Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od goblin »

A citajuci ove postove mozemo zakljuciti da mi koji ne pusimo e-cigare ustvari propustamo jednu zdravu naviku, jos ce ispasti da je to i lek koji treba uzimati. A ni slucajno da nekome padne na pamet da pomene i jednu negativnu stranu... O boze... :glavomuzid:

EDIT by mod: Ne piši post za postom, već si opomenut zbog toga.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

dag81 napisao:A sta ima u tecnosti kad te ne vuce sa zapalis? Jer da nema nista ne bi trebala tecnost vec mozes i olovku da dzibris.
Realno sve su to go*na nezdrava.

Jedina prednost e cigareta mi je da mozes da vajpujes gde hoces i koliko hoces. Ali koliko nije dobar duvanski dim, mora da i para ima nuspojave neke koje ce se pokazati.
Jer iskreno ne verujem im,cim se ima za toliki marketing Umbrella npr, nesto je po sredi. Zdravlje sigurno nije.
Tečnost sadrži nikotin, supstancu zbog koje si primarno navučen na pušenje a koja dokazano nije kancerogena. Sve ostalo smeće dobijaš u cigari kao prilog, ovde toga nema.
Sastojke tečnosti sam određuješ, ja ih konkretno sebi već godinama sam pravim. Vrlo je jednostavno.

Umbrella je posebna priča, ne bih da o tome počinjem :mrgreen: A marketing e-cigareta nigde u svetu nije naročito jak, ovde je druga priča jer je narod naučen na Pink razmišljanje pa se tako i vode kampanje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Vladapetr napisao:Tečnost sadrži nikotin, supstancu zbog koje si primarno navučen na pušenje a koja dokazano nije kancerogena.
http://www.24sata.hr/lifestyle/sam-niko ... tni-371421#" onclick="window.open(this.href);return false;
Citiram:

Istraživači s Instituta Virginia Bioinformatics kažu da je nikotin toliko moćan kancerogen da proizvode na bazi nikotina, koji pomažu ljudima u odvikavanju od pušenja, čini nesigurnima po zdravlje.

Prema njihovim najnovijim saznanjima, nikotin uzrokuje mutaciju stanica DNA, točnije tisuće mutacija u izloženim stanicama nazvane pojedinačni nukleotidni polimorfizmi. Taj način djelovanja vrlo je sličan onome kada stanice dožive oksidacijski stres, koji je poznat i kao preteča karcinoma, piše Daily Mail.

- Ova saznanja su važna. Po prvi puta mogli smo direktno izmjeriti velik broj genetskih varijacija uzrokovanih isključivo nikotinom, što nam je pokazalo da nikotin sam može mutirati genom i izazvati rak - ispričao je dr. Harold Garner, direktor Instituta Medical Informatics and Systems Division.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne bavi se onim što ne znaš, nije Google zamena za znanje i iskustvo. A 24sata.hr je sve osim novine ;)

Uostalom, i ovde piše da se izaziva ponašanje slično nekom koje je poznato kao okidač kancera, a ne da ga dokazano izaziva. Pronađi studiju koja dokazuje da je izloženost nikotinu izazvala rak, a vršena su mnoga takva ispitivanja. Nema ;)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Vladapetr napisao:Ne bavi se onim što ne znaš, nije Google zamena za znanje i iskustvo. A 24sata.hr je sve osim novine ;)
Pa nije istrazivanje radio 24sata.hr vec pise: Institut Virginia Bioinformatics
Vladapetr napisao: Uostalom, i ovde piše da se izaziva ponašanje slično nekom koje je poznato kao okidač kancera, a ne da ga dokazano izaziva. Pronađi studiju koja dokazuje da je izloženost nikotinu izazvala rak, a vršena su mnoga takva ispitivanja. Nema ;)
Evo sta kazu:
"...kažu da je nikotin toliko moćan kancerogen da proizvode na bazi nikotina, koji pomažu ljudima u odvikavanju od pušenja, čini nesigurnima po zdravlje."

Sigurno nesto mnogo zdravo i dobro sto ne treba preskociti. ;)

PS - To sto neko nije u toj sferi, ne znaci da treba da dozvoli da ga neko vuce za nos. Nisam ni mehanicar pa necu dozvoliti da me prevare. Isto tako niti sam pusac, niti imam dublja saznanja o ovoj temi, ali vrlo precizno mogu da ocenim o cemu se radi.
Meni se razlikuje samo proizvod, dal to bila pasta za zube, kirbi, duseci ili e-cigareta, sasvim svejedno, sablon price je slican. Pa ko se upeca, upeca... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ok, opet se praviš lud, moram da povećam :D
Prema njihovim najnovijim saznanjima, nikotin uzrokuje mutaciju stanica DNA, točnije tisuće mutacija u izloženim stanicama nazvane pojedinačni nukleotidni polimorfizmi. Taj način djelovanja vrlo je sličan onome kada stanice dožive oksidacijski stres, koji je poznat i kao preteča karcinoma
Dakle, nije baš to nego je sličan. Nesiguran je zato što su iskazali sumnju, a ne zato što su dokazali da je loš.

Rađeni su mnogi testovi na zamorčićima, hajde nađi barem jedan u kojem su uspeli da izazovu rak izlaganjem nikotinu.

