Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Biciklizam

Post od nikaragva »

Isao sam sam, nije niko hteo toliko da se vozika :)

Do Glozana sam cepao putem, onda sam tamo skrenuo kod autobuske stanice ka bentu, ima sad uradjen asfalt do benta. Na bentu je tucanik, do Begeca, onda ide opet asfalt, pa malo zemljani put zarastao u travu, i kroz Futog i dolinu lopova sve do one kasarne je asfalt. Doduse prilicno je los u Futogu, bas ima puno rupa.
Ima od ciglane, koja se nalazi izmedju B. Palanke i Celareva, skretanje na bent, odnosno tu pocinje taj koji ide do NS. Medjutim ima jedna deonica od Celareva do Glozana, gde je bio nekad tucanik, a sad ostao samo pozabijan u zemlju i to neki krupni komadi, pa je prilicno neprijatno tuda voziti, imam utisak da cu probiti gume i felne :) . Autom sam tuda isao kada su bile blokade poljoprivrednika, i cak i sa autom mi nije bilo svejedno.
Ukupno mi je trebalo za citavu voznju 4h37m po onom meracu na bicklu za trip, on meri samo dok se tocak okrece, doduse okretao se stalno, nisam pravio pauze, sem kada sam stigao. Mislim da mogu putem da dodjem za ~1h3-40m do NS, mada mnogo zavisi i od vetra, jer kad sam krenuo nazad, poceo je da duva i da se navlace oblaci i razbio me.
Takodje sam primetio da su lose napravljene bankine na biciklistickim stazama, kada se prelazi na put pa opet na stazu. Iako su one iskosene, opet je to ze mene prilican udar po tocku za urbanu stazu. Na svega par mesta ima lepo uradjeno bez bankine silazak i penjanje - doduse to je samo utisak sa ove deonice kuda sam isao :)

Bulja me razbija, kada pritisnem rukom to mesto, prilicno je bolno :) Nikako da se nakanem da uzmem sorc.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Za duze ture sorts ili biciklisticke je najbolje resenje. Prosle nedelje sam sreo bracni par iz Francuske koji se se uputili od Francuske pa preko Balkana, Ukrajine, Rusije, Kine, Juzne Koreje sve do Japana koja je ujedno i cilj njihovog putovanja. Nose od satora, vreca za spavanje do DSLR foto aparata i digicamere. Bas im zavidim na ovakvom putu. :sreckovic:
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Uh, kuda misle da prodju od ukrajine do kine? Meni je tamo prilicno nesiguran region :)
Mada mozda tako misle i za nas :)

Na putu BP-NS, a i po palanci.

Burazer mi kaze da je video na dunavu kod nas, neku tablu sa nekoliko biciklistickih staza, koje ce praviti u opstini. Moracu sutra da provozam do tamo i bacim pogled o cemu se radi.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kuzmanovic napisao:Mogli bi posle da ispisete malo detaljnije putanju kuda ste vozili, bas me zanima ovako nesto.
Slika

BAJKER napisao: Trojanac i ti si danas ubo jedno 70km?
Manje. Krenuli smo od Piramide, tu me čekao Bax. Po njegovom uređaju, 50km, 3 sata efektivne vožnje. Uglavnom, vreme je bilo odlično, nije bilo vruće. Namučili smo se u odlasku zbog frontalnog vetra, ali je u povratku to bilo olakšanje.
Sreli smo još 4 momka, na istoj turi. Imali smo i mali peh u povratku, na mom prednjem točku.

Slika

Srećom pa sam imao rezervnu, a Bax alat, tako da smo uspešno zamenili gumu i nastavili dalje.

EDIT: Evo još koja sličica

Slika Slika Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni je nekada redovna tura bila 40-50km. Do Ade, krug oko Ade i kuci (pivo i girice na Adi Safari i nesto slatko usput su sastavni deo ture :D )

Rekord mi je se'set i nesto km, odnosno odlazak na NBG/Zemun, kao dodatak prethodnoj turi.

Mislim da dve-tri godine nisam presao vise od 10-15km u jednom danu :ccc:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

"Biciklirаj Beogrаdom" u nedelju

Biciklističkа vožnjа „Biciklirаj Beogrаdom”, kojа zа cilj imа promociju biciklа kаo prevoznog sredstvа, održаće se u nedelju, 10. junа, od Trgа republike do Skejt pаrkа nа Novom Beogrаdu u dužini od 2,8 kilometаrа.

Nisam u prilici da idem, ali možda neko hoće da se provoza. ;)

Slika

Jedino što najavljuju neku kišu u nedelju. :x
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ako bude kisa valjda ce organizator na vreme da pomeri termin okupljanja, mada 2,8km je isuvise mala distanca cak i za rekreativce. Secam se tamo nekih 90-tih bila je vise puta organizovana biciklisticka tura do Avale gde sam redovno isao. :)
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma nije ovo jedina vožnja ove vrste, ima ih više. Malo mi je to bezveze, razne organizacije, sa istim ciljem, organizuju istu stvar, ali svako za sebe. Bolje da se udruže pa naprave jednom godišnje neki Bicikl Maraton, da svi izađu na biciklima. To bi bila prava stvar.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ako nista drugo mozemo mi forumasi da se organizujemo :kezo:
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa da,ali dok ti biciklisti dodju od kuce,do Trga Republike i anzad do kuce,eto ti jos 5 km minimum i to za one koji zive u centru,a malo van centra,minimum jos 10km...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

I to si u pravu. Ja dok stignem do Trga i vratim se ima da izvezem bar 25-30km.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

A ja ~250km :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

http://www.kupujemprodajem.com/Prodajem ... id=5770666

Sta kazete za ovaj bicikl, kako vam deluje?
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Odvratna geometrija rama.

Po visini vrata rekao bih da je veliki ram.

Ocekuj izgrebanu sticnu kada je izvuces.

Vidi se da nema veze sa biciklom. Prednja nabla nije zategnuta na leptir nego na maticu. Ljakse.

Definitivno je menjao nesto jer krajevi buzira na kocnicama nemaju adekvatan zavrsetak. Takodje, ne zna da podesi rucice kocnica...

Vlasnik ga bas nije cuvao. Sem izakane viljuske mogu se videti razliciti srafovi koji drze zadnji V brake. Srafovi za podesavanje rastojanja kocnice su zardjali...

Rucice kocnica i iglice na nablama (nable se ne vide) datumski ne odgovaraju rucicama menjaca i zadnjem menjacu.

Ako nemas novca, ubij mu jos cenu.
Ako imas, idi na trangefrange ciklonaut.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Kako si to sve skontao na osnovu slike? :)
Mislis na krajeve buzira kod rucica?
Kako mislis da je na sharaf, a ne na leptir zategnut tocak?

Nije za mene biciklo, nego prijatelj gleda, pa reko da vidim sta kazu forumasi.
Odgovori