Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od TheWickerMan »

Taksi bilo gde teško može da bude zen ;)

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije sad da mu rušim sneška, sigurno je mnogo lepše taksirati tamo nego po Beogradu. I ako je čoveku to želja i nađe način da ode, što da ne.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Bio sam i u sezoni i van sezone i nije nikad bio bas neki krkljanac. Letovao sam par puta tamo i nisam primetio da ne moze da se dise.

Taxi naravno nije zen. Mislio sam na ambijent zivota koji je neverovatan tamo.

Mozda ti je ovo sto sad radim zen :)
Nekako bih pre taxirao sa e klasom u portorozu :kezo:
zavrsis sljaku pa odes na plazu. Neprocenjivo. Jebes pare. :)

Slika
Poslednja izmena od Darko u 12 Jul 2018, 13:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

ljuba napisao:Kome je znanje ista pomoglo? Kod mene na kao "teskom" fakultetu krajem 80 pocetkom 90 vecina su ili prepisivali ili ucili gluposti. A o privredi koja ih je cekala da iskoriste to znanje da ne pricam.... Cast izuzecima...
Reče čovek, koji radi 4 dana u nedelji, iz novog Merca E200D... :mrgreen:
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Da ali ceo zivot radim nesto drugo (ne bas potpuno razlicito, ali drugo) od onoga za sta sam se skolovao... Da sam radio ono za sta sam se skolovao imao bi manji izbor pozicija i mnogoooo manju platu - a da nisi menadzer...

Kao kada sam u opstini imao razgovor oko imigracije, a zena (psiholog, trziste rada) me ozbiljno pita a sto si se skolovao i to nam jako treba. Ja joj lepo kazem, kada bude ovoliko mnogo posla (potraznja) i toliko se malo radilo za slicnu platu prelazim odmah. A ona kaze, jest u pravu si :)

A posebno sto niko, apsolutno niko ne zna kako ce biti trziste rada za 10 godina i sta ce trebati - mozda ce znanje igrica biti na prvom mestu po zaradama :) i po potraznji..
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ja sam se npr. čudom čudio kad mi je koleginica sa posla rekla da njen sin ide da studira geodeziju/kartografiju. Mali ono, odlikaš do koske, ubio je gimnaziju da je to bilo čudo jedno, a da studira tako nešto. A ono profil tražen kao suvo zlato, nema ih puno a ima krš firmi koji ih potražuju.
Naš sin je zapeo samo i isključivo automobilsku tehniku, i to hoće kod BMWa prvo da podje sa dualnim studiranjem pa da nastavi master i doktorske studije.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Darko napisao: Mozda ti je ovo sto sad radim zen :)
Nije totalni zen, ali se sećam da je u pitanju porodični biznis, znači nema ko da te bičuje da žuriš sa poslom. Jako blizu zena :)

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

A ko te bicuje kad radis samostalni prevoz putnika sa svojim vozilom. Sam sebi organizujes kad ces i koliko raditi i shodno tome ces i zaraditi.
Mozda gresim ali deluje mi lakse voziti limuzinom u kosulji putnike na moru nego voziti kombi i robu u kombinezonu u ns.

Btw. Jeste porodican posao ali svakako svake godine se sve teze opstaje i prostor za rad je sve manji jer veliki preuzimaju trziste pa pitanje dokle ce moci ovako. Kad tad vise nece biti isplativo jer promet stagnira a troskovi i plate rastu. Tako da treba gledati alternative.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

TheWickerMan napisao:
Nije totalni zen, ali se sećam da je u pitanju porodični biznis, znači nema ko da te bičuje da žuriš sa poslom. Jako blizu zena :)

Nemaš ni predstavu koliko grešiš, kad radiš za sebe revnosniji si nego da te trojica bičuju. Mora tako, inače propadaš.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

ljuba napisao:Da ali ceo zivot radim nesto drugo (ne bas potpuno razlicito, ali drugo) od onoga za sta sam se skolovao...

