Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Ne brže od života!

Post od cozmo »

+1
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@nikaragva

Ne piše koja je brzina ovog crash testa ali ne verujem da je blizu 64 km/h.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Koriste se brzine od 55km/h i 64km/h. Ne znam zasto bas te dve. Ali verujem da nema smisla testirati sta ce biti sa automobilom kada pri brzini od 200km/h udari u betonski zid :)
Ali ne treba zaboraviti da te lutke u testovima imaju 78kg, sto znaci da ja sa 120kg, mogu da najebem i tamo gde njima nece nista biti :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

nikaragva napisao: te lutke u testovima imaju 78kg, sto znaci da ja sa 120kg, mogu da najebem i tamo gde njima nece nista biti :)
:mrgreen:
:plusone:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

http://www.youtube.com/watch?v=1MsqJFoW ... re=related

Evo razlike izmedju 64 i 80kmh. Zamislite jos vecu brzinu.

"German auto club ADAC crashed a car against a wall at 80 km/h, after the same model had shown a crash at 64 km/h could be survived with little injury. Result: serious increase in danger of injury; crumple zones used up; almost no safety reserves. Lower speed saves lives."
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

Nije saobraćajka ali ...

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 6117.phtml

Neki novi trend
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Jos jedna saobracajka, ovo je bilo na ulazu kod nas u naselje:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/331286 ... ne-rasvete

U Zemunu poginuo radnik dok je menjao sijalicu ulične rasvete

Radnik javne rasvete Dušan Pavlović (49), poginuo je noćas dok je menjao sijalice na uličnoj banderi na skretanju sa novosadskog puta prema Zemun polju, potvrđeno je u tom preduzeću.

Pavlović je preminuo na licu mesta usled udara vozila, koje je dolazilo iz suprotnog smera, u kamion platformu JKP Javno osvetljenje.

Posto mi kum radi u EDB, znam kakva su ova vozila, veoma su vidljiva i jasno i propisno obelezena i pod rotacijom. A u doticnoj ulici koja je skretanje s autoputa u naselje, svaku noc divljaju ludaci s motorima i automobilima jer je dugacak pravac. Vrlo cesto ima udesa tu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Bem ti užasa. Imbecil je uspeo da se zabode u kamion sa korpom i da ubije čoveka. Neverovatno.
Jutros je bila vest da je čovek poginuo, ali bez objašnjenja pa sam skapirao da ga je pukla struja. Tragično, ali ipak rizik posla i po pravilu se dešava nepažnjom onog koga udari struja. Ali da pogine na ovakav način nema ni u Tunguziji. Potpuno sam šokiran.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Tu su ginuli ko muve, a jos kad nije bilo semafora... skrenes s autoputa i dugacka i ravna ulica, ni ne gledas ukljucenje druge ulice (moje). I onda se zalete i... eto. Svaki drugi dan bude neko lagano cukanje tu. Niko ne pazi, a kamoli nocu kad se vozi u alkoholisanom stanju ili divlja. Nekad tu voze brzinom od preko 100kmh, a ima autobuska stanica, dva pesacka...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To što će budala da se samoubije me ne potresa ni najmanje. Malo me potresa i kada poginu saputnici pijane budale jer su zali s kim sedaju u kola, ali kad neko pogine kao ovaj nesrećan čovek, e to me baš potrese.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Cozmo, a jesi primetio da otkad imamo posebnu traku za desno (uključenje na novosadski) niko ne čeka da se upali strelica za uslovno, već svi opušteno prođu na crveno i skrenu desno kad procene da mogu da se uključe.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Jesam, a najgore je sto neki to urade i iz trake koja je sad za pravo. Ko muve bez glave. Inace tu 10 godina nije postojao semafor uopste (kad je uradjen auto put), ginulo se svaki dan.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

trojanac napisao:Cozmo, a jesi primetio da otkad imamo posebnu traku za desno (uključenje na novosadski) niko ne čeka da se upali strelica za uslovno, već svi opušteno prođu na crveno i skrenu desno kad procene da mogu da se uključe.
to se radi na svim semaforima takvim...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

U USA je to dozvoljeno. Ako je crveno, skretanje udesno je dozvoljeno i kad nema strelice uopste. Samo tamo je tako oduvek. Ovde je drugacije jer nema takvog zakona i ovi sto imaju prvenstvo sigurno nece paziti na ove sto skrecu uslovno desno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Isto (ne)ce paziti i ako imaju uslovno zeleno i ako nemaju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori