Dobro veče
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Dobro veče
Baš svašta, uskraćuju ljudima mogućnost da džabe uzmu kese za bukvalno bilo koji artikal, umesto da ih i dalje dele kao što se to radi svuda u civilizovanim i ekološki osvešćenim državama. Neo-liberalna zavera 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ako bas zelis da znas. Da, povecavam radnicima plate povremeno.
Dok sam sebi uskratio doprinose. Od 1 juna radim neprijavljen.
Inace kese placam 1.3 din. Prodajem za 2. Jos uvek delim besplatno za voce i povrce jer takvi artikli nemaju svoju ambalazu. Pa racunam da sam negde na nuli sa kesama kad se sve sabere. Ja sam jos ranije napisao da me nikakva zarada ne interesuje i da cu biti zadovoljan da budem na nuli sto se u praksi i ostvarilo.
Poslednja izmena od Darko u 06 Avg 2018, 10:39, izmenjeno 1 put ukupno.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Upravo o tome razmišljam. Kada kupim nešto u pekari , em ubaci u onu papirnu , pa još posle u kesu. Uredno im vratim pvc kesu. Isto za jedan sok na trafici ili sl.igor_harris napisao: 06 Avg 2018, 10:05 Nekako sticem utisak da i dalje previse prodavaca deli kese za dzabe. Pijace, pekare, trafike, str...
Oko 80 kesa sam potrošio u nedelju, za samo 2,5 sata. Možda je njih troje ili četvoro reklo da ne treba kesa. Srećom, narednih nekoliko nedelja neću misliti da li je neko poneo kesu...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Sve ok dok se naplacuju "blanko" kese, bez oznake prodavnice na njoj 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Univer navodno poklanja (hum.svrhe) 2din za svaki račun za koji se ne uzme kesa.
P.S. Imam tri mala, jedan veliki i jedan ogromantan ceger
P.S. Imam tri mala, jedan veliki i jedan ogromantan ceger

Vracamo se polako u srednji vek...
Olakšice, kazne i ostale metode za očuvanje ćirilice
https://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy= ... id=1427445
"Cilj je da, pre svega, podstičemo upotrebu ćirilice, a ne da je namećemo", rekli su za BBC u Ministarstvu kulture i informisanja.
Evo i kako to nenametanje u praksi treba da izgleda:
Kazna za preduzeće koje latinicom ispiše naziv robe i usluga, uputstvo za upotrebu, deklaraciju ili garantni list, iznosiće od 500.000 do milion dinara.
Dalje, da li ovo znaci da ce morati da ukinu regionalne televizije jer po ovome za Srb mora poseban program?
"Novi zakon obavezuje medije čiji je osnivač država i one sa nacionalnim, regionalnim i lokalnim frekvencijama da koriste ćirilicu."
"Cilj je da, pre svega, podstičemo upotrebu ćirilice, a ne da je namećemo", rekli su za BBC u Ministarstvu kulture i informisanja.
Kazna za preduzeće koje latinicom ispiše naziv robe i usluga, uputstvo za upotrebu, deklaraciju ili garantni list, iznosiće od 500.000 do milion dinara.
Dalje, da li ovo znaci da ce morati da ukinu regionalne televizije jer po ovome za Srb mora poseban program?
"Novi zakon obavezuje medije čiji je osnivač država i one sa nacionalnim, regionalnim i lokalnim frekvencijama da koriste ćirilicu."
Pa Evropski parlament je vec davno u srednjem veku, pa moramo i mi..
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Nadam se da ce razum da prevlada i da ovo nece proci dalje od ideje. Ovo je umobolno. Mada sobzirom da su nam bolesnici teski na vlasti, i ne cudi.Laki021 napisao: 06 Avg 2018, 16:11 Vracamo se polako u srednji vek...
Niti ce biti bacane te kupljene kese gde god se kome prohte, pa ce odjednom ekologija procvetati bez obicaja bacanja kesa.

Kesa kazu veliki trgovci njih kosta 1 dinar, preprodaju uz 100% marze. Toliko o motivima ekologije, kao sto i vlast kada poveca efektivni porez na plate ili nepokretnosti (u evrima) prica bajke kako je procvetao drustveni standard od silnih ulaganja a novac naprasno ispari bez vidljivog efekta u sta je potrosen.
H4wkeye napisao:Nadam se da ce razum da prevlada i da ovo nece proci dalje od ideje. Ovo je umobolno. Mada sobzirom da su nam bolesnici teski na vlasti, i ne cudi.Laki021 napisao: 06 Avg 2018, 16:11 Vracamo se polako u srednji vek...
Pa ja se bojim da ce to proci, jer vladajuca strana predlaze, onda ce oni i da glasaju za to...
Ništa čino Darko ali mislim da samo u Srbiji sme neko na javnom forumu da napiše da radi neprijavljenDarko napisao: 06 Avg 2018, 10:35
Ako bas zelis da znas. Da, povecavam radnicima plate povremeno.
Dok sam sebi uskratio doprinose. Od 1 juna radim neprijavljen.
Inace kese placam 1.3 din. Prodajem za 2. Jos uvek delim besplatno za voce i povrce jer takvi artikli nemaju svoju ambalazu. Pa racunam da sam negde na nuli sa kesama kad se sve sabere. Ja sam jos ranije napisao da me nikakva zarada ne interesuje i da cu biti zadovoljan da budem na nuli sto se u praksi i ostvarilo.
Smije i u BiH
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Laki021 napisao: 06 Avg 2018, 21:16H4wkeye napisao:Nadam se da ce razum da prevlada i da ovo nece proci dalje od ideje. Ovo je umobolno. Mada sobzirom da su nam bolesnici teski na vlasti, i ne cudi.Laki021 napisao: 06 Avg 2018, 16:11 Vracamo se polako u srednji vek...
Pa ja se bojim da ce to proci, jer vladajuca strana predlaze, onda ce oni i da glasaju za to...

Pa mora postepeno, sad prvo cirilica, pa onda obavezan crkveni font, zatim glagoljica, i na kraju slavenoserbski kao jedini zvanicni jezik...