Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Svakakvih likova ima....jedan dan setamo mali i ja gradom i prolaze roditelji takodje s klincem od neke 2 god. Mali pravi haos,nekim plasticnim cekicem lupa po izlozima,suta kante za djubre...ne mozes ga pohvatati. A roditelji opusteni ni a mu nisu rekli.Ubrzo je vrovatno "preterao" pa su ga sankcionisali. Cujem dreku, okrenem se a mali lezi na zemlji trese nogama,rukama i vristi,ori se ceo centar. Jbt meni je bilo neprijatno.
Takodje,drugar ima klinca , 2 i po godine. Mali slican ovom, kao da je na struju. Stalno nesto baca,lupa,kad mu ne das nesto histerise,baci se na pod pa se treska,vristi,pegla drugu decu (pa i mog) bez razloga,ne slusa kad mu govoris. Cale je poceo da ga tambura po guzici kad god pretera ali je to prestalo da ima efekta posle par meseci. Ne prodje 5 minuta mali nastavi u istom ritmu i tako moze do besvesti. Tesko izlaze na kraj al koliko mogu da procenim,slabo su i radili s njim od samog starta.
Takodje,drugar ima klinca , 2 i po godine. Mali slican ovom, kao da je na struju. Stalno nesto baca,lupa,kad mu ne das nesto histerise,baci se na pod pa se treska,vristi,pegla drugu decu (pa i mog) bez razloga,ne slusa kad mu govoris. Cale je poceo da ga tambura po guzici kad god pretera ali je to prestalo da ima efekta posle par meseci. Ne prodje 5 minuta mali nastavi u istom ritmu i tako moze do besvesti. Tesko izlaze na kraj al koliko mogu da procenim,slabo su i radili s njim od samog starta.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Taj uzrast se na engleskom zove "terrible two", ne bez razloga.
Ma nije to nista strasno. Ja sam bio takav, deda je morao da pravi neke drvene skarabudze, za sporete i ostale uredjaje, jer ja samo prodjem u popalim sve, ma koliko me tukli zbog toga
(od malih nogu sam pokazivao interesovanje za tehniku
)
Takav sam bio negde dok nisam krenuo u skolu. I to je to, sto se tice mojih nestasluka sve do sad
Takve stvari treba razlikovati od kako to doktori kazu patoloskih stanja, koje nemaju veze sa nestaslukom i prkosom, nego nesto mnogo dublje i gore.

Takav sam bio negde dok nisam krenuo u skolu. I to je to, sto se tice mojih nestasluka sve do sad

Takve stvari treba razlikovati od kako to doktori kazu patoloskih stanja, koje nemaju veze sa nestaslukom i prkosom, nego nesto mnogo dublje i gore.
OK, nisu batine ni jedina ni najbolja kazna. Ako vec kod tog klinca ne rade ni pretnje ni batine, onda ga kaznis na drugi nacin. Ko je bezobrazan, ne dobije cokoladu ili ne ide u igraonicu ili ne gleda crtani film ili ... (stagod ce da pogodi "zicu").
Pa neka se inati i neka glumi budalu...
Pa neka se inati i neka glumi budalu...

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
dunx81 napisao:Svakakvih likova ima....jedan dan setamo mali i ja gradom i prolaze roditelji takodje s klincem od neke 2 god. Mali pravi haos,nekim plasticnim cekicem lupa po izlozima,suta kante za djubre...ne mozes ga pohvatati. A roditelji opusteni ni a mu nisu rekli.Ubrzo je vrovatno "preterao" pa su ga sankcionisali. Cujem dreku, okrenem se a mali lezi na zemlji trese nogama,rukama i vristi,ori se ceo centar. Jbt meni je bilo neprijatno.
To se zove 'temper tantrum' i ne treba se preterano uzbudjivati zbog toga, dete se pusti da se istutnji. Ako nemas dete videces. Gledam u Cirihu na aerodromu kako se klinac bukvalno obesio mami oko noge i ona ga vuce prema carini. Niko se ne uzbudjuje, ni ona ni policija. Naravno - Svajcarci. Generalno roditelji zaborave da su im deca bila takva. Ja imam savet za tebe ako ti se ikada iko bude sa strane upleo u roditeljstvo, samo ga pitas da li je mozda deciji psiholog ili pedijatar. Ako kaze ne, samo mu srpski kazes: odjebi! I gotova prica, provereno deluje. Jer nasi vole generalno previse da seru i pametuju.
Meni se desavalo da ovaj moj mladji sin pravi dar mar po kuci. Onda ga mrko pogledam i izderem se na njega, on se umiri, uozbilji i gleda u mene. Ja ne mogu da izdrzim da budem dugo ozbiljan, a on na najmanji znak da ce mi se pojaviti osmeh na licu, eksplodira sa novim darmarom, sa sve osmehom 

\Med napisao:dunx81 napisao:Svakakvih likova ima....jedan dan setamo mali i ja gradom i prolaze roditelji takodje s klincem od neke 2 god. Mali pravi haos,nekim plasticnim cekicem lupa po izlozima,suta kante za djubre...ne mozes ga pohvatati. A roditelji opusteni ni a mu nisu rekli.Ubrzo je vrovatno "preterao" pa su ga sankcionisali. Cujem dreku, okrenem se a mali lezi na zemlji trese nogama,rukama i vristi,ori se ceo centar. Jbt meni je bilo neprijatno.
To se zove 'temper tantrum' i ne treba se preterano uzbudjivati zbog toga, dete se pusti da se istutnji. Ako nemas dete videces. Gledam u Cirihu na aerodromu kako se klinac bukvalno obesio mami oko noge i ona ga vuce prema carini. Niko se ne uzbudjuje, ni ona ni policija. Naravno - Svajcarci. Generalno roditelji zaborave da su im deca bila takva. Ja imam savet za tebe ako ti se ikada iko bude sa strane upleo u roditeljstvo, samo ga pitas da li je mozda deciji psiholog ili pedijatar. Ako kaze ne, samo mu srpski kazes: odjebi! I gotova prica, provereno deluje. Jer nasi vole generalno previse da seru i pametuju.
A jel ga i pustis da sve polupa???
Od cega da se istutnji od nevaspitanja koje je poprimilo od roditelja???
@Med
Ma imam dete bas tog uzrasta ali za sada nemam takvih situacija,hoce da slusa
A inace zena i ja imamo dogovor s babama i dedama da se ne mesaju,pogotovo kad ga nesto prekorimo a on gleda u njih trazeci "pomoc". Ostanu ozbiljni i neutralni ili nas podrze i mogu reci da za sada ok funkcionise.
Odosmo sad malo u off...
Ma imam dete bas tog uzrasta ali za sada nemam takvih situacija,hoce da slusa

A inace zena i ja imamo dogovor s babama i dedama da se ne mesaju,pogotovo kad ga nesto prekorimo a on gleda u njih trazeci "pomoc". Ostanu ozbiljni i neutralni ili nas podrze i mogu reci da za sada ok funkcionise.
Odosmo sad malo u off...
Poslednja izmena od dunx81 u 03 Mar 2014, 14:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Pametniji ljudi od nas su pisali knjige na tu temu. Jedna od boljih je Mala knjiga za velike roditelje a dobra je i Kako da pricate da bi vas deca slusala.
Podji od sebe. Ponekad popizdis na sitnicu a nekad ti mogu srati po glavi. A kod dece jos nije mnogo toga razvijeno. Naravno da pazis da ne povredi druge i sebe ali to
sta divlja....kako dodje tako i prodje. Veruj mi na rec, takva su deca i tolerantnih Skandinavaca i eksplozivnih Mediteranaca - nema razlike.
Otprilike to izgleda ovako
http://www.youtube.com/watch?v=bic3LXP3LQs
Nije ovo uopste OFF, upravo je to: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Neko bi rekao zato sto su nam deca divlja a drugi zato sto su roditelji takvi. Birajte sami
Podji od sebe. Ponekad popizdis na sitnicu a nekad ti mogu srati po glavi. A kod dece jos nije mnogo toga razvijeno. Naravno da pazis da ne povredi druge i sebe ali to
sta divlja....kako dodje tako i prodje. Veruj mi na rec, takva su deca i tolerantnih Skandinavaca i eksplozivnih Mediteranaca - nema razlike.
Otprilike to izgleda ovako

http://www.youtube.com/watch?v=bic3LXP3LQs
Nije ovo uopste OFF, upravo je to: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Neko bi rekao zato sto su nam deca divlja a drugi zato sto su roditelji takvi. Birajte sami

Verujem ja tebi da su takva deca Skandinavaca, i zato Svedjani ozbijno razmisljaju da promene zakon o vaspitanju dece tj da vrate batine u vaspitanje, jer imaju veliki problem sa raspustenom omladinom koja ne zna nikakav red.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Lovac upucao lovca u nezakonitom lovu
Šezdesettrogodišnji meštatin Petrovaradina teško je ranjen u koviljskom ataru kada ga je tokom nezakonitog lova metkom iz lovačke puške pogodio L. V. (1957).
lov_u_sumi
Povređeni čovek je smešten u Klinički centar Vojvodine, sa teškim telesnim povredama, opasnim po život.
Protiv L. V. će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti, u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti.
Tokom uviđaja, policija je utvrdila da su ova krivična dela izvršena tokom nezakonitog lova. Protiv 62 lovca će biti podnete krivične prijave koje ih terete za ovo krivično delo, a policija je, uz potvrdu, oduzela oružje od svih osumnjičenih.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Lova ... vilja.html
Šezdesettrogodišnji meštatin Petrovaradina teško je ranjen u koviljskom ataru kada ga je tokom nezakonitog lova metkom iz lovačke puške pogodio L. V. (1957).
lov_u_sumi
Povređeni čovek je smešten u Klinički centar Vojvodine, sa teškim telesnim povredama, opasnim po život.
Protiv L. V. će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti, u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti.
Tokom uviđaja, policija je utvrdila da su ova krivična dela izvršena tokom nezakonitog lova. Protiv 62 lovca će biti podnete krivične prijave koje ih terete za ovo krivično delo, a policija je, uz potvrdu, oduzela oružje od svih osumnjičenih.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Lova ... vilja.html

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nemam pojma sta te hvata niti sta je znacenje sifriranih misli.Rakhil napisao:Nemo' se pravis blesav kad nisi, znas i zasto foke i zasto treba objasnjavati. Ja ovde u temi pricam da bih nesto nekome razjasnio i pokusavam da ljude uperim gde mislim da treba ici. Drzati govore da bi se pokazalo teorijsko znanje bez ikakvog truda da se dopre do sagovornika je intelektualna masturbacija.
Bice da sam blesav za taj tvoj nivo razjasnjavanja.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Kada sam ovo pročitao, prva asocijacijadragvorl napisao:Lovac upucao lovca u nezakonitom lovu
Širim haos!
Vecina tih lovaca su nedojebi.