Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
Re: Golf VII 1.2 TSI 86
Zbog izgleda, kvaliteta, opreme... ?
Svega, sve je nivo iznad Seata.
Samo me pregazite kolima, bice mi lakse

Ok, samo kazem, nema problema, neces biti ni prvi ni poslednji koji ce napraviti gresku.
U svakom slucaju sve najbolje sa kolima koji god da uzmes.
U svakom slucaju sve najbolje sa kolima koji god da uzmes.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
A sto je Seat greska ?
Procitati temu od pocetka do kraja:
viewtopic.php?f=9&t=4282
Ko i dalje misli da Seat nije greska, neka ga kupi.
viewtopic.php?f=9&t=4282
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kako ne kapiras da se ne sidja svima reno? Pogotovu ne njegova unutrasnjost...
Brzine idu u H-a !!!

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Bas. Navalili ko smrt na babu.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Procitao sam temu od prve do zadnje strane. Cisto kao dodatni info, temu sam citao i ranije, kada je imala 10-tak strana.Laki021 napisao:Procitati temu od pocetka do kraja:
viewtopic.php?f=9&t=4282
U temi je gospodin kupio Megane-a, na osnovu svog predjasnjeg iskustva, i koliko sam mogao da zakljucim auto nije probao pre kupovine, sto meni znaci da je prilicno zadovoljan renoom generalno. Vidim i da se ljudi slazu sa njegovim izborom i da je dosta zainteresovanih, sto je takodje pohvala za Renault.
Medjutim, video sam slike enterijera, centralna konzola mi se ne svidja. Vidim i da je on nakon kupovine zeleo da ugradi neki aftermarket media sistem.
Osim toga, cak ni analogni instrumenti, nisu nista super specijalno. Moje misljenje, bez ikakve uvrede, ali cak i objektivno gledano, u ravni su sa Seat-om.
Auto je spolja bas lep. Ali mi je spolja lep i leon. Kvalitet materijala u Renou nije nikakva super cool plastika, po mom misljenju, vrlo slicno sa Seat-om kao i vecinom automobila u toj klasi. Licno iskustvo, probao sam auto.
Uporedio sam motore, video sam da renoo-vi imaju malo vise obrtnog momenta. To je prednost.
Medjutim, kroz ceo thread od 23 strane, nigde se ne vidi ogromna prednost, za klasu nego kod Seat-a. Bukvalno je razlika u ukusu.
Molim te, ako imas bilo kakvih konkretnih komentara:
1. Seat ima daleko losiji kvalitet materijala od renoa.
2. Reno je daleko pouzdaniji od Seat-a
3. TCE trosi manje od TSI i jednostavno je jeftinije kosta vlasnika generalno
Voleo bih da ih znam. Koristice svima. Opredelio se ja ili ne, bitno je znati da li se nesto komentarise na osnovu afiniteta prema necemu ili konkretnih razloga.
Seata sam probao, svidja mi se spolja, unutra osrednje, ali je unutra kvalitet zavrsne obrade sasvim ok. Auto lepo ide, ne cuje se glasno i ima dobru opremu i cenu. To su moji razlozi za trenutni izbor Seat-a.
Da bih odabrao Renoa, on mora da bude bolji od toga. Vec sam pisao da sam ga probao, i kakvo je iskustvo bilo sa plastikom i da izvines, prdenjem plastike po kabini. Mnogo mi je zao sto nisam snimio, svima bi bilo jasno o cemu pricam.
Daleko od toga da je Megane los izbor. Ali se bukvalno svodi na ukus, Leon VS Megane VS neki treci auto. Dakle ne dominira ni sa cim iznad klase.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Mene jedino kod Seata plasi to sto je ovlasceni servis na glasu kao uzasno los i uzasno skup.
Zašto bi to što je Megan napokon napravljen kako treba, obavezno značilo da je bolji od tog Seata ili nekog drugog auta?
Cuo sam da je oko 20 000, ista cena je bila i za Mazdu kada sam pitao. I za Golfa je bila ista..
E sad da li je uzasno los (Porche-Ada), pojma nemam. Ako mene pitas, danas slabo ko zna da popravi bilo sta. Imam ovde kolegu koji vozi Ibizu, imao je udes, udario ga je drugi auto sa strane i bas ga je grunuo. Pola auta su mu izmenjali u Porche-u, sve je sredjeno i radi bez problema. Ne kazem da je to dokaz za bilo sta, to vam je okvirno iskustvo, iz prve, sto se kaze.
Bio sam u jednom ovlascenom servisu za Renoa (necu reci gde i kod koga). Pricao sam o dizelu sa sefom servisa. Tema je bila DPF i njegova regeneracija dijagnostikom u servisu. Pre toga sam gledao detaljno po netu i svi kazu da, kada se regenerise DPF dijagnostikom, mora ulje da se menja, jer dolazi do mesanja nafte i ulja, pa ulje izgubi svoja svojstva. To se ne mora raditi samo u slucaju da se koristi neko ultra kvalitetno ulje zab sam koje. Na youtube-u ima i predavanje o tome (neki cilac, prenosi znanje mladjim mehanicarima).
Sef servisa mi je rekao da Renault to preporucuje, citiram "kobajagi", ali da oni to ne rade. Dovoljno receno kakav je ekspert i kako vodi racuna o tvojim kolima. Ako ulje mora da se menja, onda mora i to je amin.
Sto se tice drugih ikustava, nisam sreo osobu koja je imala dobra iskustva sa fordovim ovlascenim servisima.
Pa sad jbg....
E sad da li je uzasno los (Porche-Ada), pojma nemam. Ako mene pitas, danas slabo ko zna da popravi bilo sta. Imam ovde kolegu koji vozi Ibizu, imao je udes, udario ga je drugi auto sa strane i bas ga je grunuo. Pola auta su mu izmenjali u Porche-u, sve je sredjeno i radi bez problema. Ne kazem da je to dokaz za bilo sta, to vam je okvirno iskustvo, iz prve, sto se kaze.
Bio sam u jednom ovlascenom servisu za Renoa (necu reci gde i kod koga). Pricao sam o dizelu sa sefom servisa. Tema je bila DPF i njegova regeneracija dijagnostikom u servisu. Pre toga sam gledao detaljno po netu i svi kazu da, kada se regenerise DPF dijagnostikom, mora ulje da se menja, jer dolazi do mesanja nafte i ulja, pa ulje izgubi svoja svojstva. To se ne mora raditi samo u slucaju da se koristi neko ultra kvalitetno ulje zab sam koje. Na youtube-u ima i predavanje o tome (neki cilac, prenosi znanje mladjim mehanicarima).
Sef servisa mi je rekao da Renault to preporucuje, citiram "kobajagi", ali da oni to ne rade. Dovoljno receno kakav je ekspert i kako vodi racuna o tvojim kolima. Ako ulje mora da se menja, onda mora i to je amin.
Sto se tice drugih ikustava, nisam sreo osobu koja je imala dobra iskustva sa fordovim ovlascenim servisima.
Pa sad jbg....
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Oće Laki kupi Megana turbo umesto Macan-a turbo
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Malo te ja i bockam, a malo sam i ozbiljan.
Uglavnom, evo nekih prednsoti Megane-a:
1. Mnogo je noviji model, Leon je vec 5-6god na trzistu Megane je tek izasao, daleko duze ce biti aktuelan. Ovo ce znaciti i verovatno bolju prodajnu cenu jednog dana (ako se auto bude menjao u narednih 6 godina barem).
2. Ta razlika u godinama se po meni itekako vidi te Megane ima daleko atraktivniji dizajn.
3. Mislim da je i enterijer u Megane-u lespi, jeste malo nekrakteristican te zahteva malo navikavanja ali kada se covek navikne onda je bas fin, tako je to obicno sa Reno-ima. S druge strane Leon ima "default" enterijer, osim sto se odmah osecas prirodno vrlo je bezidejan i neoriginalan, tacno se vidi da je to osiromaseni Golf. Meni licno ceo Leon ostavlja utisak da je auto pravljen da se spuste troskovi Golfa i bude jeftiniji, dok je Megane pravljen od nule da bude takav kakav jeste.
4. Megane ima motor od 130ks naspram 110ks u Leonu, ovo je ozbiljnja razlika.
5. Uporediti sedista, sedista u Megane kao da su pobegla iz vise klase.
6. Ne znam sta tacno Leon nudi (nisi pominjao posebne povlastice), ali sa Megane dobijes besplatne servise, besplatan kasko prve god, beskamatni kredit od 10 000e.
Mozda sam malo i subjektivan, em sam dugo vozio Reno, em smo posle Darkove teme trenutno u fazi narucivanja Megane-a u NS (ne za nas ali u krugu porodice), gledali su i Leona i kazu da je Megane svemirski brod naspram njega, e sad ebem li ga ukusi su razliciti...
Uglavnom, evo nekih prednsoti Megane-a:
1. Mnogo je noviji model, Leon je vec 5-6god na trzistu Megane je tek izasao, daleko duze ce biti aktuelan. Ovo ce znaciti i verovatno bolju prodajnu cenu jednog dana (ako se auto bude menjao u narednih 6 godina barem).
2. Ta razlika u godinama se po meni itekako vidi te Megane ima daleko atraktivniji dizajn.
3. Mislim da je i enterijer u Megane-u lespi, jeste malo nekrakteristican te zahteva malo navikavanja ali kada se covek navikne onda je bas fin, tako je to obicno sa Reno-ima. S druge strane Leon ima "default" enterijer, osim sto se odmah osecas prirodno vrlo je bezidejan i neoriginalan, tacno se vidi da je to osiromaseni Golf. Meni licno ceo Leon ostavlja utisak da je auto pravljen da se spuste troskovi Golfa i bude jeftiniji, dok je Megane pravljen od nule da bude takav kakav jeste.
4. Megane ima motor od 130ks naspram 110ks u Leonu, ovo je ozbiljnja razlika.
5. Uporediti sedista, sedista u Megane kao da su pobegla iz vise klase.
6. Ne znam sta tacno Leon nudi (nisi pominjao posebne povlastice), ali sa Megane dobijes besplatne servise, besplatan kasko prve god, beskamatni kredit od 10 000e.
Mozda sam malo i subjektivan, em sam dugo vozio Reno, em smo posle Darkove teme trenutno u fazi narucivanja Megane-a u NS (ne za nas ali u krugu porodice), gledali su i Leona i kazu da je Megane svemirski brod naspram njega, e sad ebem li ga ukusi su razliciti...