Dobro veče
Re: Dobro veče
Ја о томе и причам. Али све вести и новине пишу бајке и рекламирају их као да су измислили трговину.kragujevac napisao: 12 Okt 2018, 14:45 Ja se ne sećam kada smo zadnji put kupovali išta u Lidl-u. Jednostavno nam nije "u opsegu". Preko puta zgrade su nam Edeka, Penny i po jedna ruska, turska i kineska prodavnica bakaluka a na 500m od zgrade je Aldi. Lidl je na oko 1200-1300m, pa nit´ nam je da idemo pešaka niti da cimamo auto za 1300m. U Aldiju samo Hofer kafu, swirl pomfrit i tariguz.
Ја о томе и причам. Али све вести и новине пишу бајке и рекламирају их као да су измислили трговину.kragujevac napisao: 12 Okt 2018, 14:45 Ja se ne sećam kada smo zadnji put kupovali išta u Lidl-u. Jednostavno nam nije "u opsegu". Preko puta zgrade su nam Edeka, Penny i po jedna ruska, turska i kineska prodavnica bakaluka a na 500m od zgrade je Aldi. Lidl je na oko 1200-1300m, pa nit´ nam je da idemo pešaka niti da cimamo auto za 1300m. U Aldiju samo Hofer kafu, swirl pomfrit i tariguz.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Mislim da su juče prekrili jedno 20% celog reklamnog prostora u Srbiji. Baš je bio atak na mozak.
Ja sljam kvalitet u odnosu na Tempo i Rodu, bar za genericke namirnice i suhomesnato u istom cenovnom rangu nisam primetio, bar u DE i PL Lidlu, upravo suprotno. Vise je to paradigma.
Ako neko poredi premijum namirnice sa generikom, to naravno ne ide. Ali koliko.ljudi u Srb kupuje premijum, i sta je stvarno.premijum sa normalnim cenama je pitanje
Inace za regularne proizvode, tipa Nutella, Milka i sl. nema neke cenovne razlike u odnosu na ostale, jedino kada su akcije (koje su stalne).
Ako neko poredi premijum namirnice sa generikom, to naravno ne ide. Ali koliko.ljudi u Srb kupuje premijum, i sta je stvarno.premijum sa normalnim cenama je pitanje
Inace za regularne proizvode, tipa Nutella, Milka i sl. nema neke cenovne razlike u odnosu na ostale, jedino kada su akcije (koje su stalne).
Poslednja izmena od ikac2000 u 12 Okt 2018, 15:12, izmenjeno 1 put ukupno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Pa pisali smo o robnim markama, koje neko mora da proizvodi. I čajnu za Lidl proizvodi Carnex, ali verujem da je Carnexova duplo bolja i skuplja. Pisao sam primer za musli, koji se isto zovepo originalnom markom, kao i pod Premia (Delhaize) markom, isti je proizvođač, ali sastav nije isti.kragujevac napisao:Ne prodaju discounteri nužno baš samo šljam robu. Svi oni (Lidl, Aldi-N, Aldi-S...) imaju ugovore sa firmama koje proizvode "markirane" prehrambene proizvode. Štajaznam, prašak za veš Tandil koji se prodaje uAldiju je proizvod firme Henkel i ima potpuno isti sastav kao i Persil koji je duplo skuplji, razlikuje se samo u mirisu.
Henkel proizvodi i Merix, pa nije kao Persil.
Kako si došao do zaključka da je isti deterdžent? Zato što piše sufrakant, jonski, anjonski, šta li? To znači da se isti enzimi koriste?
Ne kažem da možda nije 100% isti, ali me zanima poreklo takvog zaključka.
TapaT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Robna marka nikad ne može biti istog kvaliteta kao razrađen brend istog proizvođača, niti je to poenta tog međusobnog odnosa. Jedino što je na Zapadu daleko manja razlika između kvaliteta robne marke od brendirane robe. Kod nas je ta razlika ogromna, tj. robne marke su uglavnom totalni krš gde je proizvođač pritisnut da roba bude što jeftinija nauštrb osnovnog kvaliteta jer mu lanac garantuje kvanititet i kontinuitet što je za mnoge spas da opstanu i pristaju da rade na rubu isplativosti. I nažalost, ovde lanci koriste robne marke da ako mogu potpuno istisnu brendiranu robu, a to na Zapadu ipak nije slučaj nego postoji neka koegzitencija.