A tvoje traume Kirbijem su sad već interesantne, već ga 5. put pominješ, mora da su te naložili da kupiš neki da budeš glavni u komšiluku pa se sad kaješ i svuda vidiš Kirbi :rofl:
goblin napisao:niti sam korisnik niti imam dublja saznanja o ovoj temi, ali vrlo precizno mogu da ocenim o cemu se radi.
Onomatopejo samopouzdanja, ovakvu samouverenost bez ikakve podloge svet video nije :rofl:
Poslednja izmena od Vladapetr u 10 Mar 2016, 01:19, izmenjeno 1 put ukupno.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

I sta sad?
goblin napisao: - Ova saznanja su važna. Po prvi puta mogli smo direktno izmjeriti velik broj genetskih varijacija uzrokovanih isključivo nikotinom, što nam je pokazalo da nikotin sam može mutirati genom i izazvati rak - ispričao je dr. Harold Garner, direktor Instituta Medical Informatics and Systems Division.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Vladapetr napisao: A tvoje traume Kirbijem su sad već interesantne, već ga 5. put pominješ, mora da su te naložili da kupiš neki da budeš glavni u komšiluku pa se sad kaješ i svuda vidiš Kirbi :rofl:
Nisam toliko naivan, pa vidis da mi je i ova tvoja cisto trgovacka prica smesna.
Al nastavi da se trudis, ima jos naivcina, isplatice se ;)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Kirbi, ovo je suština:
Rađeni su mnogi testovi na zamorčićima, hajde nađi barem jedan u kojem su uspeli da izazovu rak izlaganjem nikotinu.
Dok se ne oglasiš povodom ove tvrdnje, povlačim se. Inače obožavam dvoboje stavova, ali ne mogu da se borim sa nenaoružanim čovekom ;)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ej, imam jednu strasnu biznis ideju stvorenu za tebe. Posto si pisao kako je biznis dobro krenu, kako sirite asortiman... evo jedan artikal koji mozes ponuditi u skladu sa ostalim asortimanom.
Slika

Jos nisu podeljene instrukcije distributerima ali boli te uvo, samo furaj pricu kako nije stetno i kako niko ne moze da nadje dokaz da je neko od toga umro i to ti je dovoljno, samo cepaj :doubleup:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ma jok, uložio sam pare u fejk felne. Kažu da je broj likova koji se na to loži ogroman, izneverovao sam, idu kao alva :rofl: :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Gaginh0 napisao: Radim i dalje u kaficu, svaki dan sam u dimu, ali nikad nisam osetio posle toga neku prejaku zelju da zapalim. Sto implicira da nisam povukao ni dim ni dva od tada :)
Umesto aktivnog postao si pasivan pušač!
Boravak u zadimljenom prostroru je jednako štetan kao i pušenje.
Da li si ti onda zaista ostavio pušenje?
Gorušica ti je direktna fizička promena zbog pušenja.
A poznato je da duvanski dim utiče na ždrelo jednjak, zube i usnu duplju.

Pušenje izaziva fizičke promene, samo što one nisu (odmah) vidljive.
Osnova je osećaj sreće i zadovoljstva a to se postiže hemiskim rekacijama u organizmu koje opet povlače i fizičke promene.

Ako tražite neki ventil za pražnjenje izaberite nešto što će biti manje štetno i za vas i za okolinu.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Imam utisak da su ljudi sve vise svesni sta predstavljaju cigarete i ta ruzna navika. Cini mi se da je taj trend pusaca u opadanju.
Posmatrajuci svoju okolinu, bas nemam mnogo pusaca oko sebe. Evo u celoj porodici nemam nikoga ko pusi (majka i sestra su ostavile cigarete pre neoliko godina, a od ostalih niko nikada i nije koristio), bas medju prijateljima imam mozda jednog pusaca na 10 nepusaca, a i ti koji puse pokusavaju da ostave i nikada ne ugrozavaju ostale (niko ne pokusava da zapali u tudjoj kuci, i u svojoj izlaze na terasu....).
Mozda sam u zabludi ali u mom okruzenju je bas tako.

Uz sve to imamo te zabrane, pa ako se samo malo povede racuna gde se kreces, prakticno pusace i zadimljenje prostorije ne mozes ni videti.
Ako se u kuci ne pusi a imas dovoljno kulturne prijatelje koji to nece ni pitati, na poslu zabranjeno pusenje, u kolima ne dozvoljavas da se pusi, u vecini zatvorenih prostora gde se ljudi krecu zabranjeno pusenje... samo ti preostaje da malo povedes racuna koje lokale posecujes i prakticno ne mozes videti pusaca ni zadimljenu prostoriju.
Sa te strane sam skroz zadovoljan ali smatram da zakon treba biti jos rigorizniji.

To nije tema ali samtram da je bas u velikoj ekspanziji trend zdravog zivota, zdrave ishrane, fitnesa... To je bas dominantna tema, svi su na nekim rezimima zdrave ishrane, svi traze neke zdrave namernice, svi idu na razne vrste treninga, skidaju visak kilograma, dovode se u red, idu na razne tretmane...
Smatram da je sve to jako pozitivno i nadam se da ce se taj trend nastaviti.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Nkad nisam uzeo dim cigarete, nisam cak ni kafu probao u zivotu. Niti bilo kakve zavisne supstance.. Jedino sam ljubitelj dobre casice sa vremena na vreme.

Medjutim volim da sedim u kaficima, barovima, i mnogo me ubija ta zagusljivost, miris duvanskog dima, i nakon toga miris koji se uvuce u odecu..itd..
Time sto ja popijem casu vina ja ne ugrozavam nikog, ali dok oni puse svakako ugrozavaju moje zdravlje i zdravlje svih nepusaca na javnim mestim. :glavomuzid:
Odgovori