom, smorio se posle 2min i odustao... Jako je tesko pratiti trku F1 bez komentatora koji vas aniimra pricama...
- Kuzmanovic
Slazem se. Ali generalno je trka bila dosadna. Bilo je mozda par zanimljivih situacija i to je to.
Ja bih ove naše na SK isključio da mogu.Laki021 napisao:Pokusao sam juce da gledam trku, nasao prenos na italijanskom, smorio se posle 2min i odustao... Jako je tesko pratiti trku F1 bez komentatora koji vas aniimra pricama...
Domenicali priznao za AMuS: Raikkonen se vraća u Ferrari
http://www.gp1.hr/domenicali-priznao-za ... u-ferrari/
Kimi Raikkonen vozit će za Ferrari iduće sezone, rekao je Stefano Domenicali za njemačke novine AMuS.
Iako Ferrari još uvijek negira da je potpisan ikakav ugovor, Kimijev menadžer danas je rekao da će uskoro objaviti jako dobre vijesti.
Spiegel.de i drugi izvori navode da će Shell pokriti Kimijev ugovor od 20 milijuna eura te tako Ferrari više neće ovisiti o Santanderu. To je povuklo špekulacije u kojima nekoliko medija sumnja da bi Alonso mogao napustiti Ferrari.
Lotusov šef, Eric Boullier, izjavio je da bi rado primio Alonsa u svoju momčad, ali samo ako ga može platiti.
Podsjetimo da je Shell uvijek stajao iza Raikkonena za vrijeme dok je vozio u Ferrariju, a pri njegovom odlasku iz Formule 1 napravili su mu video zahvale.
Eddie Jordan tvrdi da je Alonso taj koji je odgovoran za dovođenje Raikkonena u momčad jer je Luca di Montezemolo htio dokazati da on ima glavnu riječ u Ferrariju.
Iako se službena potvrda očekivala danas, izgledno je da će se drugi vozač Ferrarija potvrditi u srijedu.
http://www.gp1.hr/domenicali-priznao-za ... u-ferrari/
Kimi Raikkonen vozit će za Ferrari iduće sezone, rekao je Stefano Domenicali za njemačke novine AMuS.
Iako Ferrari još uvijek negira da je potpisan ikakav ugovor, Kimijev menadžer danas je rekao da će uskoro objaviti jako dobre vijesti.
Spiegel.de i drugi izvori navode da će Shell pokriti Kimijev ugovor od 20 milijuna eura te tako Ferrari više neće ovisiti o Santanderu. To je povuklo špekulacije u kojima nekoliko medija sumnja da bi Alonso mogao napustiti Ferrari.
Lotusov šef, Eric Boullier, izjavio je da bi rado primio Alonsa u svoju momčad, ali samo ako ga može platiti.
Podsjetimo da je Shell uvijek stajao iza Raikkonena za vrijeme dok je vozio u Ferrariju, a pri njegovom odlasku iz Formule 1 napravili su mu video zahvale.
Eddie Jordan tvrdi da je Alonso taj koji je odgovoran za dovođenje Raikkonena u momčad jer je Luca di Montezemolo htio dokazati da on ima glavnu riječ u Ferrariju.
Iako se službena potvrda očekivala danas, izgledno je da će se drugi vozač Ferrarija potvrditi u srijedu.

Zbog cega?nidza napisao: Ja bih ove naše na SK isključio da mogu.
(osim sto je onaj jedan izvalio engleski zargonski izraz "na kraju dana", pa ga koristi i kad treba i kad ne treba)

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Kuzmanovic
To me najvise iritira kod njih. To "na kraju dana", ili kada hoce nesto da kaze pa zapocinje recenicu pitanjem, npr. "Ko je najvise profitirao? Kimi Raikonen zato sto..." i slicna pitanja. U jednom trenutku sam hteo da napisem mail sportklubu i da iznapusavam komentatore.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To na kraju dana me je juce smorilo, iritira jer bukvalno prevodi eng izraze i neuspesno ih forsira. A momci inace dosta i grese prilikom raznoraznih predvidjanja, cak se i medjusobno kontriraju za vreme trke, pogresno navode ko je u boksu, itd. Naravno, svakom se desi, ali ovde malo cesce. Ni tehnicki nesto preterano ne barataju znanjem (ili nece da pokazu da znaju), sta znam, po meni su dosta slabi. Sa Acom Babicem sam licno pricao ove godine, covek mi deluje dosta bolji od njih, ne kazem vrhunski, naravno. BBC je najbolji sto se prenosa tice od ovoga sto sam ja imao prilike da gledam na jezicima koje razumem, to je neko moje misljenje. Sad cu bas da gledam njihov video forum oko sat traje posle svake trke koju prenose.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ako se dobro secam, Veljko Petrovic je komentarisao pre 10-15 god. On je meni bio totalni lik. "Jean Alesi ima danas specijalan razlog da pobedi, jer je njegovoj majci rodjendan".
...i tada smo svi naucili da "ugljenicna vlakna mogu da se sabijaju i rastezu, ali ne mogu da se uvrcu".
...i tada smo svi naucili da "ugljenicna vlakna mogu da se sabijaju i rastezu, ali ne mogu da se uvrcu".