Ovo pišem jer ovde ima dosta ljudi koji žive napolju i imaju drugačiji doživljaj robne marke nego mi ovde, pa da se ne "pogubimo u prevodu":.
Ovo pišem jer ovde ima dosta ljudi koji žive napolju i imaju drugačiji doživljaj robne marke nego mi ovde, pa da se ne "pogubimo u prevodu":.
I danas oko 14h sam u prolazu video da ispred ulaza u Lidl stoji bar 200 ljudi ,i čekaju da udju unutra.
Neverovatno. Zgrožen sam.
Neverovatno. Zgrožen sam.
Ima na Youtube kanalu Potrosackog Savetnika fin prilog o takvom brendiranju.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Nisam ja to zaključio nego je Stiftung Warentest odavno radio testove (radi ih još uvek) i napisali su to. A nemam puno razloga da im ne verujem.pedja napisao: 12 Okt 2018, 15:13 Kako si došao do zaključka da je isti deterdžent? Zato što piše sufrakant, jonski, anjonski, šta li? To znači da se isti enzimi koriste?
Ne kažem da možda nije 100% isti, ali me zanima poreklo takvog zaključka.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ja iskreno ne verujem u razlike, mislim da su u pravu ovi iz potrošačkog savetnika. Ne verujem da ta neka firma pravi čajnu drugačije i sa drugačijim mesom i začinima za svoj brand, a drugačije za robnu marku..Mislim da bi im to bilo komplikovano samo. Al' eto opet se retko odlučujem da kupim Dobro, K plus, premia itd... Možda tripujem bezveze.
Veruj 
Sent from my SM-J500FN

Sent from my SM-J500FN
Veruj, veruj.

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
A, Tommy majonez u kesici i u tubi... Jel probao neko?
Seljak je ubiVen, plate su već niske a kvalitet hrane je loš svakako. Ništa tu Lidl neće moći da pokvari-jer je id ovoljno loše.Laki021 napisao: 12 Okt 2018, 14:49Lidl je odvratna stvar i odvratna filozofija.Mr.Rotor napisao: 12 Okt 2018, 10:45 Јел вама јасно да Лидл ради у минусу добар период? Све те цене које видите немају везе са реалношћу.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/5845643/
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... s-unistava
Jasno, gomila ce ici tamo jer je neznatno jeftinije. Time ce rasturiti ko zna sta sve od proizvodnje i pristojne trgovine.
Onda ce se isti ti zaliti kako se seljak ubija, kako su plate niske i kako posla nema a kvalitet hrane je los... Lidl ce spustiti kvalitet hrane u Srb za dodatnu stepenicu, ma kakav da je sada, visok ili nizak, bice losiji uskoro.
Sve je uzrozcno posledicno povezano, kupovinom u Lidlu ti dajes glas losem standardu svih povezanih i tu pricu. Samo onda ne treba nista bolje ocekivati ni prema sebi.
Kontam-tvoja porodica u SRB možda može da sebi priušti svaki dan dimljeni Njeguški itd, žive verovatno bolje nego većina, kao i prijatelji sa kojima si u kontaktu-takvo ti je okruženje. Pri tom ne mislim ništa loše-jedino što imaš prilično filtrirano/ružičast pogled na život u SRB.
Šta misliš od kojih je sastojaka napravljena recimo Srpska kobasica koja je uvek bila među najjeftinijim suhomesnatim proizvodima za sto dinara kilo? Ili posebna kobasica od 99 RSD/kg? čega se više proda Njeguškog pršuta od 1000RSD/Kg ili ove posebne od 99RSD/KG?
P.S: može li neko da proveri gramažu proizvoda kad bude išao od LIDLa interesuje me da li je sve normalno na 100g/100ml ili je prolagođeno srpskom tržištu gde su čokolade 80g i jogurti 180ml....
What i do for the livin'? I live for the livin'.