Aha, sad vidim. Nisam se dobro orijentisao. Ono crno je u stvari onaj potez od novog groblja ka Veterniku. Na GE tu piše Jugovićevo, kako se zaista zove ne bih znao.
Edit:
Sinoć sam slučajno gledao neku emisiju o NS, tj. o gradonačelnicima i izgradnji. Ako sam dobro zapamtio/čuo, rekoše da je Liman u stvari nasut. Jel to neka fora kao što je kod nas NBG?
A da... molim nekog od novosadista da mi kaže koja su lokacija Pejićevi salaši?
methane.master napisao:Na GE tu piše Jugovićevo, kako se zaista zove ne bih znao.
Zove se tako, po nekadasnjem aerodromu koji je tu bio, tj. po pilotu vojnih aviona. NS je prvi imao fabriku aviona u Jugoslaviji koliko sam informisan.
Nije malen grad neg ti je slika mala. Da moras da ides pesice od Vjeternika do Klise pito bi te ja jel mali...
Kad su nas (saveznici?!?!?) bombardovali 99-te bilo nam ko dobro jutro da idemo bajsom na Klisu pa kako se
priblizavamo rafineriji krene smrad samo takav. E sad. Prico nam prijatelj da je to jedina godina kad na Klisi nije
bilo ni muva ni komaraca. Otisli u izbeglistvo!
A u tem nasem lepom gradu Novom Sadu ce izmeste i kvantasku (citaj:najsmrdljiviju) pijacu preko puta najlon pijace.
Umesto da su to oterali ko u svakom normalnom velegradu sto dalje od naselja, oni prave ciganiju na kvadrat.
Danas skrecem prema Futogu kod pumpe levo a ovaca ko na Zlatiboru, zapravo ko na mostu kod Beske. Sve gledam jal cu jagnje
il ovna da rknem kolima. Dvaesprvivek. I vidim sekundarnog sakupljaca sirovina kako ulazi u podzemni kontejner u sred centra a Mileva stoji i
sakuplja kartoni i peveceje.
Snimim dva pandura kako tumaraju gradom, malko im krace pantalone, zaduzili takve valjda. Kako osmatraju fasade reko bi da nisu odavle, to su oni
ispomocni. Mislim da su zalutali....al ajde, smena im je dvanes sati, naci ce oni stanicu za to vreme.
Kupio bajatu kiflu, bilo mi zao da vracam u pekaru. Stoji na vratima, trazi se prodavacica. Podelio sa golubovima kod Saborne crkve.
Danas sam doziveo veliko razocarenje, ujedno i bes.
Lep dan i sa zenom odem do Strazilova.
Kad tamo, recimo km od parkinga/rampe sedi batica (radnik Vojvodina suma) i naplacuje "ulaz" za kola 150 din.
Znaci, totalni bezobrazluk.
Zar nije vise moguce otici u prirodu, onako...dzaba.
Naravno, da nisam platio vec smo prosetali, ali onako usput pitam lika da li se placa vikendom na sta mi je on potvrdno odgovorio i rekao da ce se od 20-tog Aprila naplacivati svaki dan, eeeeeejjjjj !!!!! SVEjeDNO