Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Putevi u Srbiji

Post od MAD MAX »

Next
To ti i pračam. Ne možeš očekivati ni auto put kao u EU.
Ništa ovde nije kao u EU. Što bi bili putevi? Ako je mleko skuplje, meso, šećer, benzin.... a sve goreg kvaliteta???

Ako dođe jedna Alpina, Vinci, Strabag, i shvate da hleba nema i odu, a naša sirotinja uloži u koridore 150 mil evra, zbog kojih grcaju a banke pritežu i guše-
Poslednja izmena od MAD MAX u 13 Feb 2013, 23:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja ne poredim sa EU. Rekoh vec da mi ne treba savrsen put. Treba mi samo da ne razbijam trap na autu i da vidim kuda vozim.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

A gde je tako loš auto put?
Evo ja ti dam primera mnogo gorih auto puteva u EU.
Slovačka granica - Brno - Prag.
Ulazak u Austriju pred Bečom iz Mađarske
Po Francuskoj ima točkova da se otkine.....
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Evo ja da kažem, put do Stare Planine je horor!!!

Cela Mačva je blagi užas.

Valjevski putevi, u samom gradu se bukvalno RASPADAJU (ja ne preterujem kao što Ogi ume, čisto da se zna). RASPADAJU SE!!!

Pre par dana je Heinz na Jazz-u skoro odvalio točak u blizini Čačka...

Ja stvarno ne znam gde ti živiš pa kad možeš da kažeš da su putevi dobri. Putevi su blagi očaj.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

U Valjevskom i Mačvanskom kraju je najviše uloženo u puteve u zadnjih 12 godina. Tamo je bio raspad i pre Miloševića. Uveden je poseban Pilot program sa velikom podrškom od strane CEB i jakih krdita kroz Lot-ove.
Sami gradovi i njihovi lokalni putevi su tužna priča za sebe.
Ono što se nije dohvatalo 10 godina se ne može vratiti nikako....
Nigde nisam naveo da su putevi odlični, samo kažem manite se priče, krade se kamiona i avionima. U svim strukturama JP Putevi Srbije i kod izvođača, prisutan je MUP, sve je pretrešeno, UBPOK, je sve pretabanao, svako ko je reči bio vezam sedi iza rešetaka, i šta?
Sad sledi slomm sistema, pa ćete videti uskoro šta su rupe, pavitina pored puta, zavejani putevi popadali mostovi, odroni i klizišta isl. Ubrzo ćemo zaista biti na CNN i sl.

Videćete, ako se ne dobije dugo očekivani kredit za kako tako uređenje puteva od 400mil evra. Daju stotine miliona evra Srbija Gasu, RTS, EPS...... a puteva nema ni u naznaci

EDIT
Da završim. U prošloj godini bila su duplo manja sredstva na održavanju nego godinu ranije. U ovoj godini predviđeno je duplo manje sredstava nego prošle godine. Da ne pričamo koji se radovi uopšte neće raditi.... Toliko o situaciji koje nema u vestima i stanju na putevima...
Poslednja izmena od MAD MAX u 14 Feb 2013, 00:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Uloženo u šta??? Jedino što se za to vreme izgradilo jeste put Šabac-Valjevo, koji je možda i najbolji magistralni put u Srbiji... I TO JE SVE!!! Nema više... I jedan komadić onog jadnog i mučenog puta do Loznice...

Po Mačvi su rupe prestale da budu problem. Sada je najnovija stvar ta što se asfalt osipa i kruni i odlazi u kanale sa strane koji služe za odvodnjavanje kišnice. Znam da je u Belotiću asfaltni TRAG (to više nije put) koji vodi ka centru sela trenutno širok daj Bože 2 metra, ako i toliko...

Mogu oni da "ulažu" milione , kao što i rade, a nema nikakvih rezultata... Pa taj famozni Koridor 10 se gradi ko Skadar na Bojani. Moraćemo na kraju da žrtvujemo neku devicu da bi se Mrkonjić ili ko god već odobrovoljio da se to konačno jednom privede kraju... Izgleda da će nas buduće generacije opevati u ponovljenom Pokosovskom ciklusu narodnih pesama...
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

A Valjevo - Ćelije?
A Drinska magistrala počev od Šapca?
A kako tako uređenje onoga loma od oko 1000km, i ko zna što trenutno ne mogu da se setim?
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Valjevo-Ćelije... Hm, čekaj da razmislim...

Misliš na onih 500 metara pred ulazak u Lajkovac na kojem su u roku od 2 dana po završetku radova upali svi šahtovi.

Dobro, preterujem i ja, nisu baš svi, dosta njih su ostavili izdignute... Samo čekam jednu priliku da ostavim pola menjača na njemu...

Naši putari su smešni.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Ne mislim na delove koji su rađeni pre 4-5 godina, pored Iverka pa na dalje.
To kod Lazarevca ne zbam šta je. Može biti da je ostalo da se izvede deo habajućeg sloja pa vire šahtovi 4-5cm ??

Sve primedbe na puteve možete podneti nadležnom Ministarstvu saobraćaja i JP Putevi Srbije, a veća trenutna oštećenja, rupe, opasnost i MUP-u i nadležnom putarskom preduzeću, kao i nadležnom nadzoru JP Putevi Srbije na terenu, pismeno, maillom, telefonski. Na kraju to se od vas kao vozača i očekuje i Zakonski i ljudski.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

bane valjevo napisao:
Pre par dana je Heinz na Jazz-u skoro odvalio točak u blizini Čačka....
Dva točka na Fabiji tačnije. Ali sam sam kriv, moglo se izbeći.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Recite tačno, gde je oštetio kola kod Čačka?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Trbušani. Ulaz u selo ka Čačku, možda nekih 500m od pumpe koja je posle sa leve strane. Nije mi palo na pamet da se zamlaćujem sa uviđajem i policijom.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Eto, Trbušani su na bivšem R 226, koji više nije državni put po novoj kategorizaciji.
U prošloj godini nisu okrpljene ni udarne rupe, jer ga opština nije prihvatila a država ga ne održava više zakonski. Zimsko održavanje tih puteva plaća Ministarstvo za lokalnu samoupravu dok se ne iznađe nekakvo rešenje.
Obratite pažnju na takve puteve, od njih je i Bog digao ruke.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Heinz napisao:Kad bi samo znali u kakvoj su dubiozi svi putari.
Koliko hiljada milijardi, ili bolje koliko svakog dana poraste rupa..

Sa povecanjem putarine smanjice se saobracaj time pad prihoda i dubioza ce biti jos veca. (Ibarska je puna kamiona)

Takvu slicnu terapiju drzava je izvela nedavno sa povecanjem PDV sa rezultatom smanjenja prihoda i od PDV i od akciza, dubioza budzeta je logicno jos dublja.

"Kada si na dnu bunara, prestani da kopas dalje u dubinu, osvrni se oko sebe i pronadji drugaciji izlaz", tako nekako stara mudrost.
Odgovori