Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
A sta je to u CH zbog cega se mnogi zale? Bio sam par puta. Onako na prvi pogled mi dosta lici na Svedsku, Njemacku, isti mentalitet ljudi.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Rasizam i velik porez
Recimo samo za TV plaćam 12x20 chf uz struju I 450 chf porez za TV. Nemam minut godišnje odgledanog TV programa.
Osiguranje plaćaš sam, 350 chf mesecno, jedan od raznih cena, zavisi sta je ukljuceno. Eto cela porodica samo zdrv.osiguranje lagano 1000 chf. Stan dvoiposoban, nova gradnja, 1400 chf, garaza 130 ko hoće itd.
Cene goriva hrane itd. Mada ja kupujem u AT I bahatim se

Recimo samo za TV plaćam 12x20 chf uz struju I 450 chf porez za TV. Nemam minut godišnje odgledanog TV programa.
Osiguranje plaćaš sam, 350 chf mesecno, jedan od raznih cena, zavisi sta je ukljuceno. Eto cela porodica samo zdrv.osiguranje lagano 1000 chf. Stan dvoiposoban, nova gradnja, 1400 chf, garaza 130 ko hoće itd.
Cene goriva hrane itd. Mada ja kupujem u AT I bahatim se

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Moj čovek.kragujevac napisao:Stari princip. Uvek je bolje tamo gde nisi.
Oni u severnoj Americi izgiboše da dodju u Evropu, a u Evropi samo da im je USA ili CDN. Ja mogu samo tamo gde nema vodurine izmedju.
Svidjaju mi se tvoji stavovi.
Pre nekih 20dana, ležimo mi na plaži u CG i komentarišemo kako je baš bezveze ovde i da je svuda lepše nego tu gde smo.
Isto to veče naletimo na neke turiste koji pričaju da su mesecima planirali putovanje u CG.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Hebem li ga, i ja sam ranije (mnogo ranije) smišljao da li da menjam posao, da li da idem u Austriju, Švajcarsku, kojegde. Kad smo se venčali razmišljali smo, doduše jako kratko, da odemo u CDN ili USA
, ali smo se rodjenjem sina 2001. malo "prizemljili" i bili više nego zadovoljni što smo u Nemačkoj, obzirom kakva im je socijalna zaštita ovde. To "prizemljenje" se još pojačalo rodjenjem ćerke 2004. Sad klinci idu u školu, posle hoće da studiraju, tako da ćemo svakako hteti da budemo u njihovoj blizini dokle god oni to budu hteli. Princip našeg vaspitavanja dece se svodi na to da budemo tu za njih, i da budemo sa njima u takvom odnosu da oni požele da budu sa nama/blizu nas i onda kada to više ne budu morali.
To u principu znači da neko menjanje države s naše strane postaje sve neverovatnije. Kako god, nije ni ovde loše da bi se pravila neka "bežanija" samo principa radi, a valjda čovek kad krene prema 50oj i fizički i mentalno malo povuče ručnu i bude zadovoljan onim što je postigao.

To u principu znači da neko menjanje države s naše strane postaje sve neverovatnije. Kako god, nije ni ovde loše da bi se pravila neka "bežanija" samo principa radi, a valjda čovek kad krene prema 50oj i fizički i mentalno malo povuče ručnu i bude zadovoljan onim što je postigao.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Rucak u fabrickoj kantini za 3.2 eura. U restoranu bi kostalo 10ak.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- kragujevac
Ali zato fali salveta..... 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nema veze, bežao bih tada u toplije krajeve.

- passenger
Isti takav ručak 11,12 chf kod nas u kantini. Zato I ne jedem više kod njih. Doručak 4,5 chf, ručak 12 chf... popijem sok usput I eto dnevno skoro 20 chf.
Vi to placate
Kod nas je sve skoro uvek dzabe, samo po neki put poslodavac mora da uzme koji euro dnevno da mu ne bi dosla poreska na vrata da suvise daje zaposlenima
i da pokusava da se oslobodi novca 
A tek kada sam radio u Grckoj, kakvi ruckovi - za bonove koje dobijas... Sto bi rekao kolega kada unutar holdinga firme placaju jedna drugoj neke nebuloza sume za usluge - on samo kaze Miki Maus novac...

A tek kada sam radio u Grckoj, kakvi ruckovi - za bonove koje dobijas... Sto bi rekao kolega kada unutar holdinga firme placaju jedna drugoj neke nebuloza sume za usluge - on samo kaze Miki Maus novac...
Ja nisam bio, ali kolege koje su bile, isto kazu neverovatnu hranu da daju radnicima, kao da si otisao u neki restoran, u skladu sa onom pricom14,15 godisnjih plata. To je doduse bilo pre one krize sa nemcima i kreditima, ne znam kako je sad.
Jeo sam u jednoj radnickoj menzi u Istanbulu i to je bilo nezamislivo, odlicna hrana, salata, neogranicen sok, voce. Cuo sam od njih, da je tamo minimalac 400 evra, tako da im se nevidjeno isplati ova prica sa nasima 10 000 po radnom mestu
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
Jeo sam u jednoj radnickoj menzi u Istanbulu i to je bilo nezamislivo, odlicna hrana, salata, neogranicen sok, voce. Cuo sam od njih, da je tamo minimalac 400 evra, tako da im se nevidjeno isplati ova prica sa nasima 10 000 po radnom mestu
Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Slican rucak u NIS kantini u Srbiji bi kostao potpuno isto.

- passenger
U Fiatu je vrhunska hrana za 35 dinara
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ako je tako to je super.

- kragujevac
U bolnici gde radim su hrana, kafa, mineralna voda i sokovi u neograničenim količinama besplatni za personal.
Mogli bi jedino malo da prošire asortiman sokova, već milion godina ima samo od jabuke i pomorandže.
Mogli bi jedino malo da prošire asortiman sokova, već milion godina ima samo od jabuke i pomorandže.

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- passenger
Dezert ili voćka na kraju. Sreda/petak ima I posno. Mislim da sok I kisela ima neograničeno itd.