A posebno sto niko, apsolutno niko ne zna kako ce biti trziste rada za 10 godina i sta ce trebati - mozda ce znanje igrica biti na prvom mestu po zaradama :) i po potraznji..
Sam sebe demantuješ. Zbog tog nekadašnjeg širokog i "nepotrebnog" obrazovanja si i mogao lakše da promeniš struku.
Da se danas školuješ(po Bolonji), kad prave fah idiote, kako bi se prilagodio potražnji?
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kod mene u skoli deca placaju 12.5 eur godisnje za knjige u osnovnoj. Ne znam jesu li nove ili ne, ali radne sveske koje dobiju su potpuno nove.

Darko, uci nemacki i cekaj neku dobru priliku dok si jos dole. Optimalan odnos rada i novca, Srbija blizu autom, a nije hladno :-)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Vladapetr napisao: 12 Jul 2018, 15:00
TheWickerMan napisao:

Nemaš ni predstavu koliko grešiš, kad radiš za sebe revnosniji si nego da te trojica bičuju. Mora tako, inače propadaš.
To je potpuno tacno ako si skroz moralan i posten poslodavac.
Gomila briga i odgovornosti. Da li ces pokriti sva dugovanja, da li ce ti svi radnici doci na posao, da li te konkurencija nece ugusiti, itd itd.
I bukvalno stalno si u poslu i razmisljanju o poslu. Nemas onaj trip kao radim do 16h i posle me ne zanima nista. Ovde su brige non stop u glavi.
Moj radnik dodje ili ne dodje na posao. Nije firma njegova i zabole ga.
A meni se bukvalno desavalo da budem na svadbi u bg. Nazove me koleginica i kaze bila nam pljacka u lokalu tu je policija i trazi da se pojavis. I ti zajebes svadbu svog burazera, sedas u kola i pravac novi sad.
Stresno je to mnogo.
Naravno i posao kod drugog ima gomilu negativnih faktora. Nista nije idealno.
Znam samo da male firme nece doveka opstati. Stiska drzava, stiskaju veliki igraci..
Evo ja sam na primer sebe odjavio da mi ne ide penziono posle 10 godina staza kako bih smanjio troskove. Sve kontam penziju necu ni docekati pa sto bih onda i placao.

@ikac. Obozavam jezike ali ne sve. Govorim italijanski i spanski. Ne mogu sebe da zamislim da nekad ucim odvratni nemacki. Gadim ga se. :)
Ne privlaci me nemacka niti bilo sta severno i germanski.
Ako bih negde morao da idem. Samo na more. Oboleo sam od alergija i samo mi morska klima prija kao i opusten mentalitet. Istru sto spominjem ne bih menjao celu nemacku :) meni su iskreno pare daleko od glavnih faktora za zivot negde.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

ljuba napisao: 12 Jul 2018, 12:27 Kome je znanje ista pomoglo? Kod mene na kao "teskom" fakultetu krajem 80 pocetkom 90 vecina su ili prepisivali ili ucili gluposti. A o privredi koja ih je cekala da iskoriste to znanje da ne pricam.... Cast izuzecima...
Ljubo, ako me secanje sluzi, pomenuo si negde da si zavrsio ETF. Ako nije tajna, na kom si smeru bio? :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

EES: https://www.etf.bg.ac.rs/sr/studiranje/ ... ki-sistemi a sto? Inace Holandjani nevorovatno cene fakultet posto su tako naucili. Ali komplikovana je prica o poslu, uspeh u zivotu i tako tome :)
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

Pojma Holandezi nemaju. Nek dodju ovde, kod naših štancera diploma, odmah će se osvestiti. :)
@ljuba
Ne uplići sad uspeh u životu i tako to...
Ako se kaješ zbog protraćenih godina na školovanju, što nisi pikao loptu?
Odgovori