Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Dobro veče

Post od Vladapetr »

Baš svašta, uskraćuju ljudima mogućnost da džabe uzmu kese za bukvalno bilo koji artikal, umesto da ih i dalje dele kao što se to radi svuda u civilizovanim i ekološki osvešćenim državama. Neo-liberalna zavera :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Heinz napisao: 06 Avg 2018, 10:24
Darko napisao: 06 Avg 2018, 09:56 Toliko o tome kako ta mera nece uticati na ekologiju i kako ce se trgovci obogatiti.
Dakle, radnici će dobiti povećanje plata, neće biti uvećanja dobiti na kraju godine?

Ako bas zelis da znas. Da, povecavam radnicima plate povremeno.
Dok sam sebi uskratio doprinose. Od 1 juna radim neprijavljen.

Inace kese placam 1.3 din. Prodajem za 2. Jos uvek delim besplatno za voce i povrce jer takvi artikli nemaju svoju ambalazu. Pa racunam da sam negde na nuli sa kesama kad se sve sabere. Ja sam jos ranije napisao da me nikakva zarada ne interesuje i da cu biti zadovoljan da budem na nuli sto se u praksi i ostvarilo.
Poslednja izmena od Darko u 06 Avg 2018, 10:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

igor_harris napisao: 06 Avg 2018, 10:05 Nekako sticem utisak da i dalje previse prodavaca deli kese za dzabe. Pijace, pekare, trafike, str...
Upravo o tome razmišljam. Kada kupim nešto u pekari , em ubaci u onu papirnu , pa još posle u kesu. Uredno im vratim pvc kesu. Isto za jedan sok na trafici ili sl.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Oko 80 kesa sam potrošio u nedelju, za samo 2,5 sata. Možda je njih troje ili četvoro reklo da ne treba kesa. Srećom, narednih nekoliko nedelja neću misliti da li je neko poneo kesu...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sve ok dok se naplacuju "blanko" kese, bez oznake prodavnice na njoj :opustanje:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Univer navodno poklanja (hum.svrhe) 2din za svaki račun za koji se ne uzme kesa.

P.S. Imam tri mala, jedan veliki i jedan ogromantan ceger :D

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vracamo se polako u srednji vek...

Olakšice, kazne i ostale metode za očuvanje ćirilice

https://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy= ... id=1427445

"Cilj je da, pre svega, podstičemo upotrebu ćirilice, a ne da je namećemo", rekli su za BBC u Ministarstvu kulture i informisanja.

Evo i kako to nenametanje u praksi treba da izgleda:

Kazna za preduzeće koje latinicom ispiše naziv robe i usluga, uputstvo za upotrebu, deklaraciju ili garantni list, iznosiće od 500.000 do milion dinara.

Dalje, da li ovo znaci da ce morati da ukinu regionalne televizije jer po ovome za Srb mora poseban program?

"Novi zakon obavezuje medije čiji je osnivač država i one sa nacionalnim, regionalnim i lokalnim frekvencijama da koriste ćirilicu."
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa Evropski parlament je vec davno u srednjem veku, pa moramo i mi..

Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Laki021 napisao: 06 Avg 2018, 16:11 Vracamo se polako u srednji vek...

"Cilj je da, pre svega, podstičemo upotrebu ćirilice, a ne da je namećemo", rekli su za BBC u Ministarstvu kulture i informisanja.

Kazna za preduzeće koje latinicom ispiše naziv robe i usluga, uputstvo za upotrebu, deklaraciju ili garantni list, iznosiće od 500.000 do milion dinara.

Dalje, da li ovo znaci da ce morati da ukinu regionalne televizije jer po ovome za Srb mora poseban program?

"Novi zakon obavezuje medije čiji je osnivač država i one sa nacionalnim, regionalnim i lokalnim frekvencijama da koriste ćirilicu."
Nadam se da ce razum da prevlada i da ovo nece proci dalje od ideje. Ovo je umobolno. Mada sobzirom da su nam bolesnici teski na vlasti, i ne cudi.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Darko napisao: 06 Avg 2018, 09:56 Toliko o tome kako ta mera nece uticati na ekologiju i kako ce se trgovci obogatiti.
Dakle, radnici će dobiti povećanje plata, neće biti uvećanja dobiti na kraju godine?
Niti ce biti bacane te kupljene kese gde god se kome prohte, pa ce odjednom ekologija procvetati bez obicaja bacanja kesa. :rofl:

Kesa kazu veliki trgovci njih kosta 1 dinar, preprodaju uz 100% marze. Toliko o motivima ekologije, kao sto i vlast kada poveca efektivni porez na plate ili nepokretnosti (u evrima) prica bajke kako je procvetao drustveni standard od silnih ulaganja a novac naprasno ispari bez vidljivog efekta u sta je potrosen.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

H4wkeye napisao:

Nadam se da ce razum da prevlada i da ovo nece proci dalje od ideje. Ovo je umobolno. Mada sobzirom da su nam bolesnici teski na vlasti, i ne cudi.

Pa ja se bojim da ce to proci, jer vladajuca strana predlaze, onda ce oni i da glasaju za to...
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Darko napisao: 06 Avg 2018, 10:35

Ako bas zelis da znas. Da, povecavam radnicima plate povremeno.
Dok sam sebi uskratio doprinose. Od 1 juna radim neprijavljen.

Inace kese placam 1.3 din. Prodajem za 2. Jos uvek delim besplatno za voce i povrce jer takvi artikli nemaju svoju ambalazu. Pa racunam da sam negde na nuli sa kesama kad se sve sabere. Ja sam jos ranije napisao da me nikakva zarada ne interesuje i da cu biti zadovoljan da budem na nuli sto se u praksi i ostvarilo.
Ništa čino Darko ali mislim da samo u Srbiji sme neko na javnom forumu da napiše da radi neprijavljen
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Smije i u BiH

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Laki021 napisao: 06 Avg 2018, 21:16
H4wkeye napisao:

Pa ja se bojim da ce to proci, jer vladajuca strana predlaze, onda ce oni i da glasaju za to...
:kuku: Oko cega oni polemisu. Ko jos danas koristi cirilicu realno. Ja je nisam koristio nikad.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa mora postepeno, sad prvo cirilica, pa onda obavezan crkveni font, zatim glagoljica, i na kraju slavenoserbski kao jedini zvanicni jezik...
Odgovori