Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Jel ispratio neko pricu oko Jaffice?
Necu uopste da ulazim u teorije zavere vezane za GMO i sta je vec pisano. Ne mogu da shvatim bilo koji ekonomski opravdan razlog da nasa firma koja sigurno ne radi punim kapacitetom i nema jeftiniju radnu snagu u Spaniji, daje licencu (ili kako se to vec pravno gleda) za proizvodnju slatkisa koji potom uvozi u Srb?
Pritom je uvoznik Merkator, Slovenia...
Jaffica je inace odlicna, mekana, ukusna, fluffy....
Necu uopste da ulazim u teorije zavere vezane za GMO i sta je vec pisano. Ne mogu da shvatim bilo koji ekonomski opravdan razlog da nasa firma koja sigurno ne radi punim kapacitetom i nema jeftiniju radnu snagu u Spaniji, daje licencu (ili kako se to vec pravno gleda) za proizvodnju slatkisa koji potom uvozi u Srb?
Pritom je uvoznik Merkator, Slovenia...
Jaffica je inace odlicna, mekana, ukusna, fluffy....
Mislis, Jafca? Ono sto onaj Djuraga reklamira? Nemam pojma, ja podrzavam teorije zavere al je to druga tema. Meni mnogo toga
nije jasno ali to govori o alavosti srpskih trgovaca. Npr. Idea je u biti hrvatski Konzum i ako pogledamo s druge strane tarabe vidimo
da je kod susjeda sve skuplje nego kod nas. A fakat je da je hrana kod nas mnogo skuplja nego kod njih. Zato Idea i radi i siri se.
U Zagrebu svi psuju tog Todorica al svi i dalje kupuju kod njega, pa i ja kad sam tamo. Pa i Madzarska je desetak godina u EU a opet
su Hatar i Tompaker puni Srba koji kupuju od 0-24. Neka mi neko objasni? Za Sloveniju devedesetih znam pricu za hrvatsku robu i
magacine kod Brezica u Sloveniji. HR je kupovala visak slovenacke struje iz NE Krsko robom a Zmago i njegovi lepo tu robu stave odmah u magacine i
prodaju na samoj granici hr. drzavljanima za dvadesetak posto nize cene. Ne unistavaju svoju privredu a veoma brzo okrecu kapital.
nije jasno ali to govori o alavosti srpskih trgovaca. Npr. Idea je u biti hrvatski Konzum i ako pogledamo s druge strane tarabe vidimo
da je kod susjeda sve skuplje nego kod nas. A fakat je da je hrana kod nas mnogo skuplja nego kod njih. Zato Idea i radi i siri se.
U Zagrebu svi psuju tog Todorica al svi i dalje kupuju kod njega, pa i ja kad sam tamo. Pa i Madzarska je desetak godina u EU a opet
su Hatar i Tompaker puni Srba koji kupuju od 0-24. Neka mi neko objasni? Za Sloveniju devedesetih znam pricu za hrvatsku robu i
magacine kod Brezica u Sloveniji. HR je kupovala visak slovenacke struje iz NE Krsko robom a Zmago i njegovi lepo tu robu stave odmah u magacine i
prodaju na samoj granici hr. drzavljanima za dvadesetak posto nize cene. Ne unistavaju svoju privredu a veoma brzo okrecu kapital.
To za GMO je teski nonsens. A mislim da je Jaffica data spancima zbog toga sto u Crvenki nemaju liniju za proizvodnju tog tipa, da tako kazem, cokoladice. Nasli su lepo nekog ko moze da im radi to, dok ne vide da li ce se probiti na trzistu pa oni sami pokrenuti proizvodnju. Samo nagadjam.NexT napisao:Jel ispratio neko pricu oko Jaffice?
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nisam se nešto preterano unosio, ali priču je pokrenula zena bivši šef marketinga Jaffe i usput proslula podatak da je u Španiji, gde se Jaffica proizvodi, dozvoljena upotreba GMO. Nakon toga naravno novinari kreću da po običaju dosoljavaju. Ima negde na forumu link ka njenom blogu.NexT napisao:Jel ispratio neko pricu oko Jaffice?
Danas se oglasila Jaffa, rekla da se taj keks zaista radi u Španiji, da je dala keks na analizu i da nema tragova GMO i da će da presaviju tabak.
Razlog zašto se radi u ES, ako sam dobro razumeo je nedostatak kapaciteta u Crvenki. Možda jeste tako, možda nije, puno neproverivih stvari, ali mi je priča od početka je blago tendenciozna.

Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nexte shvataš privredu i ekonomiju emotivno, nema tu toga. S druge strane krkaš Nutelu od preko, ostavljaš im devize, umesto da kupiš ovde Ecrem i podstičeš domaće konditore. 
Edit: Pardon, ne devize već strani efektivni novac

Edit: Pardon, ne devize već strani efektivni novac

I meni isto.methane.master napisao:Kada sam ovo pročitao, prva asocijacijadragvorl napisao:Lovac upucao lovca u nezakonitom lovu

Ne? Jel to ona mala Jaffa?NexT napisao:Jel ispratio neko pricu oko Jaffice?
Hvala što si napisao, da znam da ne kupujem. Na Merkator sam posebno alergičan.NexT napisao: Pritom je uvoznik Merkator, Slovenia...
Ђенерал Јанковић
Simbol slovenačkog imperijalizma u ex-Yu republikama.
Ђенерал Јанковић
Ne može da bude slovenački imperijalizam jer su oni bili jedna od manjih republika 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
A kao manja odnosili sve iz Srbije prepakivali i prodavali kao svoj proizvod.
Šećer, Fruktal, Reno podvučen žutom, sportska oprema itd itd.

Šećer, Fruktal, Reno podvučen žutom, sportska oprema itd itd.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Fructal je imao svoj pogon za preradu voća u Irigu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

...gde cvetaju tikve 
(bundeve)

(bundeve)
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Odnosili iz Srbije? Ono, kao, otimali bez placanja ili sta?
Nije bitna veličina, već ponašanje (nisam hteo da kažem ekonomska snaga, jer ni to nije presudno). I Holandija je bila imperijalna sila, a Indonezija kolonija. Još drastičniji primer: Portugal i Brazil.jaksa napisao:Ne može da bude slovenački imperijalizam jer su oni bili jedna od manjih republika
Haha, znam šta Rakhil hoće da kaže. Naravno da nije nama niko kriv što se ponašamo na jedan način, a Slovenci na drugi. Oni se graniče sa zapadnom Evropom, pa su naučili. Naučićemo i mi jednog dana.
Ђенерал Јанковић
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ti si napisao ono, kao otimali a ja odnosili jer u bivšoj nam državi nisi imao slobodno tržište i nisi mogao svoje proizvode da prodaš bilo kome već je sve to išlo po ključu i fiksnoj ceni.Rakhil napisao:Odnosili iz Srbije? Ono, kao, otimali bez placanja ili sta?
A ko je zarađivao na razlici sam zaključi.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...