Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Dobro veče

Post od starac vujadin »

HKS napisao: 01 Okt 2018, 17:43
starac vujadin napisao:Nešto nije u redu sa civilizacijom gde su energetska pića dozvoljena, a marihuana zabranjena.
1. stvara li marihuana zavisnost?
2. da li marihuana tj njeno konzumiranje moze da bude opasno po zdravlje ili zivot (da osteti mozak, da neko nastrada zbog stanja u kom se nalazi)?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
1. Ne stvara nužno zavisnost. Ako je neko zavistan od pisanja na forumu, npr, to ne znači da je kriv forum za to. Ne znam nikog iz mog okruženja, uključujući i mene da smo postali zavisni. Ono što je bitno ne stvara organsku zavisnost, kao npr heroin

2. Samo ako pričamo u sferi izuzetnog preterivanja, ali opet je skoro sve štetno što je preterano uključujući najbenignije materije. Recimo da preteruješ za unosom soli ili šećera poremetićeš svoj organizam. Ako preteruješ sa junk food poremetećeš sebi organizam. Opet, ako poredimo recimo sa energetskim pićima ne može se ni porediti.

Za razliku od energetskih pića koji nemaju nijedno lekovito svojstvo, marihuana ih ima nekoliko.
Pokojni drug iz srednje krenuo sa vutrom a završio na Novom bežanijskom groblju.
Ima i toga...ima i da se krene do prodavnice, pa se završi na groblju. Što se pre legalizuje, biće manje onih koji bi hteli da idu dalje. To je već davno dokazano.

Ne znam da li ste primetili, ali kod nas se primetno manje puši. Više nego na zapadu, ali dosta manje nego pre 10-ak godin. Eto, jedna dobra stvar u modernim vremenima kod nas :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ogi napisao:Tebi bi zaista bilo najpametnije da OZBILJNO porazmislis o svom ponasanju I odnosu prema zdravlju. Imas dijabetes, preko 100 kila na koliko, 165cm I citam ovde sta sve konzumiras. Ovo ti najdobronamernije kazem. Je l hoces dumres ?
Haha, najbolje je ne pricati i ne deliti savetw o temi o kojoj se ne razumes :)
Ne vidim kakve dijabetes ima veze sa energetskim picima i odakle ti znas kakvo je meni zdravlje, osim sto ocigledno, zdravlje prosudjujes na pogresan i povrsan nacin, kao i 90% ljudi, na osnovu necijeg izgleda.
Drugar od 80kg i 185cm se sada oporavlja od masne jetre.

Jedem kvalitetnije od minimum 90% ljudi koje znam.
To sto ja ovde kacim naravno da nije svakodnevnica, nije potrebno mnogo da se to skonta.
Jedna jedina losa stvar koju radim, jesu gazirana pica, a i to je upitno koliko je stetno, kada meni nije uticalo na krvnu sliku 15 godina, koliko pijem samo to.

Jel ti pijes samo vodu?

Moji rezultati na svakih 6 meseci govore o mom zdravlju.

Passenger je daleko kriticniji sa onim junk foodom koji jede, onim pastetama i sendvicima koje su mu svakodnevnica.
Jos nisam video da je okacio domace jelo koje su kod kuce spremili, osim kada je dosao kod keve u Srb, sto ukazuje na kriticno losu ishranu.

Ja svaki dan jedem domacu, vecinom kuvanu hranu, a sranja jedem 2-3 obroka nedeljno.
Hleb jedem jednom u 2 dana recimo, osim kada je deo nekog jela.
Cak sam i za sendvice, licno svoj majonez napravio, da ne bih unosio one toksicne emulgatore koji im omogucavaju da majonez sa jajima stoji na 25c, a sve suhomesnato, i ako retko jedem, uzimam od drugara bez ikakvih dodataka, samo meso, mast i zacini, za razliku od ovog sranja koje vi kupujete po prodavnicama i trujete se svakodnevno.

Moje gojenje je usled ekstremno usporenog metabolizma, do cega je doslo kombinacijom povrede i sedenja, neaktivnosti, kao i neredovnih obroka.
Najgore sam se hranio kada sam bio mrsav i nabildovan.

Dijabeticari vec sami po sebi imaju 50% vecu tendenciju ka gojenju i 50% teze gube masti, pogotovo kada vode racuna o seceru, a onda kada se dodaju moje navike i neuobicajeno velika insulinska rezistencija, to je to.

Sve preko 2000kcal dnevno me goji.
Da zapustim secer na 2 meseca, izgubio bih 20kg sta god jeo.

Btw, nisam visok 165cm, visok sam 120cm.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:kezo: to jedem na planinarenju I doručak na poslu. Kod kuće jedem normalan ručak. Često jedemo I u restoranu. evo danas posle posla smo ručali u restoranu.

Dobronamerno je bilo I sa Ogijeve strane, pa ti se ljuti koliko hoćeš
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A ne važi se, bez slika ništa :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

HKS napisao:
starac vujadin napisao:Nešto nije u redu sa civilizacijom gde su energetska pića dozvoljena, a marihuana zabranjena.
1. stvara li marihuana zavisnost?
2. da li marihuana tj njeno konzumiranje moze da bude opasno po zdravlje ili zivot (da osteti mozak, da neko nastrada zbog stanja u kom se nalazi)?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Da se ne lazemo, odgovor na oba pitanja u nekoj meri moze da bude da. Medjutim to apsolutno ne moze da bude argument za kriminalizaciju jer i alkohol i cigarete ispunjavaju oba ova uslova neuporedivo vise a legalni su.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Heinz napisao: 01 Okt 2018, 20:48 A ne važi se, bez slika ništa :)
Danas.
Pre toga bila čorba:

Slika

I iz Srbije sam kačio samo neke kulene i, slicno. Ne secam se da sam kacio neki rucak
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

E pa eto, klasican junk food :)
2 obroka svaki dan su ti potpuno djubre, pa bolje primeni dobronameran savet na licnom primeru :)

Ne ljutim se ja, samo iznosim odgovore na neosnovane prozivke, zasnovame na povrsnoj generalizaciji i potpunom nemanju pojma.

Kao primer, evo mog jucerasnjeg i danasnjeg juneceg gulasa i jos par stvari(jedem jednom dnevno, tako sam nasao da mi odgovara, eventualno capnem nesto malo uvece kada bas ogladnim), a dane pre toga jeo kuvani grasak, krompir paprikas, pasulj, kuvani sladak kupis, belo meso sa pireom i spanacem, belo meso sa mesavinom krastavca, sargarepe, tikvice, sampinjona, paprike, crnog i belog luka, sa soja sosom i licno ugajanim ceri paradajzom, sa malcice maslinki...pa ubacim poneki dan neko sranje kada mi se prijede.
Dodatno uzimam riblje ulje, multivitamin, ge132 natural antioksodans, svako jutro kasiku cejlonskog cimeta sa medom i limunom.
U svaki obrok stavljamo od kada sam ja zapeo, samo sveze saatojke, svega mozda 10% suseno i u prahu.
Cak sam i upotrebu vegete iskorenio skoro skroz, ali ne da se keva :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Poslednja izmena od Xepoj87 u 01 Okt 2018, 20:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

180 cm, 75kg, krv će vidimo novembra :)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Xeroj, valja li to mleko?

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam uzimao jogurt. Međutim, čas ga ima, čas ga nema, a mrsko mi da nosim flašu za dž. Da ih kupujem stalno, neću :D

Inače, nije loš bio.

TapaT

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

To je povratna ambalaza?

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Jeste, staklo. Plaća se flaša ili donosiš praznu.

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne valja jesti jednom dnevno. Ako planiraš da ubrzaš metabolizam bar 5 obroka je potrebno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ne razumem ljude koji smatraju marihuanu bezazlenom, dovoljno je biti samo malo u njenom dimu da ti se zavrti u glavi :) Barem kod nas (NL) stalno upadam u takve oblake :), a smrdi na kilometar (ili je kvalitet isuvise dobar :)), za razliku od obicnih cigareta...

PS: Ima jako mnogo pusaca u NL, ali subjektivno poredjenje sa Srbijom je kao da je kod vas 2x vise istih :)
Odgovori