EDIT by mod: Ne piši post za postom, već si opomenut zbog toga.
Tečnost sadrži nikotin, supstancu zbog koje si primarno navučen na pušenje a koja dokazano nije kancerogena. Sve ostalo smeće dobijaš u cigari kao prilog, ovde toga nema.dag81 napisao:A sta ima u tecnosti kad te ne vuce sa zapalis? Jer da nema nista ne bi trebala tecnost vec mozes i olovku da dzibris.
Realno sve su to go*na nezdrava.
Jedina prednost e cigareta mi je da mozes da vajpujes gde hoces i koliko hoces. Ali koliko nije dobar duvanski dim, mora da i para ima nuspojave neke koje ce se pokazati.
Jer iskreno ne verujem im,cim se ima za toliki marketing Umbrella npr, nesto je po sredi. Zdravlje sigurno nije.
http://www.24sata.hr/lifestyle/sam-niko ... tni-371421#" onclick="window.open(this.href);return false;Vladapetr napisao:Tečnost sadrži nikotin, supstancu zbog koje si primarno navučen na pušenje a koja dokazano nije kancerogena.
Pa nije istrazivanje radio 24sata.hr vec pise: Institut Virginia BioinformaticsVladapetr napisao:Ne bavi se onim što ne znaš, nije Google zamena za znanje i iskustvo. A 24sata.hr je sve osim novine![]()
Evo sta kazu:Vladapetr napisao: Uostalom, i ovde piše da se izaziva ponašanje slično nekom koje je poznato kao okidač kancera, a ne da ga dokazano izaziva. Pronađi studiju koja dokazuje da je izloženost nikotinu izazvala rak, a vršena su mnoga takva ispitivanja. Nema
Dakle, nije baš to nego je sličan. Nesiguran je zato što su iskazali sumnju, a ne zato što su dokazali da je loš.Prema njihovim najnovijim saznanjima, nikotin uzrokuje mutaciju stanica DNA, točnije tisuće mutacija u izloženim stanicama nazvane pojedinačni nukleotidni polimorfizmi. Taj način djelovanja vrlo je sličan onome kada stanice dožive oksidacijski stres, koji je poznat i kao preteča karcinoma
Onomatopejo samopouzdanja, ovakvu samouverenost bez ikakve podloge svet video nijegoblin napisao:niti sam korisnik niti imam dublja saznanja o ovoj temi, ali vrlo precizno mogu da ocenim o cemu se radi.
goblin napisao: - Ova saznanja su važna. Po prvi puta mogli smo direktno izmjeriti velik broj genetskih varijacija uzrokovanih isključivo nikotinom, što nam je pokazalo da nikotin sam može mutirati genom i izazvati rak - ispričao je dr. Harold Garner, direktor Instituta Medical Informatics and Systems Division.
Nisam toliko naivan, pa vidis da mi je i ova tvoja cisto trgovacka prica smesna.Vladapetr napisao: A tvoje traume Kirbijem su sad već interesantne, već ga 5. put pominješ, mora da su te naložili da kupiš neki da budeš glavni u komšiluku pa se sad kaješ i svuda vidiš Kirbi
Dok se ne oglasiš povodom ove tvrdnje, povlačim se. Inače obožavam dvoboje stavova, ali ne mogu da se borim sa nenaoružanim čovekomRađeni su mnogi testovi na zamorčićima, hajde nađi barem jedan u kojem su uspeli da izazovu rak izlaganjem nikotinu.
Umesto aktivnog postao si pasivan pušač!Gaginh0 napisao: Radim i dalje u kaficu, svaki dan sam u dimu, ali nikad nisam osetio posle toga neku prejaku zelju da zapalim. Sto implicira da nisam povukao ni dim ni dva od